Trabzonspor’un Cumartesi günü yapılan seçimsiz Olağan Genel Kurul’da ‘Divan seçimi’ sırasında oylamayı yapan ve tartışmalara neden olan Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Trabzonspor Genel Kurul Delegelerinin bir kısmını ‘Dernekler Masasına’ başvurmasına, “Herkesin demokratik hakkı” diye karşılık veren Güney, “Herkesin demokratik hakkı. Bizim birlik ve bütünlüğe ihtiyacımız olan günler. Şuan için böyle söylenecek şeylerin faydası olduğunu düşünmüyorum” dedi.

BULUNDUĞUM YER HAKİM NOKTAYDI
Divan seçimi sırasında ve sonrasında yaşanan tartışmalara da cevap veren Güney, özellikle ikinci liste kazandı eleştirilerine çarpıcı yanıt verdi. Güney,
“Salona hakim olduğum bin noktadaydım. Orada hem oturanlar vardı hem de ayakta olanlar vardı.  Temayüllere uygun olarak divan seçimi yaptım. Sonuçta Trabzonspor yönetimini ibra eden Divan değil, delegeler. Divan orda yöneten kısımdı. Ben niye olmayacak bir şeyi yapıyım. Camianın kaderini değiştiren olay değil ki. Tekrar söylüyorum divan yöneten kısım.  Öte ki divan da Trabzonspor’un bu da divan.  Sonucunda baktığımızda delege ibra etti. O açıdan ben bir yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum. İki divan da Trabzonspor camiasının güzide divanıydı. Olduğum yer salona hakim bir noktaydı” dedi.

CAMİAMA YANLIŞ YAPMADIM
Camianın zarar göreceği bir şey yapmadığını ifade eden Güney, “Ama ben camianın zarar göreceği bir şey yapmadım. Biz mali kurulu yönetmedim ki. İnsanların ibra etmesine karar vermedik ki. Delege verdi. Elini kaldırdı ibra etti. Biz sadece yönetenleri seçtik. Yönetenlerin bir eksiği varsa o da görülür. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu konularda konuşmak istemiyorum. Çünkü birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu zamanlar. Söyleyeceğimiz her şey birileri tarafından yanlış anlaşılabilir. Camiama yanlış yaptığımı düşünmüyorum” dedi.