AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz ve ekibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakarette bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Trabzon Adliyesine giderek suç duyurusunda bulundu. Yılmaz ve ekibine AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de eşlik etti. Suç duyurusunun ardından basın açıklaması yapan Yılmaz, “Cumhurun Başına, Milletin oyuyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanına,  CHP Genel Başkanı tarafından yapılan hakaretleri kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun hem partisinin kurultayında hem de sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanımıza yönelik gerçekleştirmiş olduğu hakaretler ne devlet terbiyesine ne de siyasi etiğe sığmaktadır” dedi. 
MİLLETİMİZ BU HAKARETLERİ CEZALANDIRIYOR 
Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saygılı olmaya davet eden Yılmaz, “Sayın Kılıçdaroğlu, başarısızlıklarını ört bas etmek adına Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeyi bir alışkanlık haline getirmiştir. Bu siyasi anlayış milletimiz tarafından cezalandırılmakta ve milletimiz tarafından da kınanmaktadır. Biz AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nu hem devlet adamlarına hem de Cumhurbaşkanımıza saygılı olmaya davet ediyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu bir suç işlemiştir ve biz gençlik kolları olarak bu suç hakkında gerekli yasal işlemi yaptık. Bundan sonraki süreç hukuksal anlamda işleyecektir. Biz bir partinin gençlik kolları mensubu olarak değil Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu yakışıksız ve seviyesiz söylemlere karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu. 
TEK TEK YASAL HAKKIMIZI KULLANDIK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretlerin millete karşı yapıldığını da belirten Yılmaz, “Cumhurbaşkanımız o makamda milleti ve devletimizi temsil etmektedir. Kılıçdaroğlu’nun saygısız ve seviyesiz söylemleri sadece Cumhurbaşkanımıza değil milletimize ve devletimize karşı olmaktadır. Milletimizin birliğini ve beraberliğini de hedef alan bu tarz açıklamaları esefle kınıyoruz. Hiç kimse milletin yüzde 52 oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanına hakaret ve saldırı içinde bulunamaz. Eğer bulunursa da biz de vatandaş olarak tek tek yasal hakkımızı kullanırız. AK Gençlik olarak partimizin Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın her daim yanındayız” ifadelerini kullandı.