ALTINORDU ‘ÇOCUK’ GİBİSİN…

Trabzonspor, Altınordu’dan renklerine kattığı Salih Kavrazlı ve Atakan Gündüz transferlerini yasalara uygun olarak gerçekleşmiştir. NOKTA… Altınordu’nun çocuk gibi bağırmasının nedeni budur. Becerip oyuncularını elinde tutamayan Altınorduluların bu saatten sonra bence kendilerini sorgulaması gerekmektedir. Trabzonspor, TFF talimatlarına göre hareket etmiştir. Asla yanlış bir iş yapmamıştır. ‘Yetiştirme’ bedellerini ödemiş, Salih ve Atakan’ın renklerine katmıştır. Altınordu kulübünün olayı ‘komşunun bahçesinden meyve çalmak’ olarak değerlendirmesi acizliktir ve çok yanlıştır.

Trabzonspor’da da buna benzer bir hadise yaşamıştır. Örnek verip, hemen anlatayım... Okay Yokuşlu’nun sözleşmesinde ‘5 milyon Euro veren Okay’ı alır’ maddesi vardı, hatırlayın... İspanyol kulübü Celta Vigo’da hiç kimseye sormadan parayı banka hesabına yatırdı ve Okay’ı renklerine katmıştı. Yani boş konuşmanın bir anlamı yoktur.

Başkan Ahmet Ağaoğlu yönetimi de bu gelişmeler üzerine ‘yarın benim de başıma böyle iş gelebilir’ diyerek önlem aldı. Nasıl mı? Anlatayım…

Nwakaeme’nin sözleşmesinde ‘4 milyon Euro veren Nwakaeme’yi alır’ maddesi vardı. Yönetim, oyuncusuyla anında masaya oturdu, rakamı ‘8 milyon Euro’ya’ çıkarttı ve sorunu çözdü, hatta başarılı oyuncusuna zam da yaptı. 

Asıl anlatmak istediğim şudur. Önce kulüp olacaksınız. Yaptığınız hataları kapatmak için Trabzonspor gibi önemli bir kulübe leke atmaya çalışmayacaksınız. Kaldı ki Trabzonspor kulübü altyapısına müthiş önem veren bir kulüptür. Başkasının oyuncusunu çalacak kadar kendini düşürmez. Bu böyle biline.

Altınordululara son tavsiyem şu olsun. ‘Kurumlaştığınızda, net söylüyorum. Böyle olaylarla karşılaşmayacaksınız… Söz...’ ne demek istediğimi sanırım çok iyi anladınız.

------

SİZE AZ BİLE YAPTILAR!

Trabzonspor’da 3 ayda bir olağan Divan Toplantıları yapılır. Koşa koşa gideriz biz Gazeteciler… Bakarız neler oluyor, neler bitiyor…

Toplantı salonunda çok ilginç bir olayla karşılaştık. Nedir diye soracak olursanız. Trabzonspor kulübünde bugüne kadar başkanlık yapmış başkanların karakalemle çizilmiş portrelerini gördük. Fakat dikkatimizi çeken başka bir konu oldu. İbrahim Hacıosmanoğlu ve Muharrem Usta’nın kara kalem portreleri yoktu. Sorduk, soruşturduk neden yok diye. Kimseden sağlıklı bir cevap alamadık. Unutulmuştur diyenler oldu.

Biz kafamızdan olayı yorumladık, şeytanın avukatlığını yaptık ve genel olarak şöyle bir kanıya vardık. Muharrem Usta ve İbrahim Hacıosmanoğlu Trabzonspor kulübüne ekonomik anlamda öyle büyük zararlar vermişlerdi ki lütfen kimse kızmasın, gücenmesin ama ‘size az bile yapmışlar’ dedik!..

------

BENCEDE İHANET EDERDİNİZ!..

Hep dedim yine diyorum… Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Uğurcan Çakır, Abdülkadir Parmak ve Hüseyin Türkmen’in satılmaları ihanet olurdu.

Gelinen noktaya baktığımızda, Trabzonspor’un kötü ekonomik tablosuna rağmen Ahmet Ağaoğlu’nun da bizim gibi düşünmesi hoşumuza gidiyor. Ağaoğlu’nun konuyla ilgili yaptığı açıklamayı sizlerle paylaşayım:

 “Monaco ve Lille geldi teklif yaptı ancak en son şunu söyledim; Kulübün borcu 160 Milyon Euro... Bu rakamı getirip masanın üstüne koysanız dahi bu sene futbolcularımı satmayı düşünmüyorum. Bu oyuncular ligin en değerli futbolcuları. Onları 8-10 Milyon Eurolara satmam. Satarsam hem Trabzonspor’a hem Türk futboluna, hem ekonomiye ihanet ederim. Bu çocuklar pırlanta. O zaman pırlantanın gerçek değerini vereceksiniz...”

Bize de sizlere helal olsun demek düşer diyoruz ve yönetim olarak ayaklarınız üzerinde durduğunuz içinde hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

-----

TRABZONSPOR RODELLEGA’YI ARAR...

Trabzonspor yönetimi ne yapıp edip Rodellega ile anlaşmaya varmalıydı. 15 gol atmış, 3 gol asisti yapmış bir golcüden bahsediyorum. Yıllardır da Trabzonspor forması giyiniyordu. Yaşlıydı diyenler var Rodellega için. Burak Yılmaz’ın yaşı ile aynı. İkisi de Türkiye’de çatır çatır goller atıyorlar. Tecrübeli golcülerdi. İkisi de Trabzonspor’da artık yok. 

Artık Ekuban’ın önü açıldı. Yeni bir golcü transferi de yapılacak. Büyük ihtimal bonservisi ile alınacak. Bu da demek oluyor ki dünyanın parası ödenecek. Ya tutarsa diye de bekleyecek herkes. Diyorum ki ben; Elinizdeki bir golcüyü üç beş kuruş daha fazla para vermeyeyim diyerek göndermek hoş olmadı. Yanılıyor muyum? 

Son olarak Trabzonspor Rodellega’yı arar… Keşke biraz daha kesenin ağzı açılsaydı. Rodellega karakter olarak da bordo-camiaya uyum sağlamıştı. Çok yazık oldu. Başka da hiçbir şey söylemiyorum.

-----

TÜRKİYE’DE TEKSİN, SAKIN ŞIMARMA…

Trabzonspor’un yerli Messi Lakaplı futbolcusu Abdülkadir Ömür transferinde bir numaralı ismi... Birkaç yıl içerisinde Abdülkadir, Dünya markası olacak, bu kesin…

Düşünün İtalyanlar bile ‘Golden Boy Ödülü’ adaylarından gösterdi Abdülkadir Ömür’ü. Oylamada yüzde 10 barajına ulaşmayı başardı. İtalya’nın yüksek tirajlı gazetelerinden Tuttosport’un düzenlediği ‘Golden Boy’ (Altın Çocuk) ödülünde bu sezon Türkiye’den yer alan tek isim olan Abdülkadir Ömür, Bizleri de çok heyecanlandırıyor.

21 yaş altındaki en iyi futbolculara verilen ödül için yapılan ankette milli oyuncumuz, 19 yaşındaki Abdülkadir Ömür, bu baraja ulaşan ilk oyuncu oldu. Tebrikler… Helal olsun...

 Sakın şımarma Abdüş… Çok iyi gidiyorsunuz. Dünya seni ve arkadaşlarını konuşmaya devam ediyor. Her harekinle örneksin, unutma ki gözönündesin. Bunları sakın unutma ki, daha da büyük ödüllerin için aday olasın.