BeIN Sports'a konuşan Obi Mikel'in açıklamalarından derlenenler şu şekilde:


Trabzonspor'u tercih etmesinde neler etkili oldu?

Uzun yıllar Chelsea’de bir kariyerim vardı ve orada tamamlayacağımı düşünüyordum. Farklı sebeplerle oradan ayrıldım. Çin’de kariyerime devam ettim ve tekrar adaya döndüm. Trabzonspor’a transferimde Onazi gibi arkadaşlarımla görüşmelerim oldu ve bana gelinmesi gereken en iyi yer olduğunu anlattılar. Başka teklifler de vardı. Kulübün başarılarında bir pay sahibi olmak adına burayı tercih ettim.

Transferim sürecinde en önemli şeylerden biri de buydu. Bana tam olarak anlatılanları buraya gelince daha iyi anladım ve gördüm. Şehrin, taraftarın takımına, futbola aşık olduğunu bana anlatmışlardı. Onazi’yi çok iyi tanıyordum. Nwakaeme’yi de tanıyordum ama Onazi kadar değildi. Buraya geldikten sonra beni en çok gururlandıran ve mutlu eden şeylerden biri insanların takıma, futbola duydukları sevgi. Geldiğim günden beri bana inanılmaz iyi davranıyorlar. Şehrin futbola ve takıma aşkı tarif edilemez. Belki de gördüğüm en iyi taraftarlardan bir tanesi.

"Agresif bir futbol ve taraftar var"

Gelmeden önce kendileriyle tanışma fırsatı bulamadım. Amokachi milli takımda antrenör. Benim jenerasyonumda Nijerya’da çocukluk geçirdiyseniz genellikle Premier Lig’i takip edersiniz. Türk  Ligi hakkında çok fikrim olduğunu söyleyemem açıkçası. Onazi ve Nwakaeme bana güncel bilgileri aktardılar. Gelmeden önce bahsettiğiniz isimlerle konuşma fırsatım olmadı açıkçası.

Fenerbahçe ile yaptığımız bir maçı hatırlıyorum. Farklı bir atmosfer vardı. Burada alışma sürecini geçirmeniz gerekiyor. Agresif bir futbol ve taraftar var. Oyuncuların kendisi de alternatif. Bu İngiltere’den farklı bir durum ama insanların sevdiği bir tarz bu. Alışmanız için belli bir zamana gerek olan bir lig.
Yavaş yavaş alıştığımı düşünüyorum. Son maçımı Mayıs ayında oynamış ve sonra milli takımda sakatlandıktan sonra burada belli bir zamana ihtiyaç duydum. Fizik olarak eksiğim vardı ve sonrasında sakatlık nedeniyle geri düştüm. Şu an bıraktığım formuma geri dönmeye çalışıyorum. Antrenmanda çalıştığımı genç oyunculara da aynısını söylüyorum her zaman daha iyisini yapabilirsiniz.
Zor bir süreç oldu benim adıma. Takıma, kendi oyunumuza ve hocamın dediklerine alışmaya çalışırken başıma geldi. Yaşadığım sakatlıklarda iki kez erken dönmeye çalıştım ama kötü olan şeyle karşılaştık ve tedavi odasına geri dönmeye çalıştım. En son sakatlıktan sonra doğru kararı aldık ve bekleyelim dedik. Bugün ve dün yapılan antrenmanlarda yer aldım. Bunun iyi bir haber olduğunu düşünüyorum. Hafta sonu oynanacak maça kadar hazır olacağımızı düşünüyorum.

"Abdülkadir Ömür, Messi'ye benziyor"

Abdülkadir’i ilk gördüğüm zaman ‘Dünyaya bir daha Messi gelmeyecek ama bu çocuk Messi’ye gerçekten çok benziyor’ demiştim. Topa dokunuşu, kontrolü Messi gibi. Abdülkadir’i izlerken Messi’den bir enstantane yaşatıyor bana. Şanssız bir sakatlık yaşadı buna hepimiz üzülüyoruz ama kendisini nasıl hissettiğini her gün soruyor ve desteğimizi hissettirmeye çalışıyoruz. Genç oyuncular şansı hak ediyorlar. Onların yeteneğini görebilme adına şans vermek zorundasınız ve Trabzonspor’un bu konuda doğru kulüp olduğunu düşünüyorum.

"Ünal hoca gençler için şans" 


Uğurcan bana göre ligin en başarılı genç oyuncusu. Çok önemli kurtarışlar yapıyor. Abdüş gibi genç oyuncular var ve onları anlayacak hocalara ihtiyaç var. Bu konuda Ünal Karaman onlar için bir şans çünkü onları anlayan ve nasıl gelişebileceklerini bilen bir hocaları var.