İYİ Kİ 100 BİN ÜYE OLMAMIŞ!

Üyelik meselesini deşelim istedim… Atay Aktuğ döneminde başladı bu iş. Trabzonspor kulübü borsaya açılıyordu. Denilmişti ki, ‘HEDEFİMİZ 100 BİN ÜYE…’ Bende o gün söylemiştim gereksiz üye Trabzonspor’a zarar verecek, bakında görün diye... Yanılmadım da...

Süreç devam etti ve Atay Aktuğ sonrası başkanlarda, kulüple yakından uzaktan ilgisi olmayan kişileri üye yaptılar. 100 bin üye kampanyası amacından sapınca, öderiz üyelerin topluca parasını kazanırız seçimleri olayına dönüştü. Peki, şimdi yapılmak istenen nedir diye soracak olursanız? Temizlik yapılıyor Ahmet Ağaoğlu yönetimi tarafından ve 8 bin üye, üyelikten çıkartılabilir noktasına geldi! Gerçi süre tanındı ama sanmıyorum bu üyelerin para ödeyeceklerini. Gerçek Trabzonsporlulardan şüphem yok parayı mutlaka öderler ve kulübün üyesi olmaya devam ederler. Amma parasını ödemeyen üyeler kulübün artık üyesi olamazlar. Olay bu kadar nettir.

Peki, bunun devamı nedir? Başkan adayları artık blok halinde üyelerin aidatlarını ödeyemez olurlar ve yeni süreçte kongreler normal seçim havasında geçer. Kısacası, üyelik konusunda yapılan hamleyi ben doğru buluyorum. Arada kaynayanlara gelince, keşke dışarıda konuştuğunuz kadar üyelik hakkınıza da sahip çıksaydınız. Sonuç olarak: İyi ki 100 bin üye olmamış. Ya olsaydı, ayıkla pirincin taşını olacaktı! Resmen direkten dönülmüştür.

Eskiden Enver Pirselimoğlu üyelerin peşinde dolaşır, aidatları teker teker toplardı. Şimdi bu işlere bakanda yok, para ödeyende yok. Olayı anladınız dimi?

------

ÜNAL HOCA KAÇMIYOR Kİ!

Şu sıralar Ünal Karaman’ın sözleşmesi uzatılmalı şeklinde bir algı oluşturuluyor. Hak ediyor mu Ünal hoca? Evet hak ediyor.

Fakat, ben derim ki, sezon sonuna kadar beklensin. Acele etmeye gerek yok. Ünal hoca bir yere kaçmıyor ki. Nedir bu acele anlamış değilim. Lig bittiğinde oturulur, konuşulur. Kafa karıştırmanın bir anlamı yok bence. Her şeyin bir zamanı var. Evet Ünal hoca yoklukta önemli işlere imza attı ama biraz daha becerikli olabilseydi şampiyonluğun en büyük adayı da olabilirdi.

Demek istediğim şudur. Ünal hocanın artılarını eksileri sezon sonunda değerlendirmeye alınmalı ve ona göre sağlıklı bir karar verilmelidir görüşündeyim. Hep derim acele işe şeytan karışır. Birde hatırlatma yapalım. Ünal Karaman, Ahmet Ağaoğlu yönetiminin arkasında durması sonucu bu noktaya gelmiştir. Ünal hoca büyümeye başlamışsa yatıp kalkıp Ağaoğlu ve yönetime teşekkür etmelidir. Demedi demeyin.

-------

YEMEYİN İÇMEYİN PARAYI ÖDEYİN!

Trabzonspor’un en faydalı yabancı futbolcusu kuşkusuz ki Nwakaeme’dir. Var mı itirazı olan? Yoktur. Meziyetlerini tekrar tekrar anlatmaya gerek yok. Daha önceki yazımda 2021 yılına kadar sözleşmesinin olduğunu ve Trabzonspor’da futbolu bırakan bir yeni kontrat yapılması gerektiğini söylemiştim. Yazdıklarımın arkasındayım. Ahmet Ağaoğlu yönetiminin bu konuda bir çalışma içerisinde olduğunu da biliyorum.

Fakat kulağımıza gelen bir bilgi canımızı sıkıyor. Nwakaeme’nin transfer edildiği kulübe para ödenmemiş ve FİFA’lık olunmak üzereymiş.

Yöneticilere sesleniyorum. Yemeyin içmeyin, Nwakaeme’nin kulübüne parasını ödeyin. Nwakaeme’in de moralini bozmayın. Ligin sonları yaklaşıyor. Kimsenin kafasının bu konularda karışmasına da izin vermeyin.

-------

PEREİRA DÖRT GÖZLE BEKLENİYOR!

Pereira Trabzonspor’un önemli yabancı oyuncularından, onun yokluğunda Kamil Ahmet oynadı. Hüseyin Türkmen oynadı ve Toure oynadı ama olmuyor. Pereira’nın yeri bir türlü dolmuyor.

Trabzonsporluların dört gözle beklediği Portekizli oyuncu takımla birlikte çalışmalara başladı. Milli ve Seçim arası iyi oldu. Bu süreçte Pereira Antalya maç kadrosuna alınabilir büyük ihtimalle. Dönerse Pereira önemli bir açığı kapatacaktır. Tamda lig yarışı kızıştığı noktasında sağlam bir Pereira Trabzonspor’a büyük katkı sağlayacaktır diyorum. Pereira birde tam bir Trabzonlu oldu. Ailesiyle birlikte Trabzon’da yaşıyorlar. Takımında ikinci kaptanı.. Herkesin sevdiği ve saydığı bir isim.

Önerim şudur, Trabzonspor, böyle karakterli isimleri bulup transfer etmeli. Transfer komitesinin bu konuda çok ciddi çalışmalar içerinde olduğunu biliyorum. Az maliyetli ama karakterli oyuncu seçiminde ince elenip sık dokunuyor, doğru da yapılıyor.

------

GERİYE DÖNÜŞ ZORDUR DİKKAT EDİN

Trabzonspor’un Antalyaspor ile oynayacağı maç çok kritik olacak. Verilen aranın fazla oluşundan kaynaklı bu dediğim. Bilirsiniz geriye dönüşler her zaman sıkıntılıdır..Ünal Karaman hocaya bu bağlamda büyük görevler düşüyor. Takımın motivasyonunu en üst düzeyde tutmak zorunda. Maç günü geldiğinde herkes ful hazır olmalı.

Tabi ki Ünal hoca bu çalışmaları yapıyordur, biz sadece uyarı yapmak istedik. Milli takımdan dönecek isimlerden kaynaklı değil bu yazdıklarım. Kalanlarla ilgili. Eğer kafaları futboldan uzaklaşırsa hedefe kilitlenmekte güç olur. Yanılıyor muyum?

Antalya maçının başka bir önemi daha var. Kazanırsa Trabzonspor ki kazanma ihtimali çok yüksek. Avrupa kupalarına katılma hakkına bir adım daha yaklaşmış olacak. Bu yüzden diyorum ki, aman rehavet olmasın.