İngiliz Daily Express gazetesi, Trabzonspor'un göndermek istediği Marc Janko'yu Celtic'in istediğini öne sürdü.

Ocak ayında da İskoç takımının gündemine gelen ve "Glasgow'a yürürüm" diyen Avusturyalı forvetin Celtic'e gitmek için çok hevesli olduğu bildirildi.

Janko'ya Freiburg'un da talip olduğu belirtildi.

7 milyon bonservis

Çünkü Avusturyalı’nın kelimenin tam anlamıyla ‘kapı gibi’ bir sözleşmesi var. Bir önceki yönetim döneminde Porto’dan transfer edilen ve o dönem 2 milyon 350 bin Euro (7 milyon TL) sözleşme fesih bedeli ödenen Janko’ya yıllık 1.5 milyon(4 milyon 500 bin TL) Euro’luk bir  sözleşme yaptırıldı. Ne Şenol Güneş, ne Mustafa Akçay ne de Hami Mandıralı döneminde forma şansı bulamayan deneyimli forvet, “Bonservisini verelim, git” önerisini elinin tersiyle itti.

Neler yok neler!


Bunda Janko’ya şu ana kadar başta ülkesi olmak üzere gelen hiçbir teklifin Trabzon’dan alacaklarına yaklaşmaması başrolü oynuyor. Golcü, oynasa da oynamasa da Trabzon’dan her sezonda olduğu gibi gelecek sezon da 1.5 milyon Euro (Yaklaşık 4 milyon 500 bin TL) para kazanacak. Karadeniz ekibinden ayrılmak için en kötü ihtimalle alacağının yarısını peşin talep ettiği öğrenilen Janko’nun sözleşmesindeki detaylar da hayli çarpıcı. Buna göre Janko, her türlü sakatlığı için Bayern Münih’in doktoru Hitzfeld’e veya seçeceği başka bir doktora gidebiliyor, ücreti ise kulüp ödüyor. Avusturyalı her yıl evinin eşyalarını değiştiriyor, bu paraları da kulüp tashil ediyor ve daha birçok ayrıntı... Kısacası yabancı kontenjanını boşaltıp, nefes almak isteyen Trabzonspor Yönetimi’nin önünde Marc Janko gibi dev bir engel bulunuyor.