MAÇTAN DAKİKALAR

95' VE MAÇ BİTTİ! Trabzonspor Konya'dan 3 puanla ayrıldı...

93'Sarı Kart Selim Ay
90'Karşılaşmanın sonuna en az beş dakika ilave ediliyor.
86'Konyaspor on kişi kaldıktan sonra da rakip sahada baskı yapmaya devam ediyor.
84'Kırmızı kart pozisyonunun ardından yerden kalkamayan Yusuf Sarı sedye ile kenara taşındı ve yerini Caleb Ekuban'a bıraktı.

84'Kırmızı kart pozisyonunun ardından yerden kalkamayan Yusuf Sarı sedye ile kenara taşındı ve yerini Caleb Ekuban'a bıraktı.
82'KIRMIZI KART! Yusuf Sarı savunma arkasına atılan pasa hareketlenirken Ömer Ali'nin müdahalesi ile yerde kaldı. İkinci sarı kartını gören Ömer Ali Şahiner kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 
81'Aykut Kocaman GOL için risk alıyor. Sarı kartı da bulunan Nejc Skubic yerini Paolo Hurtado'ya bırakıyor. 
80'Hakemin düdüğünden sonra topa vuran Yusuf Sarı gördüğü sarı kartla birlikte gelecek hafta oynanacak Kayserispor maçı için cezalı durumuna düştü.

78'Trabzonspor'da Nijeryalı yıldız John Obi Mikel yerini Doğan Erdoğan'a bırakıyor.

74'Sol kanattan yapılan ortaya Jonsson ceza sahası çizgisi üzerinde istediği gibi vuramadı ancak top sağ tarafındaki Miya'nın önünde kaldı. Farouk Miya'nın uygun durumda sol ayağıyla yaptığı vuruşta top çerçeveyi bulmadı.

73'Konyaspor son dakikalarda oyunu rakip ceza sahası çevresine yıktı. Ev sahibi ekip taraftarlarının da desteğiyle beraberlik golünü arıyor. 

70'İKİ NEFİS HAREKET! Farouk Miya çok sert bir vuruşla Trabzonspor kalesini yokladı fakat kaleci Uğurcan aynı güzellikte bir kurtarışla topu kornere çelmeyi başardı.

69'Ev sahibi ekipte sarı kart gören Nejc Skubic, Süper Lig'de ilk yarının son haftasında oynanacak Alanyaspor maçında cezalı duruma düştü.

67'Trabzonspor'un tecrübeli futbolcusu John Obi Mikel, Farouk Miya'ya yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü.

64'Karşılaşmanın bu bölümlerinde tempo biraz düştü.

61'İkinci yarıda rakibini daha geride karşılayan Trabzonspor kazandığı toplarda Nwakaeme'yi topla buluşturarak tehlike yaratmak istiyor.

61'Aykut Kocaman, Volkan Fındıklı'yı oyundan alırken yerine Farouk Miya'yı sahaya sürüyor. 

61'Konyaspor'da Rijad Bajic oyundan alınırken yerine Erdon Daci girdi.

58'Ev sahibi ekipte teknik direktör Aykut Kocaman iki oyuncu değişikliği birden yapmaya hazırlanıyor.

55' MÜTHİŞ FIRSAT! John Obi Mikel'in harika pasında savunma arkasına sarkan Sörloth kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kademeye giren Selim Ay rakibinin pozisyonunu bozarken açısı daralan Sörloth'un vuruşunda top savunmaya da çarpıp dışarı gitti.53' Konyaspor tüm hatlarıyla Trabzonspor yarı sahasına yerleşti. 

50' KALECİYİ GEÇEMEDİ! Sağ tarafta topla buluşan Yusuf Sarı ceza sahasına sokuldu ve önünü boşalttıktan sonra sol ayağıyla şutunu attı. Kalesinde iyi yer tutan Serkan topu kontrol etmeyi başardı ve rakibine GOL izni vermedi.

49' Konyaspor bu dakikalarda isabetli paslarla rakip savunmada boşluk arıyor.

48' SAVUNMA KARŞILADI! Trabzonspor ikinci yarıya hızlı başladı. Rakip yarı alanın ortalarında topu alan Sosa sağ taraftaki Yusuf Sarı'yı gördü. Yusuf atağa destek veren Pereira'yı topla buluştururken Portekizli yıldızın son çizgiden çevirdiği topu savunma karşıladı.

47' Trabzonspor'da ikinci yarı başında Daniel Sturridge yerine Yusuf Sarı oyuna girdi.

46' Halil Umut Meler işaretini verdi ve karşılaşmada ikinci devre başladı. 

45' İlk yarı sonucu Konyaspor 0 - 1 Trabzonspor

44' Trabzonspor Abdulkadir Parmak ile tehlilekli geldi. Şık çalımlarla rakipleri geçen Parmak ceza alanının içinden topu Sturridge ortaladı. Sturridge topu kontrol etmekte zorlanırken arkