61SAAT SPOR SERVİSİ - HOLLANDA-  Trabzonspor’un yeni sezon hazırlıkları kapsamında Hollanda’da sürdürüğü çalışmalar devam ediyor. Kampta alışıgelmişin dışında bir uygulama yapılarak her gün bir futbolcuyla basın açıklaması yapılıyor.
Bordo-Mavililerde Constant ve Şota'nın ardından bugün de kaptan Onur Recep Kıvrak, basının karşısına çıktı. 61saat Tv'den canıl olarak yayınlanan toplantıda Onur dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

ESKİ GÜNLERİNİN ÜSTÜNE ÇIKACAK
Toplantıda ilk olarak sakatlığı ile ilgili konuşan Onur, "Cumhurbaşkanımız  çok aradı. Sağlık ekibi çok çalıştı. İlgilendiler. Hazırım. Zaten geçen sezon son iki ay takımla antrenmanlara başladım. Ama riske edilmedim. Şimdi yüzde 100 olarak kampa başladım. Allah nasip ederse bu sene eski günlerimi aratmamak istiyorum. Hatta daha üzerine çıkmak istiyorum" dedi. 

MUSTAFA'NIN GELİŞİNE EN ÇOK SEVİNENLERİN...
ve Mustafa'nın da farklı bir takıma kiralık olarak verilmesi sonrası ortaya çıkan kaptanlık sorunuyla ilgili de konuşan Onur, "Burası Trabzonspor büyük camia. Burada bir kaptan gider bir kaptan gelir. Benim sakatlandığım dönemde Bosingwa bu işi çok iyi yürüttü.
Mustafa Trabzonspor'un evladı. Yeniden aramıza katıldı. Buna en çok sevinenlerin başında ben geliyorum. Çok iyi bir insan, düzgün karakterli bir insan. O dönem öyle bir talihsizlikler yaşandı. Başta sakatlıklar olmak üzere. Hiç birimizin garantisi yok. Yarına çıkmaya da garantimiz yok. Ben hiç bir zaman geçmişe bakmam. Şu başarıları yakaladım diye bakmadım.
Her zaman ileriye bakmak gerek. Gelecekte bizi daha güzel şeyler bekliyor. Biz de bunun parçası olmaya devam edeceğiz" dedi. 


HAKAN AĞABEYE HİZMETLERİNDEN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Hakan'ın kamptan ayrılmasyla ilgili de Onur, şu şekilde konuştu: 
Tolga ağabey ile rekabet halindeydik. Ama bizim aramızda ağabey kardeşten de öte bir şey var. Ben sakatlandıktan sonra Hakan ağabey geldi. Çok iyi maçlar çıkardı. Onu kendisine de  söyledim. Ben kendisine yaptığı hizmetlerden olayı teşekkür ediyorum. Trabzonspor'a kattığı değerlerden teşekkür ediyorum. Trabzonspor bu. Kimsenin yeri garanti değil. Bir gün ben giderim Hakan ağabey gelir. Hakan ağabey gider ben gelirim. Kendisine başarılar diliyorum. Teşekkür ediyorum. 
İki tane kalecimiz var. Hatta Yavuz da var. 3'ü de pırıl pırıl.. Burası Trabzonspor illa kaleciler gelir. Geldiğinde ben rekabet olur. Hiç bir zaman ben tekim geldiğinde beni kesemez diye düşünmedim. Trabzonspor'a 19 yaşında geldim. Hiç bir zaman öyle düşünmedim. Ben her zaman daha fazlasını istedim. Bunu da çalışarak elde ettim. Yine çalışarak kullanacağız. Takdir hocamızındır. Takdirini kimden yana kullanırsa boynumuz kıldan incedir. Önemli olan Trabzonspor'un menfaatleridir" 



