61Saat Spor Servisi

Trabzonspor’a üst üste yapılan hakem katliamları sonrası akıllara MHK’ya eğitim veren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Danışmanı Jaap Uilenberg'in açıklamaları geldi.

MHK’ya geçtiğimiz sezon eğitim veren ve yeni kuralları, pozisyon değerlendirmelerini anlatan Jaap Uilenberg'in ifadelerinin Türk hakemleri tarafından uygulanmadığı açıkça ortaya çıktı.

Hatırlanacağı üzere Trabzonspor Beşiktaş mücadelesinde hakem Ali Şansalan VAR’a gitmiş ve Flavio - Atiba pozisyonuna skandal bir kararla penaltı çalmıştı.

ULENBERG NE ÖĞRETTİYSE TERSİNİ YAPTILAR

Ancak MHK eğitmeni Ulenberg yaşanan bu pozisyonda ne karar verilmesi gerektiğini şöyle yorumlamıştı. 

"TUTMAK ENGELLEMİYORSA FAUL BİLE DEĞİL"

“Önemli olan nokta net tutmak. O tutmak oyuncunun hareketini engelliyorsa çok net bir şekilde yakalanabiliyorsa cezalandırıyorsunuz. Oyun kurallarında değişiklik var, eğer tutmak oyuncunun hareketini etkilemiyorsa artık faul bile sayılmıyor. “

Bir diğer skandal da Gaziantep FK maçında yaşandı. Bordo Mavililer de yine Flavio önce topa sonra Maxim’e ceza sahası içerisinde müdehale etti. Devam kararı verilmesi gereken pozisyonda Fırat Aydınus penaltı noktasına gitmişti.

“OYUN DEVAM EDER FAUL YOK”

Yine Ulenberg bu pozisyonlarla ilgili “Ayrım çok önemli, geç kalmış müdehaleden sonra eğer rakibin ayağına basıyorsanız serbest vuruş sarı kart.  Ama top sizin kontrolünüzdeyse top vurduktan sonra hareketin devamında rakibe basıyorsanız oyun devam eder faul yok. “ ifadelerini kullanmıştı.

Görünen o ki Türk hakemleri yine o bildik oyunlarını ortaya koyuyor.