Özkan Sümer’in, o dönem İstanbulspor’un hocası Hasan Al’ın isteğiyle aldırttığı sözde yıldız adaylarının halinden sonra akılcı transferler ile 1461 Trabzon ayağa kalktı.

FİYASKO TRANSFERLER

1461 Trabzonspor fırtınası nasıl doğdu? Geçen sezon şampiyon olarak 1.Lig’e çıkan Bordo-Mavililer, transferde yaptığı inanılmaz hatalardan arınmasıyla parlak döneme başlangıç yaptı. 1461 Trabzonspor pilot takım yapıldıktan sonra Trabzonspor’un ara takımı diye düşünülürken, transferlerde yurt içinde genç ve yetenekleri isimleri kadroya alınması planlanıyordu. Ancak hatır-gönül işi transferler fiyasko getirdi.

SAVAŞ TS’DE OYNAR

O dönemde 1461 Trabzonspor’dan da sorumlu olan transferin patronu Özkan Sümer, kendisine yakın olan dönemin İstanbulspor’un teknik direktörü Hasan Al’ın yoğun baskısı sonucu Üsküdar’dan 100 bin TL’ye Tahir, İstanbulspor’dan 270 bin TL’ye Savaş transfer edildi. Al, Savaş için devre arası “Şenol hoca Savaş’ı A takıma alır” diye iddialı konuşurken, yönetimdeki yoğun tartışmalara rağmen transferler yapıldı.

HEPSİ KAYBOLDULAR

Ancak geçen sürede ne Savaş ne de Tahir 1461 Trabzon’a bırakın katkı yapmayı, kadroya bile giremezken, kaybolup gittiler. İşte böylesi fiyasko hatır-gönül transferleri sonrasında ipleri eline alan Mustafa Akçay’ın transferdeki doğru hamleleri ile birlikte iyi bir takım yapılıp, bunun semeresi şampiyonluk ile alındı. 1461 Trabzon, 1.Lig’de de fırtına gibi eserken, hatır-gönül ile sadece maddi ve manevi zarar edileceği görüldü.  İşte 1461 Trabzon artık geçmişteki emrivaki transferleri yapmadığı için ayağa kalktığı gerçeğini herkes görüyor.