UĞURCAN’IN ASİSTİNİ PİQUE PAYLAŞSIN!

Trabzonspor’un Keşanlı Gri forma tanıtımı Dünya çapında büyük ses getirmişti. Barcelona’nın ünlü futbolcusu Gerard Pigue’de 20 milyon takipçisiyle Trabzonspor’un müthiş duygu yüklü forma tanıtım klibini çok beğenmiş ve paylaşım yapmıştı.

Öğrendiğimize göre, Trabzonspor’un Keşanlı forma tanıtım videosu, sosyal medya üzerinden tam 1 milyar 400 milyon görüntüleme rakamına ulaşmış. Neredeyse ÇİN’in nüfusu! Bu vesile ile Trabzonspor’un medya birimini tekrar kutluyorum. Başta Ulaş Özdemir olmak üzere Can Karyağdı ve arkadaşlarını gönülden tebrik ediyorum.

Trabzonspor medya birimindeki arkadaşlarıma benim de bir önerim var. Kaleci Uğurcan Çakır’ın Beşiktaş maçında yaptığı asist, Nwakaeme tarafından golle sonuçlandırılmıştı. Dünya’da eşine çok az rastlanır bir pozisyon olduğu için bence, bu görüntü değerlendirilebilir. Hatta Pigue ile temasa bile geçilebilir. Uğurcan gelişmekte olan bir kaleci... Dünya’nın ünlü kulüplerinin takibinde olduğunu biliyoruz, böyle bir klip hazırlanabilirse Uğurcan’ın Dünya futboluna sunumu daha kolay olabilir. Bence bu konuyu değerlendirmekte fayda var.

ONAZİ BÜYÜK AYIP ETTİ…

Onazi’nin İtalya basınına verdiği demeç beni hayal kırıklığına uğrattı. Vefasızlığın bu kadarı dedirtti. Kısaca Onazi ne demiş özetleyelim:

“Trabzonspor’da ciddi bir sakatlık yaşadım ama şu anda iyiyim. Bunları geride bıraktım ve önüme bakıyorum. Hedefim, 8 aylık sakatlık sürecinin ardından yeniden en iyi formumu yakalamak. Bu noktada kulübüme bana sağladıkları her türlü imkan için teşekkür ediyorum. Şimdi sahada elimden gelenin en iyisini yaparak borcumu ödeme zamanı. Önümüzdeki yıllarda Lazio’ya geri dönmeyi kesinlikle isterim. Lazio’ya daha olgun ve taktiksel açıdan daha güçlü bir şekilde dönmeyi arzuluyorum” diyor.

Onazi’ye bende diyorum ki, bu açıklamalarınla büyük ayıp ettin. 8 aylık sakatlık sürecinde Trabzonspor seni baktı, en önemli doktorlara ameliyat ettirdi, bu süreçte paranı tıkır tıkır aldın. Oynadığın dönemlerde, paran biraz geciktiğinde ortalığı ayağa kaldırdığın günleri de unutmuş değiliz. Hatta FİFA’ya bile başvurdun. Şimdi diyorsun ki, İlerleyen yıllarda Lazio’ya dönmek isterim. Bu kadar vefasız olmana gerek yoktu Onazi. Trabzonspor yönetimi senin sözleşmeni feshedebilirdi ama bunu yapmadılar. Lazio’ya dönerim demek ne demek. Bence verdiğin bu demeci acilen tekzip etmelisin

MUTLULUK FENERBAHÇE’DE OLMAKMIŞ!

Ersun Yanal hocayı hayretle izliyorum ve şok olduğumu söylemek istiyorum. İstanbul’daki Fenerbahçe-Trabzonspor maçındaki hal ve hareketlerini görünce içindeki Trabzonspor nefreti anlaşılır gibi değilmiş diyorum.

Ne yaptı sana Trabzonspor diye sormak istiyorum Ersun Yanal’a… Geçtiğimiz günlerde Ersun hocanın bir paylaşımını gördüm, “Mutluluk Fenerbahçe’de olmaktır” diyor. Çok ilginç. Trabzonspor’da görev yaparken, aynı şeyleri söylüyordu Ersun hoca… Bir insan bu kadar değişkenlik gösterebilir mi diye de kendi kendime soruyorum. Bu olsa olsa karakter zafiyetidir diyorum. Çünkü bunun başka da bir izahı olamaz. Yanılıyor muyum?

SANKİ KAMİL AHMET’E MOTOR TAKILMIŞTI!…

Uzun bir sakatlık döneminden sonra Beşiktaş maçında 11’de görev verilen Kamil Ahmet’in performansını çok merak ediyorduk ama aslanlar gibi oynadı ve maçın da yıldızı oldu. Helal olsun.

Kamil Ahmet Beşiktaş maçında sahada ayak basmadık yer bırakmadı. Motor takılmış gibiydi. Düşünün bir ara defanstan bile top çıkartırken gördük Ahmet’i… Burada Ünal Karaman’ın da hakkını yememek lazım, riske girdi Ahmet’i oynatma konusunda ama kazanan taraf oldu. Bu durumda Ekuban, Yusuf Sarı ve Abdülkadir Ömür ve Fernandes’in de Kamil Ahmet’i örnek almaları gerekiyor diye düşünüyorum.

ÜNAL HOCA BASEL MAÇINDA STURRİDGE’Yİ OYNATSIN…

Beşiktaş maçını kazanarak büyük moral bulan ve yükselişe geçen Trabzonspor, Perşembe akşamı Trabzon’da oynayacağı Basel maçını da mutlaka kazanması gerekiyor.

UEFA Avrupa liginde GETAFE’ye mağlup olan ve hayal kırıklığı yaratan Trabzonspor, bu dev ligde var olmak istiyorsa ise Basel’i mutlaka yenmek zorundadır. Burada Trabzonspor taraftarlarına büyük görevler düşmektedir. Nasıl Beşiktaş maçında tribünleri doldurdular, aynı şeyi Basel maçında da yapmalılar ve destek olmalılar.

Ünal Karaman’a da şöyle bir önerimiz olsun. Sturridge Beşiktaş maçında hiç oynatmadın. Sakatlığı düzeldi diye biliyorum. İdmanlara ful katıldığını da biliyorum. O halde Ünal hoca Sturridge’e Basel maçında 11’de görev versin. Lakin, milyon Eurolar verdiğiniz oyuncuyu ne kadar saha kenarında tutabilirsiniz ki, sonra başınıza bela olur bu iş. Benden söylemesi..