YUSUF ŞEHRİN GARDINI DÜŞÜRDÜ!

Yusuf Yazıcı’yı benim kadar beğenen, benim kadar koruyan, benim kadar öven ve benim kadar destek veren bir Gazeteci olarak gitmesine çok üzüldüğümü söyleyerek başlamak istiyorum.

Yusuf Yazıcı’nın giderken yaptığı açıklamaya bakıyorum da ‘hayallerinin peşine koştuğunu’ söylüyor. Bende diyorum ki, Trabzonsporluların şampiyonluk hayalleri ne olacak? Acaba bunu hiç düşündü mü Yusuf? Yıllardır şampiyonluk özlemiyle yanıp tutuşan Trabzonsporluları acımasız şekilde terk etmesi hiç hoş olmadı. Bir yıl daha sabredebilirdi! Neyse, artık olan oldu. Yusuf yuvadan uçtu, gitti. Kendisine başarılar dilemekten başka çarede kalmadı. Yusuf’un gidişi Trabzonsporluların sanki gardını düşürdü. Mutsuzluk hakim şehirdi!

Birazda Ahmet Ağaoğlu yönetimini eleştirilelim. Yusuf Yazıcı’yı göndermek istemediklerini defalarca söylediler, fakat, topu Yusuf’a atıp, gitmek istediğini sonlara doğru seslendirip sanki Yusuf’a da cesaret verdiklerini hissettim. Bu da demek oluyor ki, Yusuf’un gönderilmesi bir plan gibi duruyor! Sonuç olarak, doğru oldu, yanlış oldu. Yusuf, büyük paralar karşılığında yuvadan ayrıldı. Ama unutulmamalı ki, her şey para değildir!

Yusuf Yazıcı transferinin biraz da ekonomik tarafına bakalım, sıfır maliyet ile yetiştirildi. 16.5 milyon Euro gibi önemli bir rakama Lille transfer oldu. 25 maç daha oynarsa 1 milyon Euro daha gelecek. Sonra ki satıştan da yüzde 20 pay alınacak. Lille’nin Edgar diye bir oyuncusu var, o da bedelsiz Trabzonspor'a geldi. Edgar normalde 6 milyon Euro'ya satış listsine koyulmuş bir oyuncuydu.

Güzel bir anlaşmaydı ama bizim derdimiz, para değil ki, Trabzonspor ruhunu temsil eden Yusuf’un gidişidir… NOKTA

yusuf yazıcı lille ile ilgili görsel sonucu

ABDÜLKADİR ÖMÜR’DEN 10 NUMARA OLUR…

Yusuf Yazıcı Fransa’nın Lille kulübüne transfer olunca doğal olarak yerine kim oynayacak sorusu da gündeme geliyor. Teknik Direktör Ünal Karaman’ın bu bağlamda yeni hazırlıklar içerisinde olduğunu biliyoruz.

Peki, Yusuf Yazıcı’nın yerine kim oynayacak? Bence, Abdülkadir Ömür’den çok iyi 10 numara olur, Abdülkadir pır pır oyuncudur, toplara çok iyi vuruyor, hareketli ve etkilidir. Oyun zekası da harikadır. Rakip savunmayı yıpratabilen de yetenekleri vardır. Ünal hocanın da bizden farklı düşündüğünü sanmıyorum.

Avusturya kampının yıldızı olan Yusuf Sarı’ya gelince, çok yetenekli uzaktan attığı golleri hepimiz gördük, her iki ayağına da hakim Yusuf Sarı. Göreceksiniz bu sezonun yıldızlarından biri olacaktır. Ünal hoca, Abdülkadir Ömür’ün yerine Yusuf Sarı’yı düşünüyor. Dolayısıyla giden Yusuf Yazıcı’nın da yeri böylelikle dolacaktır.

abdülkadir ömür 10 numara ile ilgili görsel sonucu

SÖRLOTH, RODELLEGA OLUR MU?

