Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Trabzonspor ile Kasımpaşa, İstanbul'da Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Düşük tempoda ve Kasımpaşa'nın biraz daha üstün oyunu ile geçen karşılaşma 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Kasımpaşa'nın golü 17. dakikada Eren Derdiyok'un penaltısından gelirken Trabzonspor buna 20'de Mustafa Yumlu ile yanıt verdi.

Alınan beraberlik sonucunda Kasımpaşa 30'a, Trabzonspor ise 24 puana yükseldi. Ligin ikinci yarısını Kasımpaşa sahasında Gaziantepspor'u ağırlayarak açacak. Trabzonspor ise deplasmanda Bursaspor'la ikinci yarıya 'merhaba' diyecek.

TRABZONSPOR TARAFTARINDAN YOĞUN İLGİ

Bordo-mavili taraftarlar İstanbul deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda kendilerine ayrılan bölüme tamamen dolduran Trabzonsporlu taraftarlar, maç öncesi takıma destek verdi.

TARTIŞMALI PENALTI VE GOL!

Dakikalar 15'i gösterirken Cavanda'nın kaybettiği topu alan Scarione ceza alanına girmek üzereydi ki, ya da girmişti ki... Evet, biz de emin değiliz çünkü maçın hakemi Scarione'nin yerde kalışı için penaltı dedi ama Trabzonspor'lular hareketin dışarıda olduğu yönünde yoğun itirazda bulundu. Sonuç; Kasımpaşa penaltı kazandı ve Eren Derdiyok golü attığında dakika 17, skor 1-0 olmuştu.

MUSTAFA'NIN HIRSI GOLÜ GETİRDİ

Penaltı pozisyonunda itirazdan sarı kart gören Mustafa Yumlu'nun hırsı sadece üç dakika sonra rakip kalede gol olarak sonuçlandı. Kullanılan kornere ön direkte çok iyi yükselen Mustafa Yumlu ligin Fenerbahçe'den sonra en az gol yiyen takımı olan Kasımpaşa ağlarını havalandırdı: 1-1

MEHMET EKİCİ İYİ GİZLENDİ (!)

Beraberlik golünden sonra iki takım da forvet hattında kaynasa da bir türlü taşamadı. Trabzonspor kadro tercihi nedeniyle gizli 9 ile oynuyordu ve bu gizli 9 yani Mehmet Ekici maç boyunca çok iyi gizlendi! Gol yollarında daha etkili olan Kasımpaşa'da ilk yarının sonlarına doğru Scarione'nin bir şutu direkten auta çıkarken bir de frikiğini Onur güçlükle çeldi.

KASIMPAŞA DAHA ÇOK DENEDİ

İkinci yarıda da geçen 45 dakikalık sürecin üstün olanı Kasımpaşa'ydı. 52'de Eren ceza alanı içinde yerde kalınca 'bir penaltı daha mı' diye beklediler fakat Özgür Yankaya 'devam' dedi. Maç ta devam etti. 60'da Castro'nun arka direğe gönderdiği topu Scarione kale yerine auta vurdu. 67'de Adem Büyük ceza alanı içi sağ çaprazından şansını denedi ama Onur'a takıldı.

SADİ TEKELİOĞLU KENARDA ÇILDIRDI

Bu dakikalarda Trabzonspor ne yapıyordu? Deniz Yılmaz'ı oyuna alarak en azından forvet özellikli bir ileri uç elemanını kullanmak isteyen Sadi Tekelioğlu, kendi sahasından ileri çıkmakta zorlanan takımına bir türlü istediklerini yaptıramadı. 58'de Yusuf'un soldan ortasına Cavanda kafayı vurdu ama 'gooool' diye bağıramadı taraftarları. Mehmet Ekici 74'te şöyle bir uzaktan şutla Kasımpaşa kalecisi Ramazan'ı yokladı; Ramazan 'top bende' dedi.

MEHMET EKİCİ BOŞ KALEYE YAPAMADI!

80. dakikada Trabzonspor büyük fırsat tepti. Kasımpaşa kalecisi Ramazan ceza alanı içinde tutmaya çalıştığı topu elinden kaçırınca top Deniz Yılmaz'ın önüne düştü. Deniz topu kontrol eder etmez, Ramazan'ın arkasına sarkan Mehmet'i gördü. Ekici topu ayağına aldı ama Kasımpaşa kalesini 4 kişi birden kapatmıştı. Açısını bulup şutunu çekti. Omeruo kendini siper ederek mutlak golü engelledi.

Kalan dakikalarda iki takım da denedi, denedi, denedi... Ancak golü bulamadı ve 90 dakika 1-1 tamamlandı.

