61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman ve Bordo-Mavili oyuncu Pereira, yarın oyananacak olan Getafe maçı öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundular. 

SAYGIN BİR RAKİP

Teknik Patron Ünal Karaman, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Mücadele etmeye çalışan oyuncularımız olacak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Saygın bir rakibe karşı oynayacağız. Böylesine güzel bir maça çıkacağımız için heyecanlı ve mutluyuz” dedi.

NE YAPTIĞIMIZI BİLİYORUZ

Karaman, sözlerine şöyle devam etti: “Sistemi oyuncu belirler. Biz geçen seneden beri idmanlıyız. Zorluklarla mücadele ettik. Yine kendi oyunumuzu oynayacağız. Yeni katılan arkadaşlarımızın özverisinin bizi daha iyi noktaya taşıyacak bir planımız olacak. Ne yaptığımızı biliyoruz” şeklinde konuştu.

STURRİDGE OYNAYACAK MI?

Karaman, “Eksiklerimiz var ama yine sahaya çıkacak oyuncularımız olacak. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Bütün oyuncuların forma giyebilme şansı var ama yarın liste hazırlandığı anda hangi oyuncuyu kullanacağımızı net bir şekilde görürsünüz” diye konuştu.

ÇARESİZ DEĞİLİZ

“Rakibimizi analiz ederken güçlü ve zayıf yönlerine göre oyun planlarız” diyen Karaman, “Joao da söyledi, saygı duyduğumuz bir rakip, iyi pozisyondalar. Bu çaresiz olduğumuz anlamına gelmesin, biz en iyi mücadeleyi vererek sahada olacağız” dedi.

AYRI BİR HEYECAN

Karaman, “Bu tür müsabakalar oldukça zorlu müsabakalar hem bizim hem rakibimiz için. Ligdeki pozisyonu ve oyunu gereği oldukça saygı duyacağımız bir rakip. Bu bize ayrı bir heyecan ve mutluluk veriyor. Kendimizi hangi noktada test edeceğimiz konusunda iyi bir test” dedi.

ÖNEMLİ OLAN OYUN KURGUSU

Sonuç olarak karşılarına çıkan rakibe saygı duyduklarını belirten Karaman, “Sonuçta biz karşımıza rakip olabilecek her türlü takımlara rakibimizden öte saygı duyarak hazırlanıyoruz. Rakibi izlediğiniz anda haksız bir övgü olmadığını göreceksiniz. İyi takım olsalar da mutlaka açık olacaktır. Asıl amacımız sahada kalabilmek ve rakibimizin vereceği açığı en iyi şekilde değerlendirebilecek oyun kurgusu içerisinde yer alabilmek. Zorlu bir rakibe karşı oynayacağız bunu biliyoruz. Sporun her türlü sonucunu kabul etmiş biriyiz” ifadelerini kullandı.

GÜZEL BİR DENEYİM OLACAK

Trabzonsporlu oyuncu Pereira ise şu ifadeleri kullandı: “Türkiye'yi ve Trabzon'u temsil etmek heyecan ve mutluluk verici olacak. Genç ve ilkleri yaşayacak olan arkadaşlarımız var. Heyecanlıyız. Güzel bir deneyim olacak. La Liga'yı takip ediyorum. Avrupa'nın en önemli liglerinden biri. Geçen sene önemli bir iş yapıp Avrupa Ligi bileti kazandı Getafe. Çok tehlikeli bir takım. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız, tehlikeli oyuncuları analiz ettik, iyi bir rakibe karşı oynayacağız.”