Botafogo takımının kalesini koruyan eski Trabzonsporlu file bekçisi Jefferson de Oliveira Galvao Türkiye kariyerinin kendisi için büyük zorluklarla geçtiğini itiraf etti. Son dönemlerde büyük bir çıkış yakalayan ve ülkesinin en iyi kalecilerinden birisi olmayı başaran Jefferson, Lance gazetesine yaptığı açıklamalarda Türkiye’de futbol oynamaktan soğuduğunu söyledi.
Son dönemlerde teknik direktör Mano Menezes tarafından sık sık Brezilya Milli Takımı’na davet edilen 29 yaşındaki tecrübeli eldiven, “3 yıl Trabzon’da, 1 yıl da Konya’da olmak üzere 4 sene Türkiye’de kaldım ve bu süreç içerisinde çok zor zamanlar geçirdim. Brezilya’ya geri dönüşüm benim kurtuluşum olacak ve tekrar futbol oynama şevkini kazanacaktım. O yüzden parayı da hiç düşünmeden Botafogo’ya imza attım” dedi.
Türkiye’ye 22 yaşındayken geldiğini belirten Jefferson, “Çalıştığım hocalarımla sorunlar yaşadım. Çünkü kültür çok farklıydı. İlk 5 ay içinde geri dönmeyi istedim ancak bu benim için iyi olmayacaktı. Böyle bir durumda insanlar benden şüpheye düşebilir ve benim karaktersiz birisi olduğumu düşünebilirlerdi. İngilizce 10’a kadar saymayı bile bilmezken, yalnızlığı da göze alarak Türkiye'de bu duruma katlandım” diye konuştu.

Dönmeyi düşünmüyor

Türkiye’den Brezilya’ya dönüşünde sık forma şansı bulan bir isim olmadığı için başta insanların kendisine şüpheyle yaklaştığını söyleyen Jefferson şöyle devam etti: “O dönem kimse bana inanmadı. Ancak ben potansiyelimi biliyordum. Botafogo’da bir yer edindikten sonra milli takıma da çağrılmaya başladım. Bu benim sıkı çalışmamın ve hiç vazgeçmememin bir sonucu oldu. Ve şimdi 2014 Dünya Kupası’nın bana yakın olduğunu hissediyorum.”
2005-2008 yılları arasında giydiği bordo mavili formanın ardından bir sezon da Konyaspor’da mücadele eden Brezilyalı file bekçisi, 34-35 yaşına kadar futbol oynamayı istediğini belirterek, şu an için Avrupa’ya dönmek gibi bir düşüncesi olmadığını da sözlerine ekledi.