Hep diyorum, yine diyorum. Elinizde Rodellega varken, bilinmedik bir golcüyü transfer etmek büyük yanlıştı. Sörloth, Rodellega olur mu bunu hiç birimiz bilmiyoruz, umarız iyi çıkar ve Trabzonspor kulübüne de faydalı olur.

Şimdi asıl konuya gelelim ve Sörloth’un maliyetini irdeleyelim. 750 bin Euro karşılığında İngiliz kulübü Crystal Palace’den kiralandı. 2 artı 2 yıllıkta anlaşma yapıldı. Oyuncunun kendisine yıllık 1,5 milyon Euro ödenecek. Resmi maçların Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi veya UEFA Şampiyonlar Ligi) %50'sinde ilk 11'de başlaması halinde 6.000.000.-EUR bonservis bedeli ile kesin transferi gerçekleşmiş olacağı da açıklandı.

Kızıyorum nedeni şu; Sörloth için Palace kulübüne kiralama bedeli verdiniz. Rodellega elinizdeydi. Bedava oyuncuydu. Bana göre gereksiz bir harcama yapılmıştır. Ya tutmazsa Sörloht, 3 milyon 750 bin Euro buhar olmuş olacak!

Hep kötü tarafından bakıyorsun diyebilirsiniz ama elinizde Rodellega gibi bir oyuncunuz vardı derim size ve 15 gol atmıştı, 3 de asist yapmıştı. Sörhoth bilinmedik bir oyuncu olduğu için bunları söylüyorum. Anladınız siz beni…

sörloth ile ilgili görsel sonucu

SOSA NEDEN ‘FEDA’ DEMİYOR…

Trabzonspor Kaptanı Sosa’nın neden hale yeni sözleşmeye imza atmadığı tabi ki kafamızı karıştırıyor. Özel hayatında çalkantılı bir döneme girmiş deniyor. Ailesiyle ilgili problemleri varmış. Kulağımıza böyle bilgi geliyor.

Sosa, Trabzonspor kulübünden çok büyük paralar kazanıyor. Kendisine önerilen yeni rakamlarda hayli yüksek.. Sosa kaptanlığını gösterip gereğini yapmalı diye düşünüyorum. Evet yaşı ilerledi aldığı paraları bir başka kulüpte kazanamayacağı için ‘Naz’ yapıyor olabilir fakat, Trabzonspor’un yeni transferlerine verilen en yüksek rakamın en fazla 1.5 milyon Euro olduğunu da unutmaması gerekiyor.

Trabzonsporlular Sosa’ya hayran. Karizmasına hayran, yeteneklerine hayran… Sosa da mutlaka ve mutlaka bu sevgiye yeni sözleşme yaparak ve daha düşük rakamlara imza atarak göstermelidir. Haydi Sosa sana yakışına yap.

jose sosa ile ilgili görsel sonucu

9 MİLYON EURO İYİ PARA…

Trabzonspor göğüs reklamını Vestel ile yaptı ve yılda 3 milyon Euro kazanacak. 3 yıl sonunda da Bordo-Mavili kulübünün kasasına tam 9 milyon Euro girmiş olacak ki, bu çok iyi paradır. Başarı geldikçe sponsorlarda sıralanacaktır.

Örneğin, Avrupa kupalarında gruplara kalınması artı bir gelir getirecektir. Yani demek istediğim şudur, kulüp performansınızı ne kadar fazla yukarılara doğru çekerseniz, sponsorlarda doğal olarak sizi seçmeye ve daha fazla paralar ödemeye mecbur kalacaklardır. İş dünyasında durum böyledir..

Ahmet Ağaoğlu iyi bir işadamı olduğu için bu tür hamleleri mükemmel yönetiyor ve Trabzonspor kulübünün kasasına dolduruyor. Helal olsun!... Kaynak artıkça unutulmamadır ki, ekonomik olarak daha rahat etme imkanı bulursunuz. Ağaoğlu ve yönetiminin parasal anlamda büyük sıkıntılar çektiğini biliyoruz ama ürettikleriyle kulübü ayakta tutmaya çalışmasını da takdir ediyoruz.

trabzonspor vestel ile ilgili görsel sonucu