61SAAT SPOR SERVİSİ - TAYFUN ÇÖPCÜ

Trabzonspor 2016-2017 sezon başı hazırlıklarunu bugün Macaristan'ın Györ şehrinde tamamladı.

12 Ağustos tarihinde İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanacak olan Bursasspor hazırlık maçının ardından Kasımpaşaspor lig hazırlıklarına başlayacak.

İki etap şeklinde yeni sezona hazırlanan bordo mavilileri futbolcuların kamp analizlerini sizler için değerlendirdik.

Teknik direktör Ersun Yanal'ın ilk etap kamp çalışmalarında istatistiksel verilere göre kondisyon yüklemesi yaptı. İkinci etap hazırlıklarında ise teknik direktör Ersun Yanal, taktik ağrılıklı hazırlık maçlı hazırlıklarını sürdürdü.

61saat olarak takip ettiğimiz Macaristan kampı hazırlıklarına göre futbolcuların değerlendirmesi şu şekilde;

TRABZON'UN SEMPATİK İSMİ

Esteban: Geçtiğimiz sezonlara göre daha çok çalışkan bir hazırlık gösteren Kostarikalı kaleci kaptan Onur Kıvrak'ın varlığı ile kendi gelişimini etkiledi. Bire bir pozisyonlardaki eksiklğini kapatan Esteban'ın yeni sezonda bir çok maçta izleme şansı bulacağız. Sempatik tavırlaryıla da Esteban taraftarın gönlünü kazanacak.

KAPTAN HER ZAMANKİNDEN FARKLI

Onur Kıvrak: Son iki sezona göre neşeli bir kamp dönemi geçiren kaptanın 2016-2017 sezonuna patlama yapacak gibi hazırlandı. Tüm antrenmanlara katılan kaptanın maçlarda sergilediği güven dolu duruşu ile ilk 11'e ismini rahat yazdırdı. Kaptan Onur'u yeni sezonda sık sık futbolculara uyarıcı özelliği ile izleyeceğiz.

3.KALECİ OLARAK BEKLEYECEK

Uğurcan Çakır: 2 sezondur Trabzonspor ile kamp hazırlıklarına katılan genç kalecinin fiziksel gelişiminde yavaşlama olduğu gözlenirken birysel yeteneklerde geliştriği gözlemlendi. Genç yaşına göre riske girmeyi seven ve pozisyon almada kendini kanıtlayan isim oldu. Çakır yeni sezonda 3. kaleci olarak forma bekleyecek.

ALTERNATİFİ YOK SERT FUTBOLCU

Zeki Yavru: İstekli ve hırsılı bir futbol ortaya koyan Trabzonlu futbolcunun Trabzonspor'da ilk 11'de görevlendirilmesi beklenen isim oldu. Alternatifinin olmaması nedeniyle teknik direktör Ersun Yanal tarafından yeni sezonda oynayacak şekilde hazırlanan Zeki Yavru'nun sağ bekten hücuma ani çıkışları dikkat çekiyor. Sert futboluyla bu sezon kendini gösteren Zeki Yavru'nun alternatifi olmaması durumunda ilk 11'de göreceğimiz isimler arasında.

HIZLANIRSA ÇOK İYİ FUTBOLCU

Uğur Demirok: Geçtiğimiz sezon Osmanlıspor'da başarılı bir perofmans sergileyen Uğur Demirok'un Trabzonspor formasını çok isteyen bir isim. Top kapmada başarısı dikkat çekerken bazı pozisyonlarda ağır kalması dikkat çekti. Ancak bunu da aşmayı planlayan Demirok'un zaman zaman bazı maçlarda görev alamayacak gibi görünüyor.

SAVUNMANIN EN HIZLISI

Mustafa Akbaş: Geçen sezon Kayserispor'da sergilediği başarılı futbolun ardından tekrar Trabzonspor'a dönen Mustafa Akbaş'ın hızı dikkat çekti. Savunmacı olmasına rağmen hızıyla beğeni toplayan ve adam markajında başarılı bir performans sergileyen Akbaş'ın yeni sezonda bir çok kez savunmada görebileceğimiz isim olmayı başardı.

HIZLI OYUNCULARI FAULLE DURDURUYOR

Mustafa Yumlu: Yeni sezona sert futboluyla hazırlanan Mustafa Yumlu'nun çok faullu bir sezon geçirecek gibi görünüyor. Hızlı santraforları durdurmak için faule ihtiyaç duyacak olan Yumlu'nun markaj  konusunda kendini geliştirdiği görüldü. Özellikle adam markajında rakibini bunaltan bir performans sergileyen Mustafa Yumlu'nun alan markajında sıkıntıları olduğu görüldü.

SAVUNMANIN BEL KEMİĞİ

Durica: Yeni transfer Slovak oyuncu Durica'nın sağlam oyun tarzı kendini ilk 11'de vazgeçilmez yapabilir. Yaşına göre hızlı bir futbol sergileyen Durica'nın özellikle savunmadan oyun kura özelliği ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Top kapmada yüksek oranlarla oynayan Durica'nın yeni sezonda savunmanın bel kemiği olması bekleniyor.

ATAĞI TAMAMLARSA VAZGEÇİLMEZ OLUR

Güray Vural: Trabzonspor'un sezon başı hazırlıklarına tam formda tamamlayan ve hazırlık maçlarında sahanın hemen hemen her yerinde görev alan Güray Vurali performansı ile Ersun Yanal'ın yüzünü güldürmeyi başardı. Savunmada top kapmada başarılı bir oyun sergileyen Güray Vural'ın takımın atağa kalkmasında kilit isimlerden biri oldu. Atağı tamamlamada sorun yaşayan Güray Vural en formda dönemini geçirdi. İlk 11'i zorlayacak isimlerin başında ismini yazdırdı.

