Taraftarlar, yeni transfer Marc Janko’nun pazar günü Gaziantepspor’a karşı oynayıp oynamayacağını merak ediyor. Porto’dan hazır bir şekilde gelen Avusturyalı yıldız, 18 kişilik maç kadrosundaki yerini alacak. 1.96’lık forvet, teknik heyetle yaptığı görüşmede kondisyon açısından bir sıkıntısı bulunmadığı ve 90 dakika oynayabilecek seviyede olduğunu söyledi. Takımla ilk idmanına bugün çıkacak olan Janko’nun, antrenmanlarda göstereceği performansa göre Şenol Güneş, kendisine direkt olarak 11’de de görev verebilir. 

İmza töreni bugün

Bordo-Mavili yönetim, Marc Janko için bugün tesislerde imza töreni düzenleyecek. Bu arada dün sağlık kontrollerinden geçirilen golcü oyuncu, ardından ev aramaya başladı. Janko, kulüp yetkililerine, “Ev hayatına düşkünüm. Antrenmanlar dışındaki vaktimi evimde geçirmeyi severim. 

Bu nedenle büyük bir evi tercih ederim” diyerek istediği evi anlattı. Kısa süren araştırmalardan sonra, Avusturyalı yıldızın Trabzon’da kalacağı ev de belirlendi.

Uzungöl’e hayran kaldı

Trabzonsporlu yetkililer, dün Janko’ya şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdirdi. Avusturyalı futbolcu özellikle Uzungöl’e hayran kaldı. Genel anlamda Trabzon şehrini çok beğenen Janko, “Trabzon’da adaptasyon sorunu yaşayacağımı hiç sanmıyorum. Her yönüyle çok güzel bir şehir. Burayı gezdikten sonra, ne kadar doğru bir karar verdiğimi bir kez daha anladım” dedi. Bu arada Trabzonlular, yeni yıldızlarına büyük ilgi gösterdi. Sık sık Janko’nun önünü kesip, hatıra fotoğrafı çektirdiler ve imza aldılar.