Japonya Muavin Konsolosu Takumi Suemitsu, Fanatik'e özel açıklamalarda bulundu. Suemitsu, Japon futbolcular Nagatomo ve Kagawa'nın Türkiye'ye gelmesini değerlendirdi. 

Takumi Suemitsu, "Nagatomo ve Kagawa'nın Türkiye'ye gelmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "Japonların İlhan Mansız'dan dolayı Türkiye'ye çok büyük ilgisi ve sevgisi var. İlhan Mansız'ın Japonya'ya katkısı çok büyük ve ayrıca sizinde bildiğiniz gibi Nagatomo ve Kagawa performans olarak hala iyi durumda ve dünya kupasında da iyi bir performans gösterdiler. Yani iyi oynayan Japon futbolcuları görmeye başladık." dedi.

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisiyle ilgili konuşan Takumi Suemitsu, "İlk 45 dakika çok iyi performans gösterdi ama sonra maalesef ikinci yarı o kadar güzel performans gösteremedi. Bundan sonra oyuncularla iyi uyum içinde olacak ve iyi performans sağlayacak. Artık Japonya'da da Türkiye'nin futbol maçlarının haberleri çıkıyor. Japonya'dan Türkiye'ye onları izlemek için gelen turist sayısı artar. Bundan sonra başka Japon oyuncular da Türkiye'ye transfer olur diye düşünüyorum." dedi.

Görevlerinin ve amaçlarının Japonya ve Türkiye'nin ilişkilerini güçlendirmek olduğunu ifade eden Takumi Suemitsu, "Çok yoğun çalışıyorum birçok kişi vize almaya geliyor. Görevimiz ve amacımız Türkiye ile Japonya'nın ilişkilerini daha da güçlendirmek. O yüzden ben gayet mutluyum ama şahsi olarak söylüyorum ben Trabzonspor'u tutuyorum." dedi.