Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Diyarbakırspor'a ''kayyum'' olarak atanan Süleyman Gökalp, görevi bıraktı.

Süleyman Gökalp  yaptığı açıklamada, Diyarbakırspor Kulüp Avukatı Veysi Alphan'ın dün akşam saatlerinde kendisini telefonla arayarak Diyarbakır 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nce Diyarbakırspor'a kayyum olarak atandığına ilişkin bilgiyi ulaştırdığını söyledi.

Ancak, dün akşamdan bu yana bazı yerel televizyon, gazete ve internet sitelerinde kendisiyle ilgili iddiaların ortaya atıldığını, bundan da büyük rahatsızlık duyduğunu bildiren Gökalp, şöyle konuştu:

''Kayyum atamasının bir senaryo olduğu ve asıl hedefin Diyarbakırspor'a ait arazinin satışı olduğuna ilişkin iddiaları görünce çok büyük üzüntü duydum. Daha önce kulüp yönetiminde görev yaptığım için kulübün kapanmasına engel olmak için kayyum adayı olmuştum. Ancak bu asılsız iddialarla yıpratılmama izin veremezdim. Bu iddialar nedeniyle görevden ayrıldım. Oysa iyi niyetimle göreve talip olmuştum ama iyi niyet yeterli olmuyor. Birinci gün dolmadan yapılanlar ortada. Oysa kayyumun görevi kulübü kongreye götürmektir. Ne oyuncu transfer etme ne de kulübe ait arsanın satışa yetkisi kayyumun yetkisindedir. Bu asılsız iddialarla beni yıpratmalarına müsaade edemezdim. Biraz önce 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne giderek kayyum görevinden ayrıldığıma ilişkin dilekçeyi verdim.''