VE MAÇ BİTTİ KASIMPAŞA 1-1 TRABZONSPOR
90'Olivier Veigneau'nun uzaklardan şutu az farkla auta gitti.
90'Orta sahada Omeruo'ya taban gösteren Okay Yokuşlu sarı kart gördü.
90'Kasımpaşa'da Aydın Yılmaz oyuna giriyor. Oscar Scarione kenarda.
90'Karşılaşmanın sonuna 4 dakika kayıp zaman eklendiği işaret edildi.
88'Kasımpaşa, Del Valle ile tehlikeli geldi. Soldan topu alan Del Valle, Mustafa Yumlu'yu geçerek çizgiye indi. Ortasında arka direğe hareketlenen Scarione topa dokunamadı.
85'Oscar Scarione'nin barajın ters köşesine yerden bir vuruş çıkardı. Onur'un hareketsiz kalarak izlediği pozisyonda top az farkla dışarı giti.
84'Trabzonspor kalesini karşıdan gören bir noktadan Aykut Demir'in müdahalesiyle yerde kalan Scarione oldu. Kasımpaşa serbest vuruş kullanacak.
83'Trabzonspor çıkarken topu kapan Veysel yerde kaldı. Ev sahibi sağ çizgiden serbest vuruş kullanacak.
82'Kasımpaşa, ilk yarıda yaptığı hücum presi maçın son 10 dakikasında yeniden başlattı.
81'Aynı pozisyonun devamında bu kez Kasımpaşa golle burun buruna geldi. Ceza alanı sağında topla buluşan Scarione, sağ çağrazdan kaleyi düşündü. Top uzak direğin yakınından dışarı gitti.
79'Son bölümde verilen hakem kararlarına iki takım oyuncularından da yoğun itiraz var.
77'Kasımpaşa'da Yonathan del Valle penaltı bekledi. Ceza alanı sağ kale çizgisinde Mustafa Yumlu ile ilginç bir ikili mücadeleye giren Del Valle yerde kaldı ve hakeme baktı. Özgür Yankaya devam dedi.
76'Mehmet Ekici, soldan bindiren Yusuf'un önüne bıraktı. Araya giren Veysel oldu. Yusuf, Veysel'i faulle durdurdu.
75'Trabzonspor'da Marko Marin oyuna giriyor. Özer Hurmacı kenara gelen isim.
73'Mehmet Ekici'nin uzun pasında Deniz Yılmaz hareketlendi. Kalesini terk eden Ramazan topu taca gönderdi.
72'Okay Yokuşku 3 rakibinden sıyrıldıktan sonra ilerideki Özer'i düşündü. Savunmadan seken top Deniz'in önünde kaldı. Deniz sol çaprazdaki Mehmet Ekici'yi gördü. Ekici'nin uzaktan şutu kaleci Ramazan'da kaldı.
71'Karşılaşmada son 20 dakikaya giriyoruz. Tempolu geçen ilk yarıya nazaran daha durgun bir ikinci yarı var.
70'Okay'ın uzun pasına hareketlenen Mbia, rakibinin arkasında kalınca Omeruo'ya faul yaptı. Kasımpaşa kendi yarı alanından oyunu hareketlendirecek.
69'Kasımpaşa'da Yonathan del Valle oyuna giriyor. Çıkan isim Adem Büyük.
67'Kasımpaşa Adem Büyük'le gole yaklaştı. Veysel'in sağdan kullandığı serbest vuruşta arka direkte Mustafa Yumlu'nun son anda yaptığı müdahale tehlikeli noktadaki Adem'in önünde kaldı. Kale alanı sağ çaprazında seken topa vuran Adem'in şutunu Onur Kıvrak kornere çeldi.
60' Kasımpaşa gole çok yaklaştı. Andre Castro'nun sağdan ceza alanına girip arka direğe çıkardığı pozisyonda Scarione boş kale yerine topu yukarıya vurdu.
59'Kasımpaşa'nın ilk yarıdaki etkin ön alan baskısını ikinci yarıda göremiyoruz. Trabzonspor ileriye daha rahat çıkıyor.
58'Bordo-mavili ekip gole yaklaştı. Yusuf'un soldan ortasında arka direkteki Cavanda kafayı vurdu ancak top kaleci Ramazan'da kaldı.
58'Tunay Torun sağdan hareketlendi. Yusuf Erdoğan bu kez Tunay'a geçit vermedi. Top Trabzonspor'da.
57'Maçın başından beri forvetsiz oynayan Trabzonspor'da Deniz Yılmaz en uç mevkiye geçti. O bölgeyi doldurmaya çalışan Mehmet Ekici sol kanata geçti.
56'Tabzonspor'da Erkan Zengin kenara geldi, Deniz Yılmaz oyunda.
55'Trabzonspor'da Deniz Yılmaz oyuna girmek için hazırlık yapıyor.
55'Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda 3 bin 409 biletli seyirci karşılaşmayı takip ediyor.
54'Mehmet Ekici'nin kullandığı serbest vuruşta Omeruo kafayı vurdu. Dönen topu Aytaç yeniden ceza alanına doldurdu. Mustafa'nın kafası auta gitti.
53'Luis Cavanda iki rakibini geçerek sağdan Kasımpaşa ceza alanına yöneldiği anda faulle durduruldu. Mehmet Ekici sağ çaprazdan serbest vuruş kullanacak.
52'Kasımpaşa'dan panaltı itirazı! Scarione'nin ceza alanı dışından şutunda Aykut Demir'den seken top Eren'in önünde kaldı. Bir anda Onur'la karşı karşıya kalan Eren çalım düşünerek topu sol çağraza sürdüğü anda yerde kaldı ve penaltı bekledi. Hakem Özgür Yankaya oralı olmadı.
49'Mehmet Ekici'yi sert bir faulle durduran Veysel Sarı sarı kart gördü.
48'Özer'in kaybettiği topla Trabzonspor yarı alanı ortasında buluşan Scarione, savunma arkasına kaçan Eren'i düşündü ancak Yusuf araya girdi.
48'Tunay Torun'un sağdan art arda kullandığı iki köşe vuruşunda Trabzonspor savunmasında Mustafa Yumlu başarılı.
47'Cavanda sağdan ceza alanına girdi. Yerden ortasında penaltı noktasındaki Mehmet Ekici'nin kontrolü iyi olmayınca Kasımpaşa savunması araya girerek topu uzaklaştırdı.
46'İkinci yarıya Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başlandı.
İlk yarının sonuna 1 dakika kayıp zaman eklendi.
45'İlk yarıda normal sürenin son dakikasındayız. Kayıp zaman işaret edilecek.
43' Mbia sol çaprazdan rakip kaleye ilerlerken Omeruo ile girdiği mücadele sonrası acıyla yerde kaldı. Hakem oyunu devam ettirdi. Sonrasında ayağı kalkan Mbia Omeruo'nun üzerine yürüdü. Hakem oyuncuları ayırdı.
42'Orta sahadaki ikili mücadelede Mehmet Ekici'nin ayağına basan Adem Büyük'ün bu hareketine faul kararı çıktı. Adem ve Kasımpaşa yedek kulübesi karardan rahatsız
41'Ramazan'ın uzun gönderdiği topta Yusuf Erdoğan ile hava topu mücadelesine giren Tunay Torun kısa süreli bir sakatlık geçirdi. Hakem atışıyla oyun devam etti.
40'Tunay'ın kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Eren'in kafa vuruşu az farkla dışarı gitti.
39'Scarione'nin kullandığı frikiği Onur Kıvrak köşeden çıkardı! Kasımpaşa bir kez daha gole yaklaştı!

35' Tunay'ın sağdan kullandığı serbest vuruşta arka direkteki Titi'nin indirdiği topu Omeruo kafayla kaleye gönderdi. Onur Kıvrak başarılı
34'Castro'njun kullandığı kornerde ileri çıkan Omeruo'nun kafa vuruşu üstten dışarı gitti.
33'Kasımpaşa gole yaklaştı! Erkan'dan topu çalan Adem, ceza alanı sol çaprazındaki Castro'yu gördü. Castro, kale alanı soluna doğru kaçan Scarione'nin önüne gönderdi topu. Scarione'nin vuruşunda Onur'a çarpan top kale direğine de vurarak kornere gitti.
32'Tunay'ın kullandığı köşe vuruşunu Okay Yokuşlu kafayla ceza alanından uzaklaştırdı.
31'Tunay sağdan bir kez daha geldi. Yusuf'la girdiği mücadelede top kornere gitti. Ev sahibi korner kullanacak.
30'Kasımpaşa, hücum özellikli Yusuf Erdoğan'ın bek oynadığı Trabzonspor solundan gelmeye çalışıyor. Tunayh Torun, Yusuf'u oldukça zorladı ilk 30 dakikada

29' Mbia'nın Özer'e pası yetersiz olunca araya Tunay girdi ve ceza alanı yakınındaki Scarione'yi gördü. Scarione'yi iki Trabzonsporlu karşılayınca topu önüne alamadı. Dönen topu alan Adem'in şutu farklı bir şekilde dışarı gitti.
27'Karşılaşmada şu ana kadar tam 4 sarı kart çıktı. 3'ü Kasımpaşalı, 1'i ise Trabzonsporlu oyunculara.
26'Mehmet Ekici'nin kullandığı serbest vuruşta ön direkte kafayı vuran Aykut Demir oldu. Aykut'un vuruşu üstten auta gitti.
25'Aytaç'ın pasında Mehmet Ekici sağdan ceza alanına yaklaşırken Veigneau tarafından faulle durduruldu. Veigneau sarı kart gördü.
24'Tunay'ın kullandığı kornerde arka direkte Titi topu elle kontrol edince Özgür Yankaya düdüğünü çaldı. Düdüğün geç gelmesi üzerine Sadi Tekelioğlu oyun alanına girerek hakeme itirazda bulundu.
23'Adem'in sağdan sola attığı uzun topu Tunay'a gitmeden önce Yusuf kafayla taca gönderdi. Devamında Tunay'ın ortasını Aykut Demir kornere gönderdi.
22'Yusuf Erdoğan'a sert bir faul yapan Tunay Torun sarı kart gördü.
21'Yusuf'un kazandırdığı korneri Özer Hurmacı kullandı. Ön direkte iyi yükselen Mustafa topu ağlara göndererek maça eşitlik getirdi.
20'GOL! Mustafa Yumlu!
20'Trabzonspor soldan Yusuf'la geldi. Yusuf'un ortasında top savunmaya çarparak kornere gitti.
19'Abdullah'ın pasında Tunay sağdan ceza alanına girmek istedi ancak Yusuf'un müdahalesi var.
19'Penaltı pozisyonunda aldığı darbeyle sakatlık geçiren Andre Castro'nun tedavisi tamamlandı. Castro oyuna devam ediyor.
18'Karşılaşmada 1-0 geriye düşen Trabzonspor santrayla oyunu yeniden başlattı.
17'GOL! Eren Derdiyok penaltıyı gole çevirdi.

17' GOL! EREN DERDİYOK
16' Penaltı pozisyonunda hakeme itiraz eden Mustafa Yumlu sarı kart gördü.
15'Kasımpaşa penaltı kazandı! Eren'den seken topta Castro ceza alanına girerken Cavanda'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Özgür Yankaya beyaz noktayı gösterdi.11' Kasımpaşa'nın rakip yarı alanda baskısı var. Trabzonspor topu 3. bölgeye taşımakta zorlanıyor
10'Okay Yokuşlu'dan kaptığı topla bir anda hareketlenen Scarione savunma arkasına kaçan Eren Derdiyok'u düşündü. Kaleciyle karşı karşıya kalan Eren gol vuruşunda gecikinde Mustafa Yumlu araya girdi ve Eren'in iyi vuruş yapmasını önledi.
9'Sağ kanatta topla buluşan Tunay'ın pasını orta çizgide kontrol eden Scarione rakibinden şık bir çalımla sıyrılarak Trabzonspor ceza alanına yöneldi. Uzaklardan kaleyi denedi ancak Scarione'nin şutu etkisiz.
8'Sağdan bindiren Cavanda yerde kaldı. Hızlı atağı kesen Abdullah Durak sarı kart gördü.
7'Mehmet Ekici'nin pasında ceza alanı solunda topla buluşan Özer Hurmacı ofsayt bayrağına takıldı.
6'Özer Hurmacı orta alanın sağında Titi'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Karar faul. İlk bölümde oyun sık sık duruyor.r.
5'Kasımpaşa'da ise kart cezalısı Ryan Donk bu karşılaşmada görev alamıyor.

3'Veysel Sarı orta çizgide yerde kaldı. Erkan'ın faulü var. Kasımpaşa serbest vuruşla oyunu başlattı.
2'Eren Derdiyok'un pasında sağdan bindiren Tunay'ın yerden ortasında Aykut Demir topu kornere gönderdi.
1'İlk düdük geldi. Maça Kasımpaşa başladı
 M.Ö.Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda İstiklal Marşı'mız...
 M.Ö.İki takım hakemler eşliğinde sahaya geliyor.
 M.Ö.Ev sahibi ekip sahaya; Ramazan, Veysel, Omeruo, Tarouco, Veigneau, Abdullah, Andre Castro, Scarione, Tunay, Adem, Eren 11'iyle çıkacak.
 M.Ö.Kasımpaşa'nın ilk 11'i belli oldu.
 M.Ö.Trabzonspor'un Kasımpaşa 11'i: Onur, Aykut, Mustafa Yumlu, Aytaç, Cavanda, Mbia, Mehmet Ekici, Okay, Yusuf, Özer, Erkan
 M.Ö.Trabzonspor'un ilk 11'i belli oldu.
 M.Ö.Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanacak bu karşılaşmanın canlı anlatımında birlikte olacağız.