Trabzonspor'dan olaylı bir şekilde istifa ederek ayrılan kaleci antrenörü Alper Boğuşlu, Roma kafilesinde yoktu. Kafilede Boğuşlu'nun ayrılmasına isyan edenlerin başında gelen kaleci Onur'a gözler çevrildi. Onur'un yanından hiç ayrılmayan yedek kaleci Zeki Ayvaz ile birlikte olduğu ve moralinin yüksek olduğu gözlenirken, "Kaleciler birbirlerini motive ediyorlar anlaşılan" yorumları yapıldı.
 
Neden istifa etmişti?
Alper Boğuşlu'nun istifasıyla ilgili bir çok iddia ortaya atıldı fakat bunların hiçbirini muhatapları hala ne doğruladı ne de reddetti!
 İddialardan bazıları şunlar:
1- Yedek Kaleci Fatih'i Alper Boğuşlu hiçbir zaman beğenmedi ve kadroya almadı. Mustafa Reşit Akçay'a giden Fatih, "Zeki Ayvaz'a torpil yapılıyor beni göz ardı ediyorlar" dedi. Akçay kalecilerin idmanlarını izlerken Boğuşlu, "Ben işimi yapıyorum sen idmanını yap bende..." diyerek  sert bir dille uyarması ipleri kopardı.
2-  Hami Mandıralı'ya Boğuşlu, "Onur sayesinde ekmek yiyorsunuz" diye bağırdı. Teknik heyetle Boğuşlu arasında sürtüşmeler tehlikeli boyutlara ulaştı.
3- Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Balıkesir maçı sonrası Alper Boğuşlu'yu telefona arattı ve "Zeki'yi kadro dışı bırak Fatih'i oynat" diyerek talimat verdi. Buna, "Benim işime kimse karışamaz" diyerek istifa etti.