MELER’E YAZIKLAR OLSUN...

Trabzonspor-Başakşehir maçının hakeminden bahsediyorum. Halil Umut Meler’den.. Trabzonspor’u öylesine ince ince doğradı ki takımın tüm sinir sistemini allak bullak etti. Şimdi Meler’e tek tek soruyorum? Ekuban’ın penaltısını göz göre göre yedin. Pereria’nın burnu kırıldı, sana itiraz etti diye sarı kartı acımadan gösterdin. Yetmiyormuş gibi bana göre ayak parmağının kırılmasına sebebiyet verdin. Abdülkadir Ömür’ün ayak bileğine bastılar sen dönüp arkana bile bakmadın. O kadar kritik hatalar yaptın ki maçta, yazmakla bitmez. Kısacası Meler sana yazıklar olsun!

Halil Umut Meler maçı evinde bir daha izlemiştir ve acaba kendi kendine ben Trabzonspor’a büyük haksızlık etmişim demiş midir? Bence demiştir, hatta uykusu kaçmıştır. Yani bir takımın kaderiyle bu kadar basit bir şekilde oynadığına isyan bile etmiştir. Meler’in yapması gereken şudur; Çıkıp Trabzonsporlulardan özür dilesin. Gerçi affedilir mi bilemem ama en azından kendini rahatlatabilir.

Trabzonspor-Başakşehir maçıyla ilgili başka bir tespit daha yapmak istiyorum. Sanki Trabzonspor’a operasyon yapılmış gibiydi Bu durum ancak şöyle açıklanabilir. Transfer yasaklı bir Trabzonspor var. 4 as oyuncusu da yok. Tam Fırtınayı durdurma zamanıdır dercesine birileri düğmeye bastı! Bilmem yanılıyor muyum ve bunu sizlerinde takdirine bırakıyorum.

-----

UTANMA BAŞKAN KONUŞ!

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun canını çok yaktılar. Ne demişti Ağaoğlu: “Bu gençlerin hakkı korunmalı. Soyunma odasında çocuklar hüngür hüngür ağlıyor. Bu çocukların sahadaki haklarını koruyacak olanlar biz değiliz. Hakemler görevini ciddi ve adaletli şekilde yapacak. Ardan Turan, Ekuban’a faul yapıyor ve top çarpıp gol oluyor. Bu şekilde konuştuğum için utanıyorum ama bu şekilde konuşturanlar da kendinden utanmalı. Bu genç çocukları doğramaya başlarsanız, ülke futbolu nasıl kazanacak? Ne ile kalkınacak? Gençlerin hakkını iki yanlış düdüğün arasına sıkıştırmaya hangi vicdan kabul eder”

Ahmet Ağaoğlu bu açıklamalarında başta aşağıya haklı… Bizde diyoruz ki, ‘Utanma başkan konuş’ çünkü konuşmayana ya da hakkını savunmayana bu ülke de maalesef yer yok. Konuş ki birileri rahatsız olsun. Konuş ki birileri rahat edemesin. Konuş ki birileri rahat uyuyamasın. Konuş, konuş, konuş… Belki ceza yiyeceksin ama en azından içini rahatlatırsın…

SADRİ ŞENER YAKIŞANI YAPTI...

Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener’den bahsediyoruz. Şener sırasıyla Türkiye Ligi şampiyonu oldu, Türkiye kupası ve Süper kupayı kazandı ve bir golle de şampiyonlar ligi üst turunu bir gol averajla kaybetmişti.

Geçtiğimiz günlerde Trabzon’a geldi Sayın Şener. İlk işi Trabzonspor kulübünü ziyaret etmek oldu. Ahmet Ağaoğlu yönetimine büyük destek verdiğini biliyoruz. Eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ve Eski Genel Müdür Mehmet Atalay ile bordo-mavili kulüpte tesadüfen buluştular.

Tesadüfen de olsa çok güzel hareketler bunlar. Sayın Sadri Şener, çok sosyal bir insandır. Trabzonspor kulübüne de büyük hizmetleri olmuştur. Temennimiz şudur ki, diğer kulüp başkanları da Trabzonspor’u ziyaret etsinler, bol bol moral verip, bu zor günlerde ‘yanındayız’ mesajını versinler. Kendine yakışanı yapan Sayın Şener’i kutluyoruz.

BALIKESİR MAÇI TEHLİKEDE!

Trabzonspor, Başakşehir maçını artık unutmak zorunda. Olan oldu. Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası’nda Balıkesirspor ile deplasmanda oynayacaklar.

Trabzonspor ilk maçı Trabzon’da 2-1 kazanmıştı. Bu çok tehlikeli bir skordur. Ne olacağı hiç belli olmaz. Evet, Fırtınada moraller bozuk, Başakşehir maçına asla takılı kalmamak gerekiyor. Hayat devam ediyor. Trabzonspor takımı eğer karşılaşmaya malum sebeplerden dolayı takılı kalırsa elenir gider, çok dikkatli olmak gerekiyor.

Burada başta Ahmet Ağaoğlu yönetimine ve Teknik Direktör Ünal Karaman’a büyük görevler düşüyor. Futbolcularla bol bol bir araya gelinmelidir. 

OLCAY AFFEDİLSİN Mİ?

Hep birlikte sesli bir şekilde düşünelim. Olcay Şahan affedilsin mi? Ne dersiniz… Bu konuda yönetim ketum davranıyor olabilir ama şu anki tabloya bakıldığında affedilebilir. Sonuçta Olcay’da kalmak istediğini defalarca dile getiriyor...

Şöyle bir şey yapılabilir. Olcay çok iyi para kazanıyor Trabzonspor’dan her iki taraf özverili davranabilir ve aldığı para da önemli bir indireme giderse Ağaoğlu yönetimi de Olcay’ı affetmeyi düşünsün derim ben. Nedeni belli. Tam 5 futbolcusundan yoksun Trabzonspor’un transfer yasağı da olduğuna göre bence Olcay kararının yeniden gözden geçirilmesinden fayda vardır diye düşünüyorum.

Olcay Şahan’ın Trabzonspor’a bu süreçte faydasının olacağı inancındayım. Ortak akılla bu sorun aşılabilir. Sezon sonunda memnuniyetsizlik varsa da o zaman gereğini yapılır diyorum…

4’DÜLER 5 OLDULAR

Trabzonspor öyle bir zor dönemdeki eli kolu bağlı. Transfer yasağı var. 4 futbolcusu sakat ve bir de bunlara Pereria eklendi.

Elindeki kadro zaten yetersizdi şimdi iyice kadro zafiyetine uğradı. Ünal Karaman’ın gerçekten çok zor işi var. Kupada Balıkesir, hafta sonu da ligde Sivasspor ile oynayacak bordo-mavililer nasıl işin içinden çıkacaklar doğrusunu söylemek gerekirse bunu bende çok merak ediyorum. Hiç kolay değil bu işler hiç… Sinekten yağ çıkartmakta bir yere kadar. Tamam genç oyuncular elinden gelenin fazlasını yapıyorlar ama tecrübeli eksikleri var. Umarız her şey yolunda gider. Geriye söylenecekte fazla bir şey kalmadı.