TAYFUN ÇÖPCÜ – HOLLANDA - 10 gün Hollanda’da kamp yapan bordo mavililerde futbolcular yeni teknik direktör Şota Alvaradze’nin gözüne girebilmek için mücadele etti.

61saat ekibi olarak yerine takip ettiğimiz Trabzonspor’da dikkat çeken başlıca futbolcuları sizin için derledik.

ONUR KIVRAK ‘HAZIR’
Trabzonspor’da sakatlığı ile geçen sezon takımı yalnız bırakan Onur Kıvrak, bu sezon öncesi hırslı. Antrenmanlarda kaleci antrenörlerinin antrenman programından daha fazla çalışan Kıvrak’ın bu sezon kalesini kapatacak gibi görünüyor. Maç eksikliğini hissettirsede kaptan bu sezon yine ‘Onur onur onur’ dedirtecek cinsten bir performansa sahip.

CONSTANT GARANTİ
Hollanda kampının ilk gününnden itibaren kararlı bir duruş sergileyen Constant, geçtiğimiz sezonunda yaşananları unutmuş gibi duruyor. Bu sezon karşımıda çok farklı bir Constant izleyeceğimizin sinaylini veren Gineli oyuncu yeni sezonda Trabonspor’un sol beki olarak görev alacak. Trabzonspor teknik direktörü Şota Alvaradze, Constant ile konuşarak bu mevkide oynamasını istediğini de bildirdiği öğrenildi. Hızı ve tekniğle dikkat çeken Constant’ın takım arkadaşları ile birlikte uyum konusunda biraz eksikliği olduğu görüldü.

MEDJANİ BİLDİĞİNİZ GİBİ
Trabzonspor’da hiç değişmeyen bir futbolcu varsa oda Medjani. Geçen sezon sergilediği performansı ile zaman zaman eleştiri alsada takıma mutalaka bulunması gereken bir oyuncu grafiği çizdi. Kampa geç katılmasına rağmen kondisyonu yerinde olan Medjani’nin orta alanda dinamo görevinde olacağı ifade edildi. Daha istekli olduğu görülen Medjani’nin ortasahada ve stoperde değişmeli olarak görev alabileceği ifade edildi.

MEHMET EKİCİ TAM ALIŞTI
Geçtiğimiz sezon Trabzonspor’da frikik golleriyle göz kamaştıran Mehmet Ekici bu sezon farklı geliyor. Geçen sezon peş peşe gelen frikik gollerinin ardından suskun hale düşen Mehmet Ekici yeni sezonda daha dinç ve alışmış geliyor. Takım arkadaşlarıyla birlikte olan diyaloğunu geliştiren Ekici, orta alanda top kapma ve pas görevini üstlenecek. Ortasahada daha çok koşacak izlenimi veren Ekici, Şota’nın vazgeçilmezlerinden biri olacak.

SEFA VE YUSUF REKABETİ OLACAK
Şota Alvaradze’nin gelişiyle performansı gözle görülür şekilde artan bir isim Sefa Yılmaz oldu. Kanatta görev alacak olan Sefa Yılmaz’ın ileriye çıkışlarını geliştirdiği görüldü. Özellikle kanattan pas akışını sağlayacak bir isim olarak performans segileyen Sefa Yılmaz’ın en büyük rakibi Yusuf Erdoğan. Genç oyuncu fiziksel olarak kendini gelitirerek daha güçlü bir duruma geldi. Hızı ve gücünü birleştirecek olan Yusuf’un yeni sezonda bol bol bindirmelerini izleyeceğiz. Her topa koşan bir grafik çizen Yusuf Erdoğan özellikle sağ kanatta görev alması durumunda kanttan içeriye yapacağı  bindirmeler ile gollerine izleyeceğiz görüntüsünü verdi.

ERKAN FARKLI GELİYOR
Trabzonspor’un Hollanda kampında yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken sıcak havaya rağmen Bordo Mavili takımın performansı herkesi memnun ediyor. Geçen sezon devre arasında Eskişehirspor’dan transfer edilen Erkan Zengin’in henüz kampın başında hazır olması Teknik Direktör Şota’yı da mutlu ediyor.

YATABARE HIRS KÜPÜ
Trabzonspor’un devam eden Hollanda kampında hazır olan futbolcular bir bir belli oluyor. Bunlardan biri de hiç kuşku yok ki Bordo mavili kulübe geçen sezon başında gelen fakat sakatlıklar nedeniyle bir türlü bekleneni veremeyen Mustapha Yatabare.  Malili futbolcu sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen formuyla göz dolduruyor.

 YENİ TRANSFERLER M’BİA VE CAVANDA
Yeni transferler M’Bia ve Cavanda Hollanda kampında takım ile birlikte çalışmadı. Bu nedenle takım içerisinde nasıl bir performans sergileyeceği merak edilirken Şota’nın bu iki ismi mutlaka ilk 11’de görmek istediği öğrenildi.

MUSTAFA YUMLU VE ZEKİ YAVRU
Trabzonspor’da geçen sezon takımdan dışlanan bu iki isim yeni sezona hazırlıklı geliyor. Özellikle Şota Alvaradze’nin desteklediği bu iki isme teklif gelmediği durumunda takımdan bırakılmayacağı öğrenildi. Trabzonspor’da stoper görevinde şuanda Mustafa Yumlu’nun durumu kesin gözüyle bakılırken Zeki Yavru’nun performansı dikkat çekti. Sağ bekten çıkarak  hücuma destek veren Zeki Yavru’nun performansı Şota’nın da hoşna gittiği görüldü. Kendini bariz bir şekilde geliştirdiği görülen Zeki Yavru, isabetli paslarını yükselttiği görüldü.

OKAY YOKUŞLU YILDIZ OLACAK
Genç yaşına rağmen takım ile hemen adapte olan yeni transfer Okay Yokuşlu, formayı kapacak gibi görünüyor. Hemen olmasada kupa maçlarında görev alabilecek yeteneğe sahip olan Okay’ın performansı herkes tarafından çok beğenildi. Ortasahada boşa kaçma ve top dağıtma gibi özellikleri profesyonel anlamda yapabilen genç oyuncunun ilerleyen yıllarda takımda yıldız isim olacak ışığı verdi.