Arama noktasında yapılan büyük saygısızlık sonrasında havalimanından çıkan Milli takım oyuncularından Emre Belezoğlu gazetecilere demeç verdiği sarada arkadan yanına yaklaşan bir İzlanda vatandaşı elinde tuttuğu tuvalet fırçasını Emre Belezoğlu'na mikrofon gibi uzattı.

Emre Belezoğlu'da şu açıklamalarda bulundu: "Ülkemize kurban olsunlar. Gereğini açıklarlar. İçeride gereksiz bir arama yapıldı indiğimizden itibaren. Durum bu yani. Ben daha fazla bir şey söylemek istemiyorum" 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaşanan çirkin olayla ilgili ise "Milli Takımımızın İzlanda havaalanında maruz kaldığı muamele diplomatik teamüller bakımından da insani bakımdan da kabul edilemez. Gereğini yapacağımızdan milletimizin şüphesi olmasın" 

Milli oyuncu Burak Yılmaz yaşanan olaylarla ilgili, '3 saattir orada bekliyoruz, bizi almadılar. Herkesin çantasını, kremlerini alıyorlar. 6,5 saattir uçtuk, 3 saattir bekliyoruz." dedi.

Dışişleri bakanı Çavuşoğlu,Milli takımın İzlanda'da yaşadıkları nedeniyle İzlandalı mevkidaşını arayacak.

Önümüzdeki saatlerde büyükelçilik vasıtasıyla İzlanda'ya nota verilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TFF Başkanı Nihat Özdemir ile A Milli Takımımızın İzlanda'nın Keflavik Uluslararası Havalimanı'nda maruz kaldığı kötü davranışlar ve yaşanan olaylarla ile ilgili görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonla aradığı Nihat Özdemir'e konuyla ilgili her türlü girişimi yaptığını ve gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nihat Özdemir'e "Şenol Güneş hocamız ve futbolcularımız morallerini yüksek tutsunlar. Türk halkı onların yanında" mesajını iletti.