Unutulmaz yıldız Hami Mandıralı’dan Trabzonspor için çarpıcı analiz.
Günebakış’a haftalık Trabzonspor analizini yapan Hami Mandıralı, önemli mesajlar verirken, özellikle iyi olan isimlerin bir anda silinip tribüne çıkmasına bir anlam veremediğini belirterek, “Böyle olursa, tabiî ki Trabzonspor için işler zor olur. Mesela ilk 6 haftanın en iyilerinden Alanzinho’nun bir anda kesilmesinin nedenini bir Trabzonsporlu olarak merak ediyorum” dedi.

KÖTÜLER SAHADA
“Trabzonspor gerçek kötü takım değil. Ama oyuncuların performansı çok kötü. Ama şuda bir gerçek ki Trabzonspor’da yerli ve yabancı olmak üzere iyi olanlar tribünde oturuyor, kötüler ise maalesef sahadalar. Alanzinho gibi Mustafa Yumlu’nun da bir anda tribüne çıkmasına bir anlam veremedim. Giray’ın yokluğunda gayet başarılıydı. Tabiki durum böyle olunca zaten genel perfomansı kötü olan takım istenileni veremiyor”

COLMAN’A BAKIN
“Orta alanın en iyisi olan Colman o katar kötü ki aklım almıyor. Ordu ve Eskişehir maçlarında orta sahada tek ayakta olması gereken Colman da kötü olunca Trabzonspor’un tüm kimyası bozuluyor. Herkes Zokora’nın olmamasına bağlıyor. Son iki maçta orta alanın sıkıntısı. Eğer 1.6 milyon EURO verilen Zokora, Soner’den daha kötüyse ben O’nun tecrübesini ne yapayım. Soruyorum Zokora gol mü attı, hangi maçı kurtardı. Kimse özellikle Eskişehir maçını Zokora’nın yokluğuna bağlamasın”

SAVUNMAYI BİTİRDİLER
“Trabzonspor’da bu sezon en iyi bölgesi savunmaydı. Ama stoperler o kadar yalnız kaldılar ki, şimdi savunmada çöktü. Ne orta sahadaki oyuncular ne de Serkan-Emerson olmak üzere bekler stoperlere yardım etmiyor. Böyle olunca kaleci Onur ve stoperler ne kadar savaşsın. Oksijenlikten onlar da boğuldu. Trabzonspor bu nedenle savunma olarak da ne yazık ki çöktü. Mesela Zeki oynarken Serkan kadar pozisyon vermiyordu takım. Emerson zaten yok. Sol kanat olmuş yol geçen hanı gibi.”

11’İ HALA BULAMADI
“Şenol Güneş’in çalıştığı hiçbir dönemde bu olmamıştır. Şenol hoca öncelikle ideal 11’ini belirler ve bunun üzerinde ısrarla sezon sonuna kadar gider. Ancak bu sezon 13 hafta oldu ama Şenol hoca hala 11’ini bulamadı. Bunda hocaya fazla yüklenmemek gerek. Çünkü bir hafta iyi oynayan oyuncu diğer hafta sahada yok. Böyle olunca hoca ne yapsın? Tabiî ki istikrar olmayınca bu da sıkıntı yaratıyor”

OPERASYON ŞART
“Trabzonspor’da bundan sonra yapılması gereken yönetim ve Şenol hoca bir araya gelerek öncelikle yabancıları süzgeçten geçirmeli. Ve işe yaramayan isimleri elden çıkarmalı. Bu hem takıma yönelik bir adım olur hem de ekonomik olarak Trabzonspor’a ileriye dönük katkı sağlar. Böyle bir operasyon nasıl yapılacak bilemiyorum ama yeni bir takım oluşturmak yolunda radikal kararlara ihtiyaç olduğu artık açıkca ortada”



BU TAKIM NEDEN SAHADA YÜRÜYOR
“Eskişehir maçına Trabzonspor iyi başladı. Herkes ilk 15 dakikalık bölümde gol olması durumunda her şeyin farklı olacağını söylüyor ama ben buna katılmıyorum. Çünkü Eskişehir top oynuyor, Trabzonspor ise sahada yürüyüp rakibini izliyor. Böyle bir takım nasıl başarılı olur. Bu takımda oyuncuların bu kadar güçsüz ve sahada yürür gibi olması kafamı kurcalıyor. Bunun nedenini bir türlü çözemiyorum. Takım bitkin ve yorgun. Gidişat iyi değil ama eğer takım toparlanır ve özgüven kazanırsa yine yarışta sonuna kadar var olur. Çünkü arada fazla bir puan farkı yok. Yeter ki Trabzonspor silkelensin ve ayağa kalksın”

KAFA KOPARMAK GEREKİYOR HOCAM!
“Şike süreci yönetimin işi. Bunun için Şenol hoca bu konular ile yıpranmaması gerekiyor. Şenol hocanın işi takımı yönetmek. Herkes gibi beni en çok rahatsız eden şey, bir oyuncunun Şenol hocaya gösterdiği tavır. Volkan Şen her oyundan çıkışında Şenol hocaya hareket yapıyor. Şenol hocayı biliyorum. Hep iyi niyetle oyuncusunu kazanmaya gayret eder. Ama böyle oyuncuların kafasını koparacaksın ki diğerleri de bundan hak ettiği dersi alsın. Volkan kim oluyor ki, Şenol hocaya hareket çekiyor. Ben olsam Volkan Şen’i Antalya maçında kapının önüne koyardım”

JANKOYA HİÇ KIZMIYORUM
“Trabzonspor’da en az eleştireceğim oyuncu Janko. Adama orta gelmiyor. Orduspor’da iki top geldi. Biri gol oldu, diğerinde ise asist yaptı. Böyle bir oyuncu varken Trabzonspor oyun kurgusunu Janko üzerine kurmalı. Eğer kenarlardan ortalar gelirse Janko’nun etkinliği artar ve bu da takımın hücum gücüne önemli katkı yapar. Top gelmiyorsa Janko ne yapsın? Janko’ya bu nedenle fazla yüklenmemek gerek. Halil zaten yok. Olcan ise saman alevi gibi. Bunun için Trabzonspor Janko’yu iyi kullanmalı”