FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, Türk hakemliğinin yurt dışı ve yurt içindeki yerinin belli olduğunu; ama hala istedikleri yerde olmadıklarını söyledi.

Çakır, hangi konumda olursanız olun kendinizi geliştirmek zorunda olduklarını dile getirerek, "UEFA ve FIFA denetlemeleri, bizim kendimizi geliştirmemize yol açıyor. Biz bundan çok mutluyuz. Bunun sonucunu da somut olarak alıyoruz. Türk hakemliğinin, gerek yurt içinde gerek yurt dışında yeri bellidir. İstediğimiz yerde miyiz? Hayır hala değiliz. İnşallah daha çok çalışarak, hedefimiz kalıcı olmak. Bütün düzenlenen büyük organizasyonlarda, her seferinde, 'burada bir Türk hakemi var' dedirttirmektir." ifadelerini kullandı.

Futbolcu - hakem ilişkileriyle ilgili bir soruya ise Cüneyt Çakır, "Ben karşı tarafı suçlamam. Futbol ailesi olarak hakemleri bir kenara futbolcuları bir kenara koyamazsanız. Nasıl biz verdiğimiz kararlardan suçlanıyorsak, ve biz bunu istemiyor saygı diyorsak, önce biz saygı göstermemiz lazım. Bizler çok çalışarak maçlara iyi hazırlanarak iyi performans göstererek karşı tarafa saygı göstereceğiz. Ondan sonra da saygıyı hak edeceğiz. Bizler elimizden geldiği şekilde maçlara iyi hazırlanıyoruz. Bizim tek beklentimiz saygıdır. Hakem ile futbolcular arasındaki ilişkilerin daha iyiye gittiğine ve daha da iyi olacağına inanıyorum." cevabını verdi.

Hakemler mi futbolun önünde futbol mu hakemlerin önünde tartışmalarını bir kenara bırakmaları gerektiğini savunan FIFA Kokartlı hakemimiz, "Bu tartışmalar Türk futboluna hiçbir şey kazandırmaz. Hem hakemlerimiz hem takımlarımız hem de milli takımımımız iyi olmak zorunda, biz ancak bu şekilde yola daha kuvvetli devam edebiliriz." şeklinde konuştu.

6 hakem uygulaması hakkında da konuşan Cüneyt Çakır, bu sıkıntıyı yurtdışında yönettiğikleri maçlarda yaşadıklarını kaydederek, "Bununla ilgili görüş bildirmemiz mümkün değil. Bunlar deneme aşamasında; yöneticilerimiz nasıl karar alırsa bize onu uygulamak düşer en iyi şekilde." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine katılan Çakır, konuyla ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı:
"Başbakanımız bizi davet etti. Bizim için büyük bir onurdur. Bütün Türk hakemleri adına büyük onur ve gurur günüdür. Türk hakem camiasına verilen bir değerin göstergesidir. Başbakanımız spor ve sporcuya değer veren bir kişidir. Bizim için çok önemli ve güzel bir gündü çok mutlu olduk."