Trabzonspor’da geçtiğimiz sezon ligi sallayan kadrodan önemli isimlerin vedası, takımın yeni bir yapılanma içine girmesini de zorunlu hale getirmişti. Egemen, Selçuk İnan, Jaja, Umut Bulut, Ceyhun gibi oyuncuların yerine yeni oyuncular alındı ancak ‘istikrar’ için zaman şarttı. Gerek sakatlıklar, gerekse maç trafiği nedeniyle antrenman şansı bile bulamayan Bordo-Mavili ekipte bu durum özellikle savunmada ciddi bir
krizi ortaya çıkardı.

Karadeniz ekibinin son 3 maçta kalesinde 10 gol görmesi can sıktı. Glowacki’nin uzun süreli sakatlığının devam etmesi, Mustafa Yumlu’nun kötü performansı ve Celustka’nın da sürekli değişken oynatılması nedeniyle hatalar yapması Beşiktaş maçı öncesi Şenol Güneş’i harekete geçirdi.

ACİL ÖNLEM ŞART
Savunmanın en tecrübeli ismi olarak öne çıkan Giray Kaçar ile önceki gün özel bir görüşme yapan Güneş, “Neden bu kadar fazla gol yiyoruz?” diye sordu. Giray, “Hocam savunmada uyumsuzluk var. Dolayısıyla hatalar yapıyoruz. Rakibi paylaşımda becerikli değiliz. Topu oyuna sokmada sıkıntı yaşıyoruz” cevabını verdi.

Şenol Güneş’in de öğrencisine “Bu sorunu hep birlikte çözeceğiz. Çok basit goller yiyoruz. Acilen önlem almalıyız. Beşiktaş maçında normale dönmemiz gerekiyor. Öncelikle savunma güvenliğinde daha akılcı olmalıyız. Riske girmeyerek, ayağınıza top geldiğinde hemen uzaklaştırın” dediği öğrenildi.

HTSPOR / Haluk AYYILDIZ