SAVUNMADAN GOLE GİDEN İSİM

İbanez: Trabzonspor'un ikinci etap kamp çalışmalarına katılan Arjantinli yıldız hemen takıma adapte olmasıyla dikka çetki. Özellikle son oynan hazırlık maçlarında sergilediği atak futboluyla beğeni toplayan İbanez'in ortalarında ve içe kat etmelerde başarılı performans sergiledi. İbanez'in kondisyon durumuna göre teknik direktör Güray Vural ile İbanez arasında seçim yapmakta zorlanacak.

ORTASAHAYI HAREKETLENDİRİYOR

Okay Yokuşlu: Sezon başı hazırlıklarını tam formda kapatan isimlerden biri. Fiziksel olarak güçlü olduğu görülen Okay'ın yerinde duramayan bir performans sergilemesi ve orta alanı haraketlendirmesi yüzleri güldürdü. Atağa çıkarken pas hatalarının dışında iyi derece performans sergileyen Okay'ın 11'e adını yazdırmayı zorlayacak gibi gözüküyor.

EN ÇOK KOŞAN TAKIMI ATAĞA TAŞIYAN İSİM

Onazi: Trabzonspor'un sezon başı hazırlıklarının ikinci etabına sonradan katılmasına rağmen performansı beğeni toplamayı başardı. Top kapması ve topu kapıp takımı atağa taşıması beğenilen tarafını ortaya çıkardı. Ön liberodan Forvet arkasında kadar bir çok pozsiyonda başarılı bir performans sergileyen yıldız oyuncunun adını ilk 11'de yazması kesin gözüyle bakılıyor.

PAS TRAFİĞİ ONDAN SORULACAK

Mehmet Ekici: Sezon balı hazırlıkları hazırlık maçlarında ki performansı ile dikkat çekti. Mehmet Ekici neden gülmüyor sorularına antrenmanlarda gülerek poz veren yetenekli oyuncu hazırlık maçlarında sergilediği performans ile cevabı verdi. Geçtiğimiz sezonlara göre daha güçlü daha diri bir Mehmet Ekici'ye dönerken başarılı orta sahaya oyuncusu orta alandaki pas trafiği görevini üstlendi. Çalım atmayı bırakan Ekici paslarla takımını hücuma kaldırmayı hedefleyen bir oyun anlıyışı içerisine girdi. Ekici'nin yeni sezonda ilk 11'e adını yazdıranlarndan oldu.

BEK OYUNCULARINA KÖK SÖKTÜRECEK

Yusuf Erdoğan: 2016-2017 sezonu öncesi süper bir başlangıç yapan Yusuf Erdoğan hazırlıkları tam formda olarak tamamladı. Castilo ve N'Doye'nin takıma katılmasına rağmen performansından hiçbirşey kaybetmeyen genç oyuncu özellikle gol yollarında kendini geliştirdiği görüldü. Hızıyla da dikkat çeken Erdoğan'ın yeni sezonda bek oyuncularına kök söktürecek gibi.

HEM TEKNİK HEM PASÖR

Castillo: Yeni transfer Castillo, Yattara ve Alanzinho'nun ardından takıma gelen ilk teknik oyuncu oldu. Bileklerine hakim yıldız oyuncu çalımlarının yanı sıra pasla atağa çıkma özelliği ile dikkat çekti. Paslaşmayı seven Castillo içe kat ederek gol yollarında tehlikeli pozisyonlar yaratması dikkatlerden kaçmadı. 

UYUM SORUNU KALMAZSA GOLCÜ OLUR

Bero: Yeni transfer Slovak oyuncu Bero kampa geç katılmasına rağmen ilk hazırlık maçında başarılı bir performans sergiledi. İkinci hazırlık maçında ise sahada yalnız kalan Bero tek başına mücadele etmekte zorlandı. Sahada uyum sorunu yaşayan Bero'nun bunu çözmesi durumunda çok sayıda gollerini izlemek fırsatı bulacağız.

YIRTICI ÖZELLİĞİ PATLARSA...

Muhammet Demir: Sezon başı hazırlıklarını sakatlığı ile geçiren Muhammet Demir kendini göstermekte zorlandı. Son iki hazırlık maçında görev alan Demir'in takım ile birlikte uyum sorunu yaşadığı gözlemlendi. Uyum sorununu çözdükten sonra Demir yırtıcı özelliği ile başarılı bir performans sergilemesi bekleniyor.

GELİŞİYOR, GELECEĞİN YILDIZI YOLDA

Ramil Sheidaev: Bordo mavililerin gelecek anlamında yaptığı transfer Ramil'in performansı gün geçtikçe beğenilmeye başlandı. Santrafor olarak transfer edilen Ramil'in mücadeleci ruhu dikkat çekerken özellikle pozisyon almada zorlandığı görüldü. Kendini geliştirdiği takdirde yıldız oyuncu olma yolunda önünün açık olduğu yorumları yapıldı.

Abdulkadir Ömür: Trabzonspor camiasının gelecek adına büyük umut bağladığı Abdulkadir Ömür, oynanan hazırlık maçlarında attığı kritik paslarla dikkat çekti. Genç oyuncu üzerinde durulması ve forma şansı bulması halinde bordo-mavili takıma önemli katkılar sağlayabilir.

Yusuf Yazacı: Teknik Direktör Ersun Yanal'ın üzerinde durduğu genç oyunculardan biri. Sahada isteklerini yerine getiremediği için Yanal'ın sürekli uyardığı oyuncular arasında yer alan Yusuf Yazıcı'nın formayı kapması için daha çok çalışması gerekecek


.