61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman ve Alexander Sörloth, Krasnodar maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

SONUCU HEP BERABER GÖRECEĞİZ

Karaman, eksik kadroyla Rusya'ya gitmeleri konusunda, "Çözüm üretmeye gayret gösterdik. Zor bir maç olacağını biliyoruz. Yarın 18. resmi maçımızı oynayacağımız ve sakat ile eksiklerimiz nedeniyle kalan maçlarımızı sadece sonuçsal değil fiziksel yapısını da düşünerek U19 Takımımızdan takviyeli bir kadroyla geldik. Sonucu hep beraber yarın göreceğiz." dedi.

SOSA VE STURRİDGE...

Sosa ve Sturridge'nin kadroda olmamasıyla ilgili Rus gazetecinin sorduğu yanıtlayan Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sosa ve Sturridge'den ibaret bir takım değiliz. Bir takım farklı birçok oyuncudan oluşur. İki oyuncu elbetteki önemli. Bizim için iki Abdülkadir, Ekuban, Obi ve diğerleri hepsi ayrı ayrı önemli. Kriz ortamları kendi içerisinde fırsat saklar. Belki genç oyuncularımız yarın şans bularak kendilerini gösterecekler. Oynatamadığımız oyuncular için zaten üzülüyoruz. Yarın o arkadaşlarımız da armalarını en iyi şekilde temsil edeceklerdir" dedi.

BİRÇOK ZORLUKLA MÜCADELE EDİYORUZ

Ünal Karaman, “Tabi ki böyle bir basın toplantısında Trabzonspor’un geleceği ile ilgili söyleyeceğim 3-5 cümle sizi tatmin etmeyebilir. Daha uzun bir sürede değerlendirilebilir bu konu. Kısa zamanda a diceklerim şunlar olabilir. Geldiğimiz noktada birçok zorlukla mücadele ediyoruz. Başkanımız ve yönetim kurulumuzun emeğini yok sayamayız. Onlar gerçekten özverili çalışıyorlar. Bu bir süreç ve bugünden yarına rayına oturtmanız söz konusu olmayabilir” dedi.

SONUÇLAR ÖNEMLİ UNSUR

Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sonuçlar çok önemli unsurdur. Geçen seneden başlayıp bugüne kadar bu oyuncular kontenjan oyuncular da dahil formalarına armalarına sahip çıkıyorlar. Gelinen noktada durumdan memnun musunuz elbette ki değilim insan olarak üzgünüm. Taraftarın beklentisi var. Arzu ettiğimiz performansı gösteremediğimiz zamanlar üzülüyoruz. İnsanlar ister kabul eder ister etmez biz en iyi gayreti göstermeye gayret ediyoruz. Olacak her türlü sonucu kabul edebiliyoruz. Bizi desteklerlerse başarırız.”

KAZANMAK İSTİYORUZ

Sörloth ise, "Krasnodar'a karşı oynadığımız ilk maçta iyi oynadık ama kazanamadık. Yarın daha iyi bir sonuç almak istiyoruz. Hocamızın bahsettiği gibi sakat oyuncularımız var. Ama çok iyi genç futbolcularımız var ve onlar da en iyisini yapacaktır. Rakibimiz ilk maçta çok iyi defans yaptı. Kazanabileceğimiz bir maçtı. Yarın kazanmak istiyoruz."