Gazetecilik yapmak için İzmir’den İstanbul’a taşındığımda ceza aldığım en büyük mesleki Göztepeli olduğumu gizlememdi. Oysa pek çok gazetecinin yaptığı gibi taraftarı oluduğu takımı gizleyip Göztepe olduğumu söylemeyip çok çok daha fazla takımı olan bir İstanbul takımına yamanabilirdim.

Mesela.. Fenerbahçeli gibi davranıp sadece İstanbul’da değil Türkiye’nin dört bir yanında taraftarı olan camianın mensubu gibiymiş gibi davrana bilirdim. Galatasaraylıymış gibi yapabilirdim. Kim bilecek…

Doğma büyüme Galatasaray taraftarı diyebilirim, okuyucu oranımı arttırabilirdim. Veya memleketin en etkileyici taraftar grubu Çarşıya yazılıp yedi sülalem Beşiktaşlıymış gibi Karakartal yazıları döşeyebilirdim.

Yapmadım skora değil, spora inanırım ben. Daha çok okunmaktan daha doğru okunmayı tercih ettim. Hatta Sivasspor kafaya oynarken, müşterisi az diye bakmadım. Sivasspor’u destekledim. Hesapta bile yokken, İstanbul basını görmezden gelirken, Bursaspor’un hakkını teslim edilmesini vicdanı görev kabul ettim.

Aynı şekilde Bizans’ın ayak oyunlarına karşı, açık açık kalbi Trabzonspor için atan bir İzmirliyim diye yazdım.

Bunları yaparken, inadına İstanbul’a karşı olmak değildi amacım. Türk Futbolunun daha ileriye gitmesi için Anadolu Kulüplerinin başarılı olmasına inandığım için yazdım.

İşime geldiği gibi politik davranmaktansa, politikanın futbola bulaşmasına itiraz ettim.

Ve geçen hafta Trabzonspor’a mektup yazıp o kupayı almayın dedim.

"Trabzonspor toki binası değildir anıttır, hakkınız bile olsa eğer potikilacılar, tarafından iddialarla verilen kupayı alırsanız, bir çuval inciri berbat edersiniz. Yıllar sonra, bileğinizin hakkıyla kazandığınız kupalarla değil, tabaka gibi verilen kupayla hatırlanırsınız!" dedim.

Vay senmisin diyen…

Küfürün biri bin para…

“Dargınmısınız” derseniz Hayır…

“Üzgümüsünüz” derseniz Evet…

Karadeniz Fırtınası benim için artık Karadeniz Fıkrası..

Hani demiş ya Temel..

Habu da bana ders olsun..

YILMAZ ÖZDİL'İN BİR SÜRE ÖNCE 'TRABZON'AMEKTUP' BAŞLIĞI İLE YAZDIĞI KÖŞE YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

TRABZONSPOR TARAFTARININ YILMAZ ÖZDİL'E AYNI DİL VE USLÜPLA VERDİĞİ CEVABI OKUMAK İÇİNTIKLAYIN