Bu akşam UEFA Avrupa Ligi'nde Trabzonspor'a konuk olacak olan Juventus, tarihinde dördüncü kez bir Avrupa Kupası deplasmanı için Türkiye'ye geldi


Türkiye'ye ilk olarak Marcello Lippi yönetiminde 1996-1997 sezonunda gelen siyah beyazlı ekip, Sebastiao Lazaroni'nin çalıştırdığı Fenerbahçe ile karşılaşmıştı.

O zamanki adıyla Fenerbahçe Stadı'nda oynanan maçı Hırvat golcü Alen Boksic'in 22. dakikada attığı golle kazanan Juve, İtalya'da oynanan grubun son maçında da temsilcimizi 2-0'la geçerek kupanın dışına itmişti.


1998-1999 sezonunda gene Marcello Lippi yönetiminde bu kez Ali Sami Yen'e konuk olan Juve, 90. dakikasına 1-0 önde girdiği maçta Suat Kaya'nın 90. dakikada kaydettiği gole engel olamayınca evine bu kez bir puanla dönmüştü.


2003-2004 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında bir kez daha Galatasaray ile eşleşen Juventus, o dönem yaşanan siyasal problemler nedeniyle İstanbul'a gelmemiş, Westfalenstadion'da oynanan maçta gülen taraf Kral Hakan Şükür'ün attığı iki golle Galatasaray olmuştu.


Son olarak bu yıl yine Galatasaray deplasmanı için İstanbul'a konuk olan Juventus, adeta iki gün iki gece süren maçta Sneijder'in son dakikalarda attığı golle yıkılmıştı.