Süper Lig’e en iyi başlangıçlardan birini yapan Trabzonspor, ilk 3 maçta 7 puanı hanesine yazdırmış, puan kaybettiği Akhisar Belediyespor mücadelesinde bile pozitif futbolunu taraftarlar alkışlarıyla ödüllendirmişti. Bordo-Mavililer, lige verilen milli aradan sonra bugün 4. haftanın kapanış maçında Kayserispor’a konuk oluyor.
Geçen sezon 3 galibiyet

Sezonun ilk deplasman maçında Beşiktaş’ı deplasmanda mağlup eden Karadeniz temsilcisi, Kayserispor’u da mağlup ederek dış sahada geçen sezon yaşadığı olumsuzlukların önüne geçmek için dev bir adım atacak. Zira Trabzonspor, 2014-2015’te Avni Aker’de hedeflediği puanı tutturmayı başardıysa da deplasmanda büyük hayal kırıklığı yaratmış, tüm sezonda sadece 3 galibiyet alabilmiş, üst üste 2 zaferi ise hiç tatmamıştı.

Kent havaya girecek

Marko Marin ve Douglos gibi 2 yeni önemli transferin de Kayseri’de ilk kez ilk 11’de forma giymesine kesin gözüyle bakılıyor. Şota’nın ekibinden beklentisi Kayserispor’u mağlup ederek gelecek hafta oynanacak olan Galatasaray karşılaşması öncesinde kentin de ilgisini aktarmak.

Okay riske edilmiyor

Trabzonspor’da sezona çok iyi başlayan ve Mbia ile uyumuyla dikkat çeken genç Okay Yokuşlu dışında eksik yok. Kayserispor’dan gelen Okay, Ümit Milli maçta sakatlanmış, adalesinde şişlik ve ağrılar sebebiyle hafta içindeki antrenmanlarda da takımından ayrı kalmıştı. Her ne kadar Okay, oynamak istediğini ve kendini zorlayabileceğini söylese de teknik direktör Şota, genç yıldızını Galatasaray sınavını düşünerek riske etmek istemiyor.

Kayseri'de eksik yok

Sezona 1 galibiyet 2 de beraberlikle başlayan Kayserispor’da Trabzonspor mesaisi öncesinde sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor. Teknik direktör Tolunay Kafkas, milli arada oyuncularıyla uzun soluklu çalışma fırsatı buldu. Kafkas’ın bu saha çalışmalarının yanı sıra Trabzonspor’un bu sezon oynadığı tüm karşılaşmaları da detaylı bir şekilde analiz ettiği ve edindiği izlenimleri oyuncularıyla paylaştığı da gelen haberler arasında.

Eski arkadaşlar rakip oluyor

Bugünkü Kayserispor-Trabzonspor maçının birçok farklı anlamı da var. Bunların başında Trabzonspor sportif direktörü Süleyman Hurma’nın yıllarca görev yaptığı Kayseri’ye bu kez bir rakip olarak çıkacak olması. Bir başka çarpıcı nokta da 2 takımın hocalarıyla alakalı. Hatırlanacağı gibi 90’lı yıllarda Şota ve Kayserispor’un mevcut hocası Tolunay Kafkas aynı takımlarda futbol oynamıştı. Kafkas daha önce Trabzonspor’da teknik adamlık şansı bulurken, genç Şota ilk kez bu fırsatı yakaladı.

Şota’dan kart uyarıları

Gelecek hafta kendi sahasında Galatasaray ile oynayacağı 90 dakikayı da hesaplayan Trabzonspor Teknik Direktörü Şota, öğrencilerine çok ciddi bir kart uyarısı yaptı. Özellikle pozisyon gereği olmayan itiraz ve kasıtlı hareketlere dikkat çeken Gürcü hoca, “Hepinize çok ihtiyacım var. Kimsenin sorumsuz davranıp anlık bir sinirle takımını yalnız bırakmasını istemiyorum. Gerçekten de bunu yapanları ağır yaptırımların bekleyeceğini söyleyebilirim” mesajını gönderdi.

Statta 5 bin Türk Bayrağı

Tüm Türkiye’yi yasa boğan terör olaylarına bir tepki de Kayseri’den yükselecek. Karşılaşmaya gelecek taraftarlara 5 bin Türk Bayrağı dağıtacaklarını söyleyen Kayserispor Başkanı Recep Mamur, “Sıkıntılı günler yaşıyoruz ama bir taraftan da hayatın akışını sürdürmemiz gerekiyor. Değerli bir rakibi ağırlayacağız. Kayserili futbolseverleri, hem takımızı desteklemeye hem de teröre tepki göstermek için tribünleri doldurmaya davet ediyoruz” dedi.

Muhtemel 11'ler

STAT: Kadir Has
SAAT: 21.00
YAYIN: Lig TV
HAKEM: Hüseyin Göçek

KAYSERİSPOR
Hakan
Zeki Yavru
Mabiala
Smiç
Mustafa Akbaş
Deniz Güçer
Samba Sow
Furkan
Ömer Bayram
Biseswar
Vanderley
T.D.: Tolunay Kafkas

TRABZONSPOR
Onur
Cavanda
Mustafa
Douglas Franco
Constant
Mbia
Marko Marin
Mehmet Ekici
Erkan Zengin
Yusuf (Özer)
N’Doye
T.D.: Şota Arvedalze