Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru "Sessiz dünya; insanın temel hakkı, yaşama hakkıdır" isimli bir basın açıklaması yayınladı.

Yayınlanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

Bu gün 10 ARALIK, dünya insan hakları günü.
Elbette bu günlerin hatırlanması önemli olmaktadır. Ancak, hedeflenen amaçlar için insanlık hakkı ne anlatmaktadır? TÜRKAV, Dünya’nın önündeki insanlık zulümlerine işaret etmeyi önemli görerek bu soruyu kamuoyunun gündemine taşımaktadır.  10 Aralık’ da bir günde olsa vicdan sahibi dünyanın susmayarak bu günün varlığına bakabilmelidir. Bakın, en denenmemiş silahlarla, kimyasal silahlar dâhil insan üzerinde denenmesine çanak tutanları izlemekleyiz. Özellikle çocuklar üzerinden artarak devam eden alçaklıkları, kayıpları ve kaçırılmaları insanlık tarihi yaşamaktadır. Türk ve Müslüman dünyası özellikle bu haksızlıkları yaşamaktadır. Ortadoğu’ da dağıtılan aileler, mağdur edilerek sefalete sürüklenen çocuklar, yaşlılar, kadınları bu günde dünya görmeyecek midir?  Doğu Türkistan’da esir kamplarında ölüme terk edilen çocuklar, yaşlılar, kadınlar, gençler İnsan değil midir? Ey dünya, siz soykırıma tabi tutulmuş bir milletin çığlıklarına kulaklarınızı kapatarak insanlığı yok saymaktasınız. Türk ve Müslüman dünyasında kendi vatanlarında esir edilen bebekler, demir parmaklılar arasından insan olmanın anlamını bile anlamadan hayatları karartılan doğu Türkistan gibi coğrafyalarda çocuklar üzerinden bir katliam ile soykırım yaşanmaktadır?  Vatanlarından aile sevgisinden yoksun bırakılan insanlar olduğu anlayışların İnsan haklarından dem vurmaları ayrı bir alçaklıkları olacaktır. 
Neden? İnsan, demokrasi ve bağımsızlıkla dünyanın önüne gelen küreseller İNSAN HAKKINA SAYGI DUYMAMAKTADIR.
Dünya yaşanan bu acı tablaları görerek herhangi bir yaptırım ortaya koyup bu caniliklere dur demiyorsa vahşice anlayış içinde olanların cesaretlerini artırmaktadır. Şerefsizlikleriyle tarihe not düşenleri Allah’a havale ederek TÜRKAV olarak tarihin çöplüğüne atmaktayız. İnsanın İnanç değerlerini bilmesi ve merak etmek arzusu felsefesinde cevap aradığı konulardır
Bu gün 10 Aralık, İnsan hakları, özellikle Türk ve dünya kamuoyunun gündemindeki baş konudur. Dünyada ’da İnsan hakları sorununu en çok yaşayan Türk ve Müslüman dünyasına karşı yapılan saldırılar kınanarak son bulmalıdır. İnsan kendi başına bir değerdir. Amaçlara feda edilemez. İnsan haklarının temelinde insan onuru vardır. İnsan hakları evrensel beyannamesinin giriş bölümü “ İnsan haysiyeti” nden bahseder. TÜRKAV buradan ifade etmektedir ki; Bu gün başka bir hedef için Milletin başına zahmetli olanların İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini tekrar, tekrar, tekrar okuyarak İnsanlık hakkına saygı duymaları gerekmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.  
 
Kenan KURU