Spor Toto Süper Lig'in ilk haftsında Karabükspor'a konuk olan Trabzonspor, ilk yarıda sergilediği iyi oyunu sürdüremeyince sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.
Bordo mavili ekibin golünü 20. dakikada Volkan Şen kaydederken yıldız futbolcu sergilediği futbolla da takımın iyileri arasında yer aldı. Karabükspor'da ise oyuna sonradan giren Luton Shelton takımı canlandıran isim olurken, Jamaika'lı futbolcu 80. dakikada attığı golle 1 puanı kurtaran isim oldu.
Trabzonspor gelecek hafta sahasında Elazığspor'u konuk ederken Karabükspor ise deplasmanda Kasımpaşa ile mücadele edecek.

GÜNEŞ TRİBÜNDEYDİ...
2012-2013 sezonunun ilk haftasında deplasmanda Kardemir Karabükspor'a konuk olan Trabzonspor sahaya sakatlık ve kart cezaları nedeni ile önemli futbolcularından yoksun çıktı.
Cezası nedeniyle maçı tribünden takip eden teknik direktör Şenol Güneş, Halil ve yeni transfer Bamba'yı maç kadrosuna almadı.
Geçen sezondan kalan kırmızı kart cezaları nedeniyle, Colman ve Zeki Yavru ile hafif sakatlıkları olduğu belirtilen Cech, Emre Güral Zeki Ayvaz da 19 kişilik kadroya giremedi.
Kardemir Karabükspor'da geçen sezondan kart cezası bulunan Yiğit İncedemir ile sakatlıkları bulunan Lualua, Aybars ve Ahmet İlhan Trabzonspor maçı kadrosuna alınmadı.

ZEMİN OYUNU ETKİLEDİ

Spor Toto Süper Lig 1. hafta karşılaşmasında Karabükspor'a konuk olan Trabzonspor, maçın başında oyunun hakimiydi.
Yenileme çalışmalarının devam ettiği Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nın zemini iki takım oyuncularını da oldukça zorlarken futbolcuların pas yapmakta zorlandığı görüldü.
Oyunun ilk bölümünde kontrol Trabzonspor'da gibi gözükse de her iki ekip de organize atak geliştirmekte güçlük çekti.

FARKLI BİR VOLKAN!

Geçen sezon Trabzonspor'a transfer olan ve bir türlü kendisinden beklenilen performansa ulaşamayan Volkan Şen, ligin ilk haftasında iyi bir başlangıç yaptı.
Trabzonspor'un sağ kanattan geliştirdiği ataklarda takımı hücuma kaldıran isim olan Volkan, bordo mavilileri 20. dakikada 1-0 öne geçiren golü de atmayı başardı.
Trabzonspor'un yeni transferi Soner'in attığı harika ara pasa çok iyi hareketlenen Volkan Şen, sağ çaprazdan ters köşeye yaptığı sert ve düzgün bir vuruşla takımını 1-0 üstünlüğe taşıdı.



SKIBBE'DEN LUTON ATAĞI

Sahasında Trabzonspor'u ağırlayan Karabükspor, ilk yarıda istediği futbolu ortaya koyamayınca Michael Skibbe erken değişiklik yapmak zorunda kaldı.
Yeni takımıyla ilk resmi maçına çıkan Michael Skibbe, ekibinin Trabzonspor kalesinde bir türlü etkili olamamasının ardından Luton Shelton'ı oyuna aldı.
Jamaika'lı futbolcu oyuna girdikten sonra Karabükspor'un hücum hattına hareket getirse de mücadelenin ilk yarısı 1-0 Trabzonspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

VE FARKINI ORTAYA KOYDU...

Trabzonspor maçında ilk 11'de forma şansı bulamayan ancak sonradan oyuna girerek takımını ayağa kaldıran Luton Shelton, 80. dakikada beraberliği getiren isim oldu.
Karabükspor'un kullandığı köşe vuruşunda savunmanın arasından çok iyi yükselen ve topu kafayla ağlara gönderen Luton Shelton, maçın bitimine 10 dakika kala skora 1-1'lik eşitliği sağlamayı başardı.
Karşılaşmanın ikinci yarısında Trabzonspor kalesine gol için yüklenen Karabükspor, aradığı golü bulmayı da başardı. Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca maç bu skorla sona erdi.