Spor Toto Süper Lig'de normal sezon sona erdi, sırada şampiyonu belirleyecek Süper Final ve Avrupa Ligi için play-off oynayacak Süper Final Avrupa Ligi Grubu maçları var. Peki takımlar hangi puanlarla mücadele edecek.

İşte yeni puan tablosu:


1-Galatasaray 39
2-Fenerbahçe 34
3-Trabzonspor 28
4-Beşiktaş 28
-------------------
5-Sivasspor 25
6-Eskişehirspor 25
7-İstanbul BB 25
8-Bursaspor 25

Normal sezonun lider tamamlayan Galatasaray Süper Final'de en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 5 puan önünde Süper Final'e başlayacak. Trabzonspor ve Beşiktaş ise lideri 11 puan arkadan yakalamaya çalışacaklar. Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nda ise tüm takımlar 25 puanda.

Yeni puan tablosu nasıl oluşturuldu?

Normal sezonun bitmesinin ardından elde edilen puanlar 2'ye bölünüyor. Buçuklu kalan rakamlar ise yukarıya yuvarlanarak tamamlanıyor. Eğer play-off'lar sonunda puan eşitliği olursa ve bu takımlardan birinin puanı yukarı yuvarlanmışsa sıralamada diğer takım önde olacak.

Sıralamada kim ne kazanacak

Süper Final'i lider tamamlayan takım şampiyon olacak ve Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan gidecek. İkinci sıradaki takım Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme hakkı kazanacak.Üçüncü sıradaki takım Avrupa Ligi'ne gidecek.Dördüncü sıradaki takım, Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nu lider tamamlayan takım ile eleme maçı yaparak Avrupa Ligi'ne gidecek takım belirlenecek.

Spor Toto Süper Lig'in son haftası olan 34'üncü hafta mücadelesi yapılan maçlarla sona erdi. Galatasaray, ligin son maçında Manisaspor'u 4-0 yenerek sezonu 77 puanla birinci bitirdi.Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi. İkinci yarıya hızlı başlayan Galatasaray'ın gollerini biri penaltıdan olmak üzere 47 ve 77. dakikalarda Selçuk İnan, 83. dakikada yine penaltıdan kaleci Muslera ve 87. dakikada Baros kaydetti. Karşılaşmada Manisaspor'dan 39. dakikada Yiğit İncedemir ve Galatasaray'dan 88. dakikada Emre Çolak Kırmızı Kart görerek oyun dışında kaldı. Sezonun son maçlarından bir diğerinde ise Orduspor ile Trabzonspor 0-0 berabere kaldı. Trabzonspor bu skorla sezonu 68 puanı bulunan Fenerbahçe'nin ardından 56 puanla 3. sırada tamamladı.

Trabzonsporlu Burak Yılmaz 32 golle normal sezonu lider olarak tamamlarken bu futbolcuyu Gençlerbirliği'nden Herve Tum 15, Fenerbahçe'den Alex De Souza 14, Eskişehirsporlu Moustapha Kamara 13, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Webo 13 ve Galatasaray'dan Elmander 12 golle takip etti.

Dün oynanan maçlarda ise sahasında Sivasspor'a 2-1 yenilen Samsunspor, lige veda eden 3'üncü ve son takım oldu.

Ligin son haftasına kadar Medical Park Antalyaspor ile ligde kalma mücadelesi veren Samsunspor, sahasında Sivasspor'a 2-1 yenildi. Samsunspor 24. dakikada Fink'in attığı golle 1-0 öne geçmesine karşın, 34. dakikada Eneramo ve 80. dakikada Erman'ın gollerine engel olamadı ve sahadan 2-1 yenilgiyle ayrıldı.



Medical Park Antalyaspor da deplasmanda Fenerbahçe'ye 62. dakikada Sow ve 72. dakikada Bienvenu'nun golleriyle 2-0 yenilmesine rağmen 36 puanda kalan Samsunspor, lige veda eden taraf oldu. Samsunspor, Ankaragücü ve Manisaspor'dan sonra lige veda eden son takım oldu.

Ligden düşmesi haftalar önce kesinleşen Ankaragücü, sahasında Kayserispor'a 5-0 yenildi. Konuk takımın gollerini 13 ve 34. dakikalarda Kujovic, 37. dakikada Troisi ile 69 ve 81. dakikalarda Diego kaydetti.

Dün oynanan diğer karşılaşmada ise Gaziantepspor, deplasmanda 55. dakikada Muhammet ve 82. dakikada Cenk'in attığı gollerle Bursaspor'u 2-0 mağlup etti.Eskişehirspor da Mersin İdmanyurdu'nu aynı skorla yendi. Ev sahibi takımın gollerini 20. dakikada Kamara ve 37. dakikada Tello attı.İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise UEFA Avrupa Ligi play-off grubu için büyük önem taşıyan maçta Gençlerbirliği'ni 75. dakikada Webo'nun attığı tek golle geçti. İstanbul ekibi bu galibiyetle play-off grubunda mücadele etmeye hak kazandı.