Avusturya formasıyla Kazakistan’a attığı 2 golle adından söz ettiren, ancak Trabzonspor’da beklenen patlamayı bir türlü gerçekleştiremeyen Marc Janko, ülke basınına yaptığı açıklamada bordo-mavili takıma ve Trabzon kentine henüz alışamadığını itiraf etti. Türkiye’nin kendisi için bambaşka bir atmosfer olduğuna dikkat çeken Janko, sport10 isimli internet sitesine verdiği röportajda, “Şu anda işlerim tam anlamıyla yoluna girmiş değil. Trabzon’da hâlâ otelde kalıyorum. Eğer bir otelde kalıyorsanız kendinizi nasıl o şehrin bir parçası hissedebilirsiniz ki” diye konuştu.

‘Güneş’le ilişkimiz iyi’
Takımın sürekli forma bulan isimlerinden bir tanesi olmak için zamana ihtiyacı olduğunu söyleyen golcü oyuncu, “Ritmimi bulmam için devamlı oynamam gerekiyor. Bu şekilde kendimi kanıtlamam çok zor. Ancak forma şansının geleceğini biliyorum, er ya da geç oynayacağımı bildiğim için kendimi sıkıntıya sokmuyorum. Ancak oynamadığım için tatmin olduğumu söyleyemem” ifadelerini kullandı.
Janko, Şenol Güneş ile aralarında hoca-öğrenci ilişkisi olduğunu belirterek, “Hocam bana form tuttuğum zaman oynama şansı vereceğini söyledi. Kendisi ile olan ilişkilerim eski hocalarımla olan ilişkim gibi saygı çerçevesinde ilerliyor. Çok uzak değil çok da yakın değil” yorumunu yaptı.
Tercümanı sayesinde Türkiye’de herkesle iletişim kurabildiğini de kaydeden Janko, “Portekiz’de, Porto forması giyerken iletişim kurmakta çok zorlanıyordum. Trabzon’da ise tercüman var ve her şeyi anında İngilizceye çeviriyor” dedi.

Kaynak:SKORER