Ligin ilk yarısında sezona beraberlik ve mağlubiyetle başlayan Bordo-Mavililer, ikinci yarıya ise fırtına gibi bir giriş yaptı. Manisaspor'u Avni Aker Stadında 2-1'lik skorla geçen Trabzonspor, bugünde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-0'lık skorla mağlup etti.
İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da Trabzonspor'un gol yükünü Burak Yılmaz sırtlarken Manisa maçında 1 gol İBB maçında da 2 gol atan Burak, ikinci yarıya da iyi bir başlangıç yaptı.
Trabzonspor'un Gaziantepspor'dan transfer ettiği Olcan Adın'a ise ayrı bir parantez açılması gerekiyor. Uzun yıllardır sol açıkta problem yaşayan Trabzonspor'da bu bölgenin sorunun Olcan Adın, çözüeceğinin sinyallerini verdi.
Maçın ardından da heyecanını paylaşan Olcan, Burak ile ilgili de "Durdurulamaz" dedi.
Trabzonspor'un yükselen bu form grafiği skora yansıması da tarftarların güveni artırmaya devam ediyor. Ligin ilk yarısında Trabzonpor Teknikdirektörü Şenol Güneş'te oyuna sonradan girenlerin katkı sağlamadığına vurgu yaparken İBB maçının ardından yaptığı açıklamada sonradan girenlere övgüler dizerken takımı yanlız bırakmayan taraftarlara da teşekkür etti.
Maçda bir diğer dikkat çeken konu ise tartışmalı 3 pozisyon oldu. Karşılaşmanın ilk yarısında Halil'e yapılan 2 pozisyonda Bordo-mavililer penaltı beklerken Burak Yılmaz'ın bir pozisyonu da ofsayt gerekçesi ile kesildi.