Geçtiğimiz hafta ‘KARA TAHTA’da yazmıştım. ‘Mesele Kulüp Olmak’ başlığını atmıştım. Kısaca özetlemek istiyorum…

2016 yılında Kaptan Onur Kıvrak, Trabzon’daki olaylı Fenerbahçe maçı sonrası hocası Hami Mandıralı’nın önünde formasını ve eldivenlerini çıkartıp bırakmıştı ve ‘BİTTİ’ işareti yapmıştı. O hareketi cezasız bırakılmıştı. Gel zaman git zaman bu kez Burak Yılmaz, Bursaspor maçında oyundan alındı diye Ünal Karaman’a ve taraftarlara el kol hareketi yapmıştı. Ne ceza verecekler diye bizlerde merak etmiştik. 500 bin TL para cezası kesildi, birde kulüp resmi internet sitesinden Burak’ın özür dileyeceği açıklandı. Ancak Burak Yılmaz özür dilememiş, sonra da Evkur Yeni Malatyaspor maç kadrosuna alınmamıştı. Sonuçta, Onur Kıvrak ve Burak Yılmaz Fenerbahçe maçı öncesi süresiz kadro dışı bırakıldılar. Tüm takım oyuncularına da 100’er bin TL para cezası kesildi. Onur’dan da takım kaptanlığı alındı, Sosa’ya verildi.

Buraya kadar her şey doğru, fakat kaptanlık Sosa’ya değil de Yusuf Yazıcı’ya verilebilirdi. Neyse, karara saygı duymak gerekir.

Şimdi asıl konuya gelelim. Fenerbahçe maçı öncesi Trabzonspor yönetiminin aldığı bu önemli kararın yanlış olduğundan şikayet eden bir kısım insan var. Ben onlara sesleniyorum ve bir örnek vererek devam ediyorum... Yıllar önceydi. Özkan Sümer kulüp başkanıydı.

Ve yine bir Fenerbahçe maçı öncesi haftasıydı. Avni Aker’in etrafı demir tellerle örülüydü, Özkan Sümer yönetimi şok bir karar alarak Avni Aker’deki demir tellerin tamamının kaldırılması talimatını verdi, kıyamet kopmuştu. ‘maçta olay çıkar, seyirci sahaya girer’ diye…

Ve herkes tereddüt içerisindeydi. Ama o maçta Trabzonspor taraftarları sağduyulu davrandı. Yönetimin aldığı karara saygı gösterdi. En ufak bir olay olmadığı gibi Trabzonspor’da Fenerbahçe’yi de yenerek yoluna devam etmişti.

Sonuç olarak, Şimdi de yine bir Trabzonspor-Fenerbahçe maçı var. Ortada alınan şoklar üstü bir karar var. Onur Kıvrak ve Burak Yılmaz’ın kadro dışı bırakılması, Onur’un kaptanlığının elinden alınıp Sosa’ya verilmesi Trabzonspor-Fenerbahçe maçına olumlu yansıyacaktır.

Bakında görün… Trabzonspor maçı kazanır-kazanamaz onu bilemem ama farklı bir maç olacağını şimdiden söyleyebilirim. Tecrübelerim bunu söylüyor… Arkadaşlar, mesele kulüp olmaktır. Bu yolda önemli bir adım atılmıştır. Ahmet Ağaoğlu yönetimi bu anlamda kutluyorum.

---

Rodellega uçuşa geçer…

Burak Yılmaz’ı kazanma dönemi çoktan geçtiği için söyleyeceklerim var. Burak Yılmaz her takıma lazım ama yaptığı yanlış işler neticesinde Trabzonsporluların gözünden düştü ve sonunda kadro dışı kaldı…

Neyse, Fenerbahçe maçında Rodellaga’ya büyük iş düşecek. Örneğin, Evkur Yeni Malatyaspor maçında kaçırdıklarını Fenerbahçe maçında kaçırmayacak, fantezi yapmayacak, yakaladı mı atacak ve Burak Yılmaz gibi büyük bir golcü olacak. Aslında Rodellega önemli bir golcü fakat takım içindeki karışıklıklar nedeniyle o da beklenen çıkışı bir türlü yapamıyor. Burak Yılmaz kadro dışı bırakıldığı için şimdi Rodellega’nın üzerinde büyük yük olacak, aşar diye düşünüyorum. Ben artık Rodellega’nın uçuşa geçeceğini bekliyorum. Çünkü ayağına kadar gelen bu şansı iyi değerlendirmek zorundadır..

Kafama takılan bir şey daha var… Rodellega’nın devre arasıda Trabzonspor’dan ayrılacağı yönünde… Sakın göndermeyin Rodellega’yı. Ne yapın edin ikna edin. Belli ki Rodi’nin aklı burada değil..

----

Aklınızı başınıza toplayın…

Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür size diyorum, aklınızı başınıza toplayın. Futbol oynayın başka işlere alet olmayın. Siz benim ne demek istediğimi çok iyi anlıyorsunuz…

Birilerinin oyuncağı asla olmayın... Trabzonsporlular ikinizden büyük işler bekliyor, Kafanızı futbola verin ve başka da hiçbir şey düşünmeyin. Belli ki kafanız acayip karışık. Kendiniz olun, Trabzonsporlular ikinizi de gözünden sakınıyor, bunu siz benden çok daha iyi biliyorsunuz.

Abdülkadir Ömür çok gençsin ve aklın çelinecek yaştasın. Sana bu insanlar ‘Yerli Messi’ yakıştırması yaptı, bunun değerini bil. Maçlarda bakıyorum kopuk kopuk oynuyorsun bu da demek oluyor ki, futbola kendini veremiyorsun aman dikkat et.

Yusuf Yazıcı senin lider özelliklerin var. İlerde belki de bu takımın kaptanı olacaksın, Sosa takıntın var biliyoruz. O, bugün-yarın gider… Yapacağın şu olmalı. Çok çalışmalısın, daha büyük performans göstermelisiniz. Sorumluluk almalısın..

----

Bırakmaya çok niyetliymiş!

Bana sorarsanız, Ünal Karaman Trabzonspor’u çalıştıracak olgunluğa henüz ulaşmadı ve büyük hatalar yapıyor,  Duyuyoruz, İki lafından biri ‘isterseniz bırakabilirim’ oluyormuş!

Bende diyorum ki, Ünal Karaman hocaya, madem o kadar heveslisin bırakmak için Fenerbahçe maçından sonra yap ne yapacaksan. Fenerbahçe maçı senin için büyük bir şans. Kazanırsan belki yeni bir sayfa açacaksın. Şuan ayrılmanın anlamı yok. Fenerbahçe’yi yen, Trabzonspor taraftarları sana ömür boyu destek versin.

Ünal Karaman’ın çok iyi Trabzonsporlu olduğunu biliyoruz bundan hiç şüphemiz yok ama Karaman hocanın da kendisini daha fazla geliştirmesi gerektiğini de söylemeliyiz. Dersine çok daha fazla çalışmalı. Yönetimin de arkasında durması için bunları yapmalı. Özet budur.

Aldığımız bilgilere göre ayrılmak istiyormuş, fakat çöküşün ana sorumlusunun futbolcu kadrosundan kaynaklandığını da dillendiriyormuş. Onur ve Burak kadro dışı bırakıldığına göre artık her hangi bir mazereti kalmadı. Ünal hocaya diyeceğimiz şudur, birazda kendisine çuvaldızı batırması gerektiği gerçeğini de unutmamalı diye düşünüyorum.