BENİ KORKUTMUYOR... GEÇMİŞTE DE OLDU AMA BAŞARI GELMEDİ
Fenerbahçe'de Nani, Galatasaray'ın ise Podolski'yi tranfser etmesini de değerlendiren Onur, "Ülkemiz adına önemli transferler. Ülkemizin marka değerini yükseltiyor. Tabi çok transferler geldi diye basında şu şampiyon bu şampiyon. Geçmişte de böyle transferler oldu ama başarı gelmedi Bizim iyi bir kadromuz oturmuş bir kadromuz var. Muhakkak takviyeler olacaktır. Beni korkutmuyor. Tam tersine hoşuma gidiyor. Öyle önemli golcülerle karşı karşıya oynamak gerçekten güzel olacaktır herhalde... 
Bizim her zaman hedefimiz şampiyonluk. Geçen sene sakatlığımdan dolayı sahada olmasam da takımın içindeydim. İyi bir takımız. Eksiklerimiz var ama bunu burada gidereceğiz. İyi bir ortam var. Tabi ki hedefimiz şampiyonluk ama bu sene en kötü ihtimal ilk 3'de bitireceğiz. Sezon başladığında güzel bir sezon geçmesini temenni demiyorum. İnşallah ilk 3'de bitirmeyi hedefliyoruz" dedi. 
BEN MESAJI SAHADA VERİRİM - 2010-11 ŞAMPİYONU
Trabzonspor'a 19 yaşında geldiğini kaydeden Onur, "Ben mesajları sahada vermeye çalışıyorum. 19 yaşında geldim. 27 yaşında oldum. İyi ki buraya geldim. İyi ki bu formayı giydim. Bu formayı giymek benim için şereftir, onurdur. Geçmişte nasıl terlettiysem gelecekte de terletmeyi istiyorum. taraftarımız sıkıntılı günler geçiriyor, bazen seviniyor. Onlar üzülürken de biz  üzülüyoruz. Duygularımız karşılıklı. Bir hasret var demeyeceğim. Bu hasreti biz zamanında sonlandırdık. Yeni bir hedef yine şampiyonluk. O konulara girmek istemiyorum Türkiye'ye meşgul ediyor. O hasreti sonlandırdık biz 2010-2011'de. Trabzon halkına yeniden kupalar getirmek istiyoruz. Daha da büyütmek istiyoruz. Bunun terimizin son damlasına kadar sahada göstereceğiz" dedi. 


ÖNCE TARAFTAR, SONRA KAPTAN, SONRA FUTBOLCU
Önümüzde ki sezon yabancı sayısının artmasıyla ilgili de konuşan Onur, "Ülke futbolu marka değeri. Tabi ki ben her zaman şunu söyledim. Avrupa'da oynamak istiyorum, ama şartlar oluşursa.. Eğer kulübüm iyi bir para kazanırsa. Eğer kulübüm benden para kazanmazsa gitmem. Kulübüm bana, "Onur bana burada dur burada futbolu bırak" derse ben hiç tereddütsüz burada bırakırım. Trabzonspor ile aramda ki bağ çok farklı. Bir futbolcu değil. Ben ilk önce taraftarıyım, sonra kaptanıyım sonra futbolcusuyum. Şartlar oluştuğunda seve seve giderim ama kulübüm benim transferimden yüklü miktarda para kazanması gerekiyor" dedi. 

ONUR: TRABZONSPOR İYİ PARA KAZANMASI LAZIM Kİ GİDEYİM
İyi bir teklif gelmesi halinde Avrupa'ya gidebileceğini kaydeden Onur, ancak Trabzonspor'un bundan büyük meblağ kazanması gerektiğini kaydetti. Onur, "Kulübün eline 10 yılda bir futbolcu geliyorsa, kulüpte o futbolcudan para kazanmak ister Kulüpler yönetilmek zorunda. O zaman kulüplerde batar. Ben kendi adıma söylüyorum. Ben kendi adıma cevaplıyorum. Uzun yıllardır bu formayı giydim. Ben buradan gittiğimde kulübüm büyük meblağlar kazanmalı ki ben gideyim.. Çünkü kulübüm 9 yıl beni düşündü. Ben şimdi kulübümü düşünmek zorundayım..." diye konuştu. 





61SAAT TV - CANLI YAYIN paylaşan: canli61saat