İsveç Türkiye maçı heyecanı başladı. UEFA Uluslar Ligi 2. maçında İsveç'e konuk olacak A Milli Futbol Takımımızda tek hedef 3 puan. UEFA Uluslar Ligi B Grubu'ndaki ilk maçında Rusya'ya 2-1 mağlup olarak istediği başlangıcı yapamayan millilerimizin muhtemel ilk 11'i de belli oldu. Peki İsveç Türkiye maçı saat kaçta, hangi kanalda? İşte mücadele ilgili tüm detaylar...

TÜRKİYE İSVEÇ MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Stockholm'de bulunan Friends Arena'da oynanacak İsveç Türkiye maçı bu akşam saat 21:45'te başlayacak. Mücadele TRT 1 ekranından naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı Skorer'den de canlı anlatımla takip edebileceksiniz... 
 İLK 11'LER

İSVEÇ: Olsen, Hult, Lindelöf, Jansson, Krafth, Claesson, Larsson, Ekdal, Forsberg, Toivonen, Guidetti

TÜRKİYE: Sinan, Ömer, Çağlar, Kaan Ayhan, Mehmet Zeki, Mehmet Topal, Okay, Oğuzhan, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz, Cenk

Türkiye, İsveç maçına hazır

Türkiye A Milli Futbol Takımı, bu akşam İsveç ile oynayacağı UEFA Uluslar B Ligi 2'nci Grup mücadelesinin hazırlıklarını maçın oynanacağı başkent Stockholm'de bulunan Friends Arena'da gerçekleştirdi.

Teknik direktör Lucescu yönetiminde yapılan ve ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık tutulan idmanda koşu ve pas çalışması yapıldı. Antrenmanın basına kapalı olan bölümünde ise taktik çalışma yapıldığı kaydedildi.

Öte yandan antrenman sırasında çekilen sert bir şut, saha kenarındaki milli takım şoförünün başına isabet etti. Saha kenarında baygınlık geçiren şoföre ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

A Milli Futbol Takımı, karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladıktan sonra kamp yaptığı otele hareket etti.

İsveç-Türkiye milli maçına doğru

İsveç Milli Futbol Takımı  Teknik Direktörü Andersson: "Türkiye'nin gücüne büyük saygı duyuyoruz. Buna  rağmen maçı kazanabilmeliyiz" - İsveç, Türkiye maçının hazırlıklarını tamamladı

İsveç Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Janne  Andersson, Türkiye'ye büyük saygı duyduklarını ancak maçtan galibiyetle ayrılmak istediklerini söyledi. Andersson, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup'ta bu akşam Türkiye ile  sahalarında yapacakları karşılaşma öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda  bulundu.

Deneyimli teknik adam, 2018 FIFA Dünya Kupası'nın geride kaldığını  belirterek, "Bizim için artık yeni bir lig, yeni bir heyecan başlıyor.  Türkiye'nin gücüne büyük saygı duyuyoruz. Buna rağmen maçı kazanabilmeliyiz.''  ifadelerini kullandı.

Takım kaptanı Andreas Granqvist'in yüksek ateşi olduğu için son  antrenmana katılmadığı bilgisini veren İsveçli teknik adam, maça yetiştirilmeye  çalışıldığını bildirdi.

Emil Forsberg ve Martin Olsson'un sakatlıkları nedeniyle milli takım  kadrosundan çıkarıldığını hatırlatan Andersson, bir süredir sakatlığı devam eden  Albin Ekdal'ın tamamen iyileştiğini kaydetti.

Ekdal: "Kazanmak istiyoruz"

İtalya'nın Sampdoria takımında forma giyen orta saha oyuncusu Albin  Ekdal ise son maçlarında Türkiye'ye karşı kaybettiklerini belirterek, "Türkiye  çok sayıda başarıya imza atmış bir takım ve iyi oyunculardan kurulu. Ama bu maçı  kazanmak istiyoruz.'' diye konuştu.

Sakatlığının tamamen geçtiğini aktaran Ekdal, teknik direktör  Andersson'un görev vermesi halinde sahada en iyi şekilde mücadele edeceğini ifade  etti. Öte yandan İsveç Milli Takımı, Türkiye maçının hazırlıklarını teknik  direktör Janne Andersson yönetiminde, karşılaşmanın oynanacağı Friends Arena'da  yaptığı çalışmayla tamamladı.

Antrenmana ısınma hareketleri ve top çalışmasıyla başlayan İsveçli  futbolcuların basına kapalı bölümde Türkiye maçının taktiği üzerinde durduğu  öğrenildi.

Türkiye ile İsveç 11. kez karşılaşacak

İki ülke A milli  futbol takımları arasında 5'i resmi, 5'i özel geride kalan 10 maçta Türkiye 4, İsveç 2 galibiyet aldı - Türk Milli Takımı'nın 12 golüne, İsveç 11 golle yanıt  verdi

Türkiye'nin bu akşam İsveç'le yapacağı UEFA  Uluslar B Ligi mücadelesiyle, iki ülke A milli futbol takımları 11. kez karşı  karşıya gelecek. İki ülke milli takımları arasında 5'i resmi, 5'i özel geride kalan 10  maçta Türkiye 4, İsveç 2 galibiyet alırken, 4 maçta da eşitlik bozulmadı. Türkiye bu maçlarda 12 gol atarken, kalesinde ise 11 gol gördü.

