Bakan Suat Kılıç, Sadri Şener'i kabulünden sonra yaptığı açıklamada, geçen hafta Türkiye genelinde stadyum yapılacak illerle ilgili düşüncelerini ve protokol hazırlıklarını kamuoyuna açıkladıklarını belirterek, "Stadyum protokolü, en önce imza altına alındığı halde yapım noktasında maalesef en sona kalan illerimizden bir tanesi Trabzon oldu.Akyazı projesi sadece Trabzon kentinin değil, Karadeniz'in beklediği bir simge, bir eser olarak Trabzon ilimize kazandırılması düşünülen bir projedir. Sayın Başbakanımız başta olmak üzere hükümetimizin tamamı Akyazı projesini Trabzonspor'a ve Trabzon'a kazandırmak yönünde bir arzu içerisindedir. Geçtiğimiz günlerde açıkladığımız protokoller arasında Trabzon protokolü de var. Sayın Şener'in bugünkü ziyareti Akyazı Projesi'nin takvimi ve hızlandırılması sürecine yöneliktir. Bu ziyaret vesilesiyle tüm Trabzon halkına ve Trabzonspor camiasına da bunu duyuruyor ve ilan ediyoruz. Akyazı projesini olabildiğince hızlı bir şekilde tamamlayacağız ve Trabzon kenti de yeni, modern uluslararası standartlara yakışan ve uyan bir stadyuma kavuşmuş olacak" diye konuştu.

ŞAMPİYONLUK KUPASI VERİLECEK Mİ?
Kılıç, "Şampiyonluk kupasının Trabzonspor'a verilmesi yönündeki beklentileri nasıl karşılıyorsunuz?" yönündeki bir soruya, "Türk futbolunu ayakta tutmaya veya futbol üzerindeki gölgeleri kaldırmaya gayret ediyoruz. Yargıya getirilen konuları yargı, federasyonun yetkisine giren konuları federasyon çözer. Başından itibaren bütün enerjimizi bu noktaya yoğunlaştırdık. Siyaseti, yargıda olan dosyalara da federasyonun elinde olan dosyalara da dahil etmemeye büyük gayret gösterdik. İnce ayar veya bu yönde bir çalışma içerisinde asla değiliz. Bu yöndeki açıklamalarımızı da sizlerle paylaştık. Bu konuda bizim açıklamalarımızı dikkate almanızı öneriyorum. Kesinlikle süreç tamamen yargı ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yönetilmekte olan süreçtir. Kupanın sahipliği konusunda siyasetin bir söz söylemesi, kesinlikle sürecin hassasiyetleri ile bağdaşmaz. Bu süreçte esasında takdir edilmesi gereken iki değer olduğuna inanıyorum. Bu değerlerden bir tanesi Fenerbahçe camiası ve taraftarıdır. Diğeri ise Trabzonspor camiası ve taraftarıdır. Yapılan yorumların yanlışlığına rağmen, yapılan yayınların ürettiği gerginliğe rağmen, iki kulübümüzün çok saygın taraftar camiaları hiçbir şekilde aklıselimi kaybetmeden bugünlere kadar sağlam, sağlıklı aklı başında gelmeyi başarmışlardır. Türk futbol tarihi Fenerbahçe ve Trabzonspor'un taraftar camialarını gelecekte takdir edecektir" yanıtını verdi.

GENEL KUrUl İÇİN ÇAĞRIDA BULUnDU
Bakan Suat Kılıç, 26 Ocak'ta gerçekleştirilecek Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu öncesi spor kamuoyuna da bir çağrıda bulunarak, şöyle konuştu:  "Tribünlerde bazı istenmeyen hadiseler olmuş ve bazı sarf edilmemesi gereken sözcükler sarf edilmiş olabililir. Eğer ki Türk futbolunun ayağa kalkmasına katkı vermek iradesiyle hareket ediyorsak, bunların hepsini, hepimizin unutmaya hazır olması ve karşılıklı olarak bunları bir kenara atmamız lazım. Sayın Şener, ya da bir başka kulüp başkanıyla 26 Ocak'taki genel kurulda ne konuşulacağı üzerine fikir alışverişinde bulunmamız doğru olmaz. Özerklikle bağdaşmaz. Kaldı ki UEFA bu konuda çok hassas bir kurum. Bizim başından itibaren gözettiğimiz bir denge var. Türk futbolu kendi sorunlarını kendisi çözsün, çözerken Kulüpler Birliği yapısını demokratik bir tartışma ortamı olarak kullansın, Türkiye Futbol Federasyonu zeminini de demokratik bir tartışma ortamı olarak ele almaya devam etsin. Herkes konuya bu çerçeveden yaklaşırsa çok daha rahat hareket edebiliriz. Bu süreçte kulüpler ve kulüp başkanları da zorluklar çekiyor. O zaman hepimize düşen, gerekirse bir adım geri atmak,aklıselimi bir kaç adım öne çıkarmak olmalıdır."

YARDIM TALEPLERİNİ NASIL DEĞERLENDİRİYOR
Kulüp başkanlarının mali konularda yardım taleplerini nasıl değerlendirdiği yönündeki bir başka soruya ise Bakan Kılıç, "Ben kulüplerin mali konudaki taleplerini artık görüşme konusu olarak görmüyorum. Her görüşmede bunlar az ya da çok gündeme gelen konular zaten. Yayıncı kuruluş, yayın hakları doğrultusundaki taahhütlerini yerine getirmeye devam ediyor. Kulüplerin diğer gelirleri var. Yönetim performansı özellikle mali konularda tamamen başkanları ve kulüp idarecilerinin sorumluluğu olan hususlardır" şeklinde cevap verdi.

FARKLI ŞEKİLLERDE İSTİSMAR EDİLEBİLİR
ir gazetecinin Sadri Şener'e şampiyonluk kupasıyla ilgili sorduğu soruyu da Suat Kılıç, şöyle yanıtladı:
"Sayın Şener'in kupa ile ilgili açıklamaları değişik zeminlerde kendisi tarafından ifade edilmiştir. Şimdi bizim görüşmemizde böyle bir soruya cevap vermesi Türk futbol kamuoyu tarafından çok farklı şekillerde istismar edilebilir. Ben o nedenle sorunuza bu şekilde cevap vermiş oluyorum."


NİHAT ÖZDEMİR'İ KABUL ETTİ
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç daha sonra Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir'i kabul etti. Kabul öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, bunun bir nezaket ziyareti olduğunu ifade eden Suat Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
"Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Sayın Nihat Özdemir ziyaretimize geldi. Biz herkese ve tüm kesimlerle diyalog halinde olmayı sürecin doğru yönünde olmak adına çok önemli buluyoruz. Türk futbolu zorlu bir dönemden geçiyor. Bu doğru fakat bir doğrumuz daha var. Türk futbolunun içinden geçtiği dönemin zorluklarına rağmen, kulüp başkanları medeni bir şekilde sorunlarını konuşabilmekte ve tartışabilmektedir. Ben bu noktada en çok Fenerbahçe ve Trabzonspor camialarına teşekkür ediyorum."
Bir gazetecinin, Zenit-Apoel maçında, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı'nın yakılması ile ilgili sorusu üzerine Kılıç, Atatürk'ün 9 Eylül'de İzmir'de önüne serilen Yunan bayrağını kaldırttığını hatırlattı. Kılıç, 10 Şubat'ta KKTC'ye yapacağı ziyaret ile ilgili de bilgi verdi