ZAMAN KAZANILIYOR
2010-2011 Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Trabzonspor’dur. Avrupa’da futbolun en üst kuruluşu olan UEFA’nın Trabzonspor’u Şampiyonlar Ligi’ne kabul etmesi Trabzonspor’un Türkiye Ligi Şampiyonu olduğunun en açık delili ve tescilidir. Bu süreç daha önceki ve şimdiki federasyon yönetim kurulu tarafından uzatılarak zaman kazanılmaya çalışılmış ve çalışılmaktadır.



İŞTE O ŞÜPHE
Trabzonspor’un tamamen temiz olduğu eldeki delillerle ve etik kurul raporunda açıktır. Kupanın Trabzonspor’a verilebilmesi için bütün hukuki yollar işletilmelidir. Yeni federasyonun bugüne kadar izlediği yol kamuoyuna ve medyaya yansıyan görüşler şike soruşturması sürecinin kulüplere herhangi bir disiplin cezası verilmeden geçiştirilmesi şüphesi uyandırmaktadır.

TFF ACİL KARAR VER
UEFA’nın çok kısa zamanda vermiş olduğu adil kararın TFF tarafından da en kısa sürede alınmasını beklemekteyiz. Disiplin cezalarının verilmesi ve şampiyonluğun tescil edilmesi için ceza mahkemesi sonucunun beklenilmesi şeklindeki görüşün yasal dayanağı bulunmamaktadır. Türk futbolunun idarecisi TFF’nin aciliyetle karar vermesi ve adaleti tesis etmesi gerekir.

UZMAN HUKUK KURULU
Trabzonspor kulübü ve camianın bireyleri, Trabzonspor’un şampiyonluğunun gecikmeden tescili, adaletin yerini bulması ve UEFA talimatlarının yerine getirilmesi kararlılığındadır. Kişisel başvurular için de konunun uzmanı hukukçulardan bir kurul oluşturulacaktır. Bu süreç; sadece Trabzonspor’un haketttiği şampiyonluk kupasını alma mücadelesi olarak görülmemelidir.

HAK EDENİN ŞAMPİYONLUK
Süreç, ‘temiz futbol-adil oyun’a inanan tüm futbolseverleri ilgilendirmektedir. Ülke futbolundaki temizlik ve adalet mücadelesi başarıyla tamamlandığı takdirde zaten şampiyonluk hak edenin yani Trabzonspor’un olacaktır. TFF’nin bu karar sürecini geciktirmesi halinde ise, bu hakkın UEFA ve FİFA tarafından teslim edileceği konusunda hiçbir şüphe yoktur. Bu konudaki kararlılığımızı ulusal ve uluslar arası futbol kamuoyunda bir kez daha ilan ederiz.

BU GERÇEKSE
LİGDE TS DEPREMİ OLUR!

Toplantıda ortaya atılan ‘Trabzonspor’un TFF’ye karşı son planı’ Türk futbolunu derinden sarsacak. Toplantı sırasında derin kulislerde ortaya atılan iddiaya göre;  “Ay sonuna kadar Trabzonspor’a kupa verilmez ise Play Off’a Trabzonsporu katılmasın” deniliyor.

İşte bu iddia Trabzonspor’un TFF’ye vereceği en büyük göz dağı olarak düşünüldüğü kulislerde konuşuluyor. Zaman neyi gösterir bekleyip göreceğiz.

KAYNAK: 61SAAT