Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara katılabilmek için iki eleme maçı oynayacak Trabzonspor'un 2. ön elemede karşılaşacağı muhtemel rakipleri belli oldu!

AEK ATİNA (YUNANİSTAN)

Geçen yıl Yunanistan 1. Ligi'nde 57 puanla 3. sırada bitiren AEK Atina, UEFA Avrupa Ligi elemelerine katılmaya hak kazanmıştı.Geçen sezon 38 maçta 12 gol atan forvet Marko Livaja ve istikrarlı bir görüntü çizen 10 numara mevkisindeki oyuncu Petros Mantalos takımın öne çıkan oyuncuları arasında yer alıyor.Çılgın bir taraftar topluluğuna sahip AEK'ya ezeli rakipleri Olympiakos ve Panathinaikos taraftarları 'Türk Tohumu' diyerek dalga geçmişler. AEK taraftarları ise 'Biz Türküz, Türk kadar güçlüyüz' şeklinde cevaplar vermişlerdir.Eski Celta Vigo teknik direktörü Miguel Cardoso'nun yönettiği Sarı-Siyahlı takım, maçlarını 71 bin kişilik Atina Olimpiyat Stadı'nda oynamaktadır. Ayrıca yeni statlarının inşaatı da devam etmektedir.

BRAGA (PORTEKİZ)

Trabzonspor'un muhtemel rakiplerinden en güçlülerinden biri de şüphesiz Braga oldu. 91,4 Milyon Euro'luk kadro değerine sahip Braga'da kanat oyuncusu Horta, forvet arkası Eduardo, stoper Viana gibi isimler öne çıkıyor.Geçen sezonu 67 puanla 4. sırada tamamlayan Braga'da kiralıktan dönen Alef ve Martins dışında takıma katılan oyuncu olmazken, kiralık sözleşmeleri biten Gregorio ve Palninha dışında gönderilen oyuncu olmadı.Braga daha önce Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile karşılaşmıştı.

FEYENOORD (HOLLANDA)

Hollanda'nın dev kulüplerinden biri olan Feyenoord'da Berghuis, Jörgensen, Larsen, Ayoub gibi oyuncuları ile dikkat çekmektedir.Geçen sezonu 65 puanla Ajax ve PSV'nin 3. sırada bitiren Feyenoord, bu sezon kadroya herhangi bir takviye yapmadı. Hollanda temsilcisinin kadro değeri ise 78,15 Milyon Euro...

FC MIDTJYLLAND (DANİMARKA)

Trabzonspor'un başarılı sol beki Filip Novak'ın eski takımı FC Midtylland'da Bordo-Mavili ekibin muhtemel rakipleri arasında yer alıyor.34,5 Milyon Euro bedelle Danimarka'nın başarılı kulüpleri arasında yer alan Midtylland, maçlarını 11,500 kişilik MCH Arena'da oynuyor.Danimarka Ligi'nde adeta kupalara ambargo koyan Kopenhag'ın arkasından gelen en güçlü kulüplerden biri olan Midtylland'ın kadrosunda, geçen sezon 39 maçta 21 gol atan Paul Onuachu şüphesiz rakipler için en tehlikeli oyunculardan biri olarak dikkat çekiyor...Adeta gol makinesi olan Onuachu, adı sıkça Türk kulüpleri ile anılsa da 2012'den bu yana formasını giydiği Danimarka ekibinden ayrılmadı.Midtjylland ayrıca Dijon'dan 3 Milyon Euro'ya transfer ettiği santrafor Sory Kaba transferiyle de kadrosunu iyice güçlendirdi.

HNK RIJEKA (HIRVATİSTAN)

Geçen sezon Hırvatistan Ligi'ni 67 puanla 2. sırada bitiren Rijeka, Hoffenheim'dan 25 yaşındaki forvet Antonio Colak'ı ve 20 yaşındaki forvet Matko Babic'i transfer ederek kadrosunu güçlendirdi.Genellikle Hırvatistan Ligi'nde Dinamo Zagreb ile verdiği kıyasıya zirve mücadelesi ile tanınan Rijeka, iki sezon önce de şampiyon olarak mutlu sona ulaşmıştı. 23,7 yaş ortalaması ile genç sayılabilecek ekip olan Hırvat temsilcisi UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon iddialı bir performans sergilemek istiyor.

STANDART LIEGE (BELÇİKA)

Belçika'nın güçlü takımlarında biri olan Standart Liege, Trabzonspor ile iki kez hazırlık karşılaşmasında karşı karşıya gelmişti.Liege'in kalesini 6 parmaklı Meksikalı efsane kaleci Ochoa korurken, İnter'den 12,5 Milyon Euro'ya transfer edilen 19 yaşındaki Zinho Vanheusden takımın gelecek vaadeden önemli oyuncuları arasında yer alıyor.Belçika ekibinin maçlarını oynadığı 27 bin 670 kişilik Maurice Dufrasne Stadyumu ise Avrupa'nın dizaynı ile en dikkat çeken statlarından biri olarak gösteriliyor.Bir dönem UEFA Avrupa Ligi'nde Akhisarspor ile karşılaşmıştı.

LEGIA VARŞOVA (POLONYA)

Muhtemel rakipler arasında Trabzonspor'un en tanıdığı takımlardan biri de şüphesiz Legia Varşova oldu.Polonya temsilcisi ile 2016 yılında UEFA Avrupa Ligi'nde aynı grupta bulunmuştu.Takımı 39 yaşındaki Aleksandar Vukovic yönetirken, takımda kaleci Majecki ve santrafor Carlitos takımın dikkat çeken isimleri arasında yer alıyor.