61SAAT HABER SERVİSİ

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu rövanş maçında temsilcimiz Trabzonspor, Yunanistan ekibi AEK'yı ağırladı. İlk maçı 3-1 kazanan Trabzonspor, sahasında 2-0 mağlup olmasına rağmen UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmayı başardı.
Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Bizim işimiz bu. Kendi oyuncumuzu takip ettiğimiz kadar rakiplerin de analizini yapmak. Biz bazı şeyleri görüyoruz. Rakibin yapabileceklerini görüyoruz. Ona binaen söylüyoruz. Oynanmamış hiç bir maç kazanılmıyor. Karşımızda iyi bir rakip olacağını biliyorduk. En son lig maçlarında iyi oynadıklarını gördük. 2 tane 3 tane sakat oyuncuları vardı. Onların da bireysel analizlerini yaptığımızda böyle ortaya çıktı. 


İlk yarı saçma sapan, bizim kalitemize yakışmayacak goller yedik. İkinci yarı oynanan oyundan memnunum. Geçen seneden kalan oyuncularımızla kaldığımız yerden devam ediyoruz. Gönül gelen taraftara çok daha farklı oyun izletmek. İki devreli düşündüğünüz anda gruplara yükselecek takım olarak bu anlamda bu mücadeleyi gösteren oyuncularıma teşekkür ediyorum” dedi. 
Yenilen gollere ilgili konuşan devre arasında ne dediklerini ise, “Gerekli şeyleri her daim konuşuruz. Onlar benim kardeşim. Biz hocayız, yeri geldiğinde çok ağır eleştiriler yaparız. Yeri geldiği anda ipeğe sararız onları. Ben sonuca bakıyorum. İkinci yarı daha doğruydular. Bu çocuklar geçen sene çok yoruldular. Geçen sene 11’den kaybettiğimiz oyuncularla beraber onlarla beraber üst düzey mücadele götürerek devam edeceğiz” dedi. 

ABDÜLKADİR’İN SAKATLIĞI
 Abdülkadir’in sakatlığı ile ilgili olarak ise Karaman, "İnşallah ciddi şeyler olmayacaktır. Güzel temennilerde bulunalım. İnşallah tabiki yarın öbür gün daha net görürüz, sizleri bilgilendiririz” diye konuştu. 

FARKLI HAYAL PENCERESİNDEN BAKIYORLAR
 Karaman, "Biz oyuncularımıza da söylüyoruz. İnsan bünyesi her hatayı yapacak kadar uzun ömürlü değil. Kendi yaptıklarımızın ötesinde başkalarının yaptığı hatalardan da destek çıkarmalıyız. Biz bugün turu geçecek sonucu aldık. İnanılmaz dersler çıkardık. Oynayanı oynamayanı ders niteliğinde. Biz gücümüzü biliyoruz. Umuyorum bu beklentiler insanların beklentileri ile paralel yürür. İnsanların bizim yaşadığımızla, bizim düşüncelerimizden farklı bir pencereden, farklı bir hayal penceresinden bakıyorlar. Ben 2 ayalkıl müsabakada gruplara kalan oyuncularımı kutluyorum” dedi. 

FENERBAHÇE MAÇI
 Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak ise Karaman, "Kendimizi tedavi edeceğiz, onaracağız. Her maça olduğu gibi o maça da kazanma adına hazırlanacağız. Zorluğulu biliyoruz. Psikolojik ortamdan puanda itibaren sıyrlıp en iyi kadromuzla rakibimizin karşısına çıkacağız” diye konuştu.