Trabzonspor'un yeni stadı Akyazı'nın 18 Aralık'ta açılacağını yazdı. Kararın resmileştiğini duyurdu. Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak ayrıca Katar emiri, Şeyh Tamim bin Hamad es-Sani da katılacak. Açılış öncesi ilk maçsa 14. hafta, 9 Aralık'ta Adanaspor'la.

Cemal Ersen bu gelişmeleri şöyle aktardı: "Ülke gündeminde çok ekstra bir gelişme olmaz ise, kurdele 18 Aralık'ta kesilecek. Bize gelen bilgileri, dün İsviçre'de bulunan başkan yardımcısı Önder Bülbüloğlu da teyit etti. Zaten tarihi belirleyen, Cumhurbaşkanlığı külliyesi.
Bu özel günde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, bir de sürpriz konuğu olacak Trabzonspor kulübünün. Katar emiri, Şeyh Tamim bin Hamad es-Sani…"

KATAR EMİRİ NEDEN GELİYOR? 

Nereden çıktı diye düşünenler olabilir. Biliyorsunuz, ekonomik anlamda kritik bir süreçten geçen Trabzonspor kulübünün sezon başında forma sponsorluğunu QNB (Katar Ulusal Bankası) üstlendi. 3 yıl için 7.5 milyon dolarlık bir anlaşma imzalandı. 

İLK BÜYÜK MAÇ FENERBAHÇE'YLE 

“Asıl şölen ise 26 Aralık'ta. Trabzonspor, yeni stadında ilk büyük maçını son hafta, 41 bin kişi önünde, Fenerbahçe ile oynayacak. İki kulüp arasında 3 Temmuz süreciyle başlayan gerilimde, tansiyonun düşürülmesi için iyi bir fırsat olabilir bu sınav.”