İlk maç 1951'de

Türkiye ile İsveç tarihlerinde ilk kez 1951 yılında karşı karşıya geldi. İsveç'te oynanan özel maçta, ay-yıldızlı ekip 50. dakikada Lefter  Küçükandonyadis'in penaltı golüyle öne geçse de karşılaşma ev sahibi takımın  3-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı.

Son maç Antalya'da

Türkiye ile İsveç son kez 24 Mart 2016 tarihinde Antalya'da özel maçta  karşılaştı. Müsabakayı ay-yıldızlı ekip Cenk Tosun'un 32 ve 81. dakikada attığı  gollerle 2-1 kazandı.

İsveç'in tek golünü ise 55. dakikada Kim Kallström kaydetti. Son iki karşılaşmada skor değişmedi Türkiye, İsveç ile oynadığı son iki maçta da sahadan galip ayrılmayı  başardı.

Ay-yıldızlı ekip, Ankara ve Antalya'da oynanan karşılaşmaları 2-1'lik  skorlarla kazanmayı bildi. İki ekip arasında oynanan son 7 maçta 4 kez ise eşitlik bozulmadı.

İsveç'in son galibiyeti 17 yıl önce

İsveç, Türkiye karşısındaki son galibiyetini 17 yıl önce elde edebildi. İki ekip, 2002 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri grup maçında, Ali Sami Yen Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Mücadele konuk ekibin 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı.

Türkiye 562. maçına çıkıyor 

A Milli Futbol  Takımı, İsveç ile bu akşam oynayacağı UEFA Uluslar Ligi mücadelesiyle 562. kez  sahaya çıkacak - Milliler, 95 yıllık tarihinde yaptığı 561 müsabakada, biri  hükmen olmak üzere 211 galibiyet aldı, 219 kez yenildi - Ay-yıldızlı ekip, teknik  direktör Mircea Lucescu yönetiminde oynadığı 12 maçta 3 kez kazandı, 5 kez mağlup  oldu

A Milli Futbol Takımı, İsveç ile bu akşam deplasmanda yapacağı UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup ikinci maçıyla 562. kez sahaya  çıkacak. Türk Milli Takımı, 95 yıllık tarihinde 294'ü resmi, 267'si özel geride  kalan 561 maçta, biri hükmen olmak üzere 211 galibiyet aldı, 131 defa berabere  kaldı, 219 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, 240'ı deplasmanda, 241'i evinde, 80'i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 738 gol  attı, kalesinde 814 gol gördü. A Milli Takım, bugüne kadar 87 farklı ülke milli takımıyla mücadele  etti. Milliler, 561 karşılaşmanın 481'ini Avrupalılarla, 31'ini Asyalılarla,  23'ünü Amerikalılarla, 23'ünü Afrikalılarla, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle  yaptı.

Hükmen galibiyet ve Kosova maçı

A Milli Futbol Takımı, geride kalan 561 maç içinde birini hükmen  kazandı. Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015 tarihinde İstanbul'daki  Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu  müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı  gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0'lık skorla tescil etti. Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayıs 2014 tarihinde deplasmanda Kosova ile  yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ve FIFA  üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

Lucescu dönemindeki 13. karşılaşma

A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Mircea Lucescu dönemindeki 13. maçına İsveç karşısında çıkacak.  Ay-yıldızlı ekip, Rumen teknik adam idaresinde oynadığı 12 maçta 3  galibiyet alırken, 5 kez mağlup oldu, 4 kez de eşitliği bozamadı. Lucescu yönetiminde oynadığı 5'i resmi, 7'si özel 12 maçta 14 kez  rakiplerinin filelerini havalandıran Türkiye, kalesinde ise 20 gol gördü.

2018'deki ikinci resmi maç

Ay-yıldızlı ekip, İsveç karşılaşması ile 2018 yılındaki ikinci resmi maçını oynayacak. Milli takım, 2018'de oynadığı 5 hazırlık maçında 2 galibiyet ve 3  beraberlik alırken, oynadığı tek resmi maçta ise mağlup oldu. Bu maçlarda 9 gol  atan milliler, kalesinde ise 8 gole engel olamadı. Bu yıl oynadığı ilk karşılaşmada Antalya'da İrlanda Cumhuriyeti'ni 1-0  mağlup eden milliler, deplasmanda Karadağ ile 2-2 berabere kaldı, İstanbul'da ise  İran'ı 2-1 yendi. Milli takım, haziran ayında İsviçre'de oynanan maçta Tunus ile  2-2, deplasmanda da Rusya ile 1-1 berabere kaldı. Ay-yıldızlı ekip, UEFA Uluslar  Ligi'nde ise Rusya'ya Trabzon'daki müsabakada 2-1 mağlup oldu.

Milli takımın eylül karnesi

Milli takım, eylül ayında bugüne kadar 66 maça çıktı. Milliler, bu  maçların 27'sini kazanırken, 23 müsabakadan yenilgiyle ayrıldı. 16 maç ise  beraberlikle sona erdi.

Türkiye, eylül ayında oynadığı maçlarda 102 gol atarken, kalesinde 93  gol gördü. Milli takımın aldığı 22 yenilginin 18'i 1992'ye kadar yasandı. Milli  takım o tarihten sonra oynadıgı eylul mac?larında ise sadece beş kez yenildi.  Eylul maclarının en farklı galibiyetini 5-0'lık skorla 1997'de San Marino ve  2013'te Andorra karşısında alan milliler, en farklı eylul yenilgilerini ise  1926'da 6-1'le Polonya ve 1982'de 5-0'la Macaristan karsısında  yasadı.