Trabzonspor’un müdahil olması ile mahkemeyi takip eden iki Trabzonlu gazeteci www.61saat.com ile www.haber61.net, www.spor61.net sitelerinden Ali Savaş ile Ali Kemal Yazıcı, Fenerbahçe’nin oyununu bozdu.

Mahkeme anında bütün detayları, Trabzonspor lehine olan gelişmeleri, Fenerbahçeli tanık ve sanıkların sıkıştıkları anları ruh halleri ve Trabzonspor Avukatlarının soruları karşısında terleyen köşeye sıkışan Fenerbahçeli sanıkların zor durumlarını kamuoyuna açıklayan iki gazeteciye başta Ali Koç olmak üzere Fenerli gazeteciler ve Fenerli avukatlar saldırıda bulundu.

Bu saldırıyı İstanbul yerel medyası ise kendi çıkarları, fenerin çıkarları doğrultusunda kullanarak iki Trabzonsporlu gazeteciyi suçlayan haberler yaptı.




İstanbul Yerel Medyası mahkeme koridorlarında yaşananları tek yanlı haberleştirirken habere konu Ali Savaş ile A. Kemal Yazıcıyı arayıp konu hakkında görüşlerini sorma ihtiyacı bile göstermedi.

Ali Savaş olayı “Elbette, adliye sarayına önce tabanvay, sonra halk otobüsü, ardından tramvay ve metrobüs ile giden Ali Savaş ile İstanbul yerel medyasının en çok reklam pastasından faydalandığı bir holdingin veliahttı mahkemeye 8 korum lüks araçlarla gelen  Ali Koç arasındaki tartışmayı, Ali Savaş lehine yazacak değildi ya” diyerek yorumlarken Ali Kemal Yazıcı ise “Tam bir gazetecilik rezaleti yaşandı. Kimse gördüğünü yazmadı. Olaylar tek taraflı yansıtıldı..” dedi…





İstanbul yerel medyası twitter kavgası dediği haberlerinde mesajları bir Ali Savaş yazdı diye haberleşti bazıları da “Lazanist” adlı bir kişiye tiwtter’i bağladı.

Çelişkilerle dolu haber yumağında kamuoyunu ve okurlarını tek yanlı bilgilendiren İstanbul Yerel Medyası, şike davasında yine başarılı bir sınavdan geçemedi.