Sayın Revi daha önce de İYİ Parti Teşkilat Başkanımız ve Ankara Milletvekilimiz Sayın Koray Aydın’ı eleştireceğim diye itici, aşağılayıcı, kibirli ve çirkin bir dil ve üslup takınmış, bizden de hak etiği cevabı almıştı. Anlaşılan odur ki, Sayın İl Başkanı, aradan geçen zaman içinde siyasi nezaketsizlikte zirve yapmış, eleştiri yerine iftira ve ağır hakaret etmeyi alışkanlık haline getirmiştir. O derece haddini aşmıştır ki, her partide olabilecek istifaları İYİ Parti’nin iç işlerine karışacak bir tarzda ele alacak kadar siyasi etikten uzaklaşmıştır. Aynı hadsizliği ve çirkinliği TBMM Grup Başkanvekilleri Sayın Bülent Turan da Milletvekili istifaları ile ilgili twitter üzerinden yorum yaparak sergilemiştir.


İYİ PARTİ’NİN HDP İLE ORTAKLIĞI YOK,  AMA AK PARTİ HDP’NİN “ÇÖZÜM” ORTAĞIDIR
İYİ Parti’nin HDP ile ilgili tutumunu daha önce defalarca ifade ettik. Bu vesileyle bir kez daha ifade ediyoruz. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener TBMM’de Grup Toplantısı konuşmasında “İYİ Parti'nin, HDP ve benzerleriyle ilgili tavrı ve duruşu gayet nettir. Terör örgütünün sözcülüğünü yapanların gölgesinin bile düştüğü yerde, İYİ Parti'nin işi olmaz” demiştir. 24 Haziran’da Millet İttifakı’nın bir parçası olarak kendi amblemi ve adaylarıyla seçime katılan İYİ Parti’nin, aynı tarihteki Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayı da Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’di. Dolayısıyla İYİ Parti’nin aldığı her oy, partimizin duruşuna, görüşüne ve liderine inanmış vatandaşlarımıza aittir. 
İYİ Parti ne genel ne de yerel seçimlerde HDP’den zerre kadar bir destek ummamış ve almamıştır. Bundan sonra da Allah nasip etmesin.  Siz daha dün PKK elebaşı Bebek katili Abdullan Öcalan’ın mektubundan ve kardeşi 75 şehidimizin katili Osman Öcalan’ın TRT’deki röportajından medet ummadınız mı Sayın Revi? 

Bu Öcalan katillerini yenilenen İstanbul seçimleri öncesi televizyonlara muhalefet mi yoksa AK Parti iktidarı mı çıkardı, amacınız neydi Sayın Revi? AK Parti Trabzon İl Başkanı Sayın Haydar Revi’ye hatırlatmak isteriz ki HDP hiçbir şekilde Millet İttifakı’nın bir parçası olmamıştır.  Hatırlanacağı üzere HDP, Millet İttifakı’nda İYİ Parti’ye bırakılan her seçim çevresinde aday çıkarmış, İYİ Parti’ye kaybettirme stratejisi gütmüştür. Biz İYİ Parti olarak HDP ile hiçbir zaman ortak olmadık ve asla olmayacağız, ama siz AK Parti olarak ülkemizi bölünmenin ve çözülmenin eşiğine getiren, binlerce şehidimizin kanına giren sözde çözüm özde çözülme sürecinin “çözüm” ortağısınız, yani bu konuda siciliniz bozuk Sayın Revi. 

HDP ve PKK ile yürüttüğünüz sözde çözüm sürecini dondurdunuz, rafa kaldırdınız, yeniden raftan indirmeyeceğinize nasıl inanalım Sayın Revi? Muhalefete kaset kumpasları kurulurken; sınav soruları çalınırken; Ergenekon ve Balyoz tezgahlarıyla Milli Ordu’ya kumpas kurulurken; kozmik odalara girilirken; mülkiyenin, adliyenin, emniyetin ve devletin en mahrem kurumları birer birer FETÖ tarafından işgal edilirken; “askeri vesayeti kaldırıyoruz”, “devlet bağırsaklarını temizliyor” diye FETÖ’nün müttefiki olan sizin partiniz değil miydi Sayın Revi? 


HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPAR
Sayın Haydar Revi’ye ve AK Parti’ye tavsiyemiz, ülkenin ve Trabzon’un gerçek gündemine dönsünler. Şikayet değil çözüm, muhalefet değil iktidar makamında olduklarını hatırlasınlar, vatandaşın derdine derman olsunlar. İYİ Parti’ye saldırarak ve iftira atarak, nezaketsiz ve hadsiz cümleler kurarak oylarını artıramazlar, tam tersine kaybederler.  Biz İYİ Parti olarak siyasi nezakette örnek olma adına diyoruz ki; “herkes kendine yakışanı yapar.”
Hukuken seçimlere girmeyi hak eden siyasi partilerin, ısmarlama hukuk kararları ile seçimlere girmesini önlemeye çalışmak hangi demokrasi anlayışı ile bağdaştırmaktadır. Bu anlayışı boşa çıkaran demokrasi kahramanlarının yaptıklarını gümüş motel olayına benzetmek despotizmdir. Devletin gücünü kullanarak milletvekili ve belediye başkanları ayartmaya  çalışanlar,18 yıllık ikdarları döneminde Türk milletini açlığa ve sefalete sürükleyen bir anlayışın temsilcileridir. 


İYİ PARTİ’YE SALDIRARAK  AK PARTİ’DEKİ ERİMEYİ DURDURAMAZSINIZ
Sayın Revi ve partisi AK Parti’deki bölünmeyi ve küçülmeyi İYİ Parti’ye ve liderine saldırarak unutturma gayreti içindedir. Her şeye rağmen tabanındaki büyük travmayı atlatamayan AK Parti iktidarının, kendi tabanından İYİ Parti’ye yönelen teveccühü önlemek için bu kez de HDP üzerinden iftiralara başlamaları, tıpkı Bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın mektubu ve terörist katil Osman Öcalan’ın TRT röportajı örneğinde olduğu gibi hiç bir işe yaramayacaktır.  Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Siyasi Partilerin üye sayılarıyla ilgili açıkladığı rakamların ortaya koyduğu bir gerçek var: 16 Aralık 2019 tarihinden 4 Şubat 2020 tarihine kadar geçen 50 günlük sürede AK Parti’nin üye sayısı 15 bin 698 azalmış, İYİ Parti’nin üye sayısı 42 bin 533 artmıştır. İYİ Parti’deki artışın büyük bir bölümü AK Parti’den istifa edip gelenlerden kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla İYİ Parti yükseliyor, AK Parti günden güne eriyor. AK Parti sadece üye yönüyle değil, kendi içinde bölünerek, içinden yeni partilerin çıkması dolayısıyla da dağılma sürecine girmiştir. 

İSTİFALAR AK PARTİ’Yİ DE VURUR; “EDEN BULUR”
Siz bugün şu veya bu sebeple her partide olabilecek istifaları bahane ederek İYİ Parti’ye iftira atarsanız veya hakaret ederseniz, yarın aynı istifaların daha fazlası sizin de başınıza gelebilir. Sayın Revi’ye başlarına gelmesi mukadder olanı bir sözle hatırlatalım: İstifalar gün gelir AK Parti’yi de vurur, “eden, bulur.” Yarın bu istifalar AK Parti’de olduğunda, AK Parti’nin içinden Gelecek Partisi’nden sonra yeni bir parti daha çıktığında ne yapacaksınız Sayın Revi? 
İYİ Parti’den yakın tarihte iki Milletvekili ayrıldı ama AK Parti’nin içinden ayrılanlar iki ayrı parti kuruyor Sayın Revi, bu gerçeği saklayamazsınız. Ateşi gizleyebilirsiniz, ama dumanını saklayamazsınız. Son kez söylüyorum Partimizin adı İYİ'dir, kısaltması yoktur.
 İYİ Parti’ye ve onun liderine saçma sapan söylemlerle saldırmanız, iftira atmanız ve eleştiri eşiğini aşıp hakaret etmeniz, AK Parti’deki bölünmeyi, çözülmeyi ve erimeyi durdurabilecek midir? Elbette ki hayır.

 “KUPA BAŞBAKANDA” KİTABI BOŞUNA YAZILMADI
Son olarak yarım ağız Genel Başkanımızın “siyasetin spora müdahale etmemesi” ile ilgili yaptığı açıklamaları çarpıtarak diline dolayan Sayın Revi’ye birkaç hususu hatırlatalım.
Genel Başkanımızın Trabzonspor aleyhinde bir açıklaması yoktur, yanlış anlaşılmalar varsa bunu kendisi açıklık getirerek Trabzonspor taraftarının gönlünü alacaktır. Bundan hiç kimsenin zerrece kuşkusu olmasın.  İYİ Parti Teşkilat Başkanımız Sayın Koray Aydın’ın Trabzonspor sevgisi herkes tarafından bilinen, kabul edilen ve asla değiştirilemeyecek bir gerçektir.  İYİ Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Örs, 1461 Trabzon Kulübü’nün başkanlığını yapmış dolayısıyla Trabzonspor’da kurumsal anlamda görev üstlenmiş, Trabzonspor sevgisi her türlü tartışmanın dışında olan müstesna bir isimdir.
Dolayısıyla İYİ Parti’ye Trabzonspor üzerinden yapacağınız her türlü zarar verme girişimi beyhude bir çabadır. Şunu açıklıkla ifade ediyoruz ki; İYİ Parti’den Trabzonspor’a asla zarar gelmez. Trabzonspor’umuzun 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasının nasıl gasp edildiğini en iyi Trabzonspor taraftarı bilmektedir, “Kupa Başbakanda” kitabı boşuna yazılmamıştır. 
Sayın Haydar Revi ve partisine hatırlatmak isteriz ki Trabzonspor üzerinden rakip siyasi partileri eleştirmek, döner dolaşır kendi partilerini vurur, bu tartışmaların altında kalırlar ve dolayısıyla beyhude bir çabadır.