61 SAAT SPOR SERVİSİ-ÖZEL

Çıktığı bir televizyon programında Yusuf ile Abdülkadir için “Piyasası ne kadar yapacak ki, 20 Milyon EURO’yu geçmez” ve “Haber aldım Abdülkadir çok sıkıntılı bir tipmiş.” ifadelerini kullanan spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu gelen tepkiler üzerine 61saat’e konuştu.

TRABZONLULAR DELİKANLIDIR

Çilingiroğlu tepkiler üzerine yaptığı açıklamadı  “Benim bildiğim Trabzonlular delikanlıdır. Kadir gecesi gibi bir mübarek gecede bir Trabzonlunun 82 yaşındaki annesine küfür etmez. Küfür eden trollere bir şey söylemek istiyorum. Delikanlıysalar profillerini açsınlar. Ben sözlerimin arkasındayım. Sadece Türkiye liginde oynayan bu iki çocuğa kimse 20 Milyon EURO vermez. Bunlar menajer oyunları. Bu oyunlara hem Trabzonspor hemde bu çocuklar gelmemeli.  Trabzonspor yüklü bir miktar para kazanmak istiyorsa takımı koruyacak, önemli oyuncularını elinde tutacak ve Avrupa’da oynayıp öyle satacak.”dedi.

ABDÜLKADİR FATİH TEKKE’Yİ SATTI!

Abdülkadir için dediklerini açıklayan Çilingiroğlu “Abdülkadir meselesine gelince, sıkıntılı dedim, sözlerimin arkasındayım. Çünkü aldığım istihbarata göre ona her şeyini veren onu koruyan kollayan, gelişmesinde önemli katkıları olan Fatih Tekke’yi A Takıma çıktığında daha 3 ay geçmeden, Burak Yılmaz’a karşı satmasıydı.  Bunun aksini Tekke söylerse sözlerimi geri alırım. Olayı net biliyorum. Kulüpler oyuncuyu sadece yetenek olarak yetiştirmemeli, gelişimlerinde bu çocuğun bu yaşta karekteristik özeliklerini Trabzonspor  özelinde müdahale etmeli, bu konuda en çok canı yanan Trabzonspor’dur.” diye konuştu.

ARŞİVLER MEVCUTTUR!

Çilingiroğlu sözlerini tamamlarken “Son olarak gelelim benim benim ve ailemin Trabzonluluğuma açık bakabilirsiniz arşivlerde mevcuttur, 2010-11 yılında Trabzonspor’u en fazla savunan ben ve Erman Toroğlu’dur. Bunları devletin kanalında yaptım. Babamı ise söylemeye gerek yok, Trabzonspor’un tarihini yazanlar iyi bilir” ifadelerini kullandı.