Trabzonpor'un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada; "Türk Dünyası Mühendislik ve Şehircilik Kurultayı kapsamında Trabzon'da bulunan Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Dr. İlyas Demirci, Türksoy Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, FC Okzhetpes Kulübü Başkanı Berik Tojibayev, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Fevzi Gümrükçüoğlu ve beraberindeki heyetle birlikte kulübümüzü ziyaret ettiler.

Heyeti, tesislerimizde Başkanımız Sadri Şener, Asbaşkanımız Nevzat Şakar, Genel Sekreterimiz Hasan Yener, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Coşkun Çebi, Yılmaz Büyükaydın, Ali Benli ve Hakan Tuncay karşıladı.

Başkanımız Sadri Şener yaptığı konuşmada Türk Dünyası Mühendislik ve Şehircilik Kurultayı ve Türk dostluğuna katkı yapmaktan son derece memnun olduklarını belirterek, “Oynadığımız maçta alınan sonuca bakmadan ortaya çıkan sıcak ilişkilerin son derece iyi olduğunu gördük” dedi.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Dr. İlyas Demirci ise kurultay yürütme kurulu olarak Trabzonspor’a teşekkür ettiklerini dile getirerek, “Birlik ve beraberlik en iyi sporla gösterilir. Dün akşam oynanan maçta bunu gördük. Ayrıca maçta açılan, ‘Atayurttan Anayurda selamlar ve hoşgeldiniz’ pankartları bizleri çok duygulandırdı. Ayrıca bu pankartları dünya gördü. Türk dünyası arasında dostluk köprüsü kuruldu” diye konuştu.

Türksoy Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ise Trabzonspor ve FC Okzhetpes Kulübü arasında bir dostluk bağı kurmak istediklerini vurguladı.

Kaseinov konuşmasının ardından Başkanımız Sadri Şener’e Kazakistan’ın en önemli ve özel giyeceği olan Çapan’ı hediye etti. Çapan’ı giyen Şener, Kaseinov ile FC Okzhetpes Kulübü Başkanı Berik Tojibayev’a özel işlemeli Trabzonspor tabağı hediye etti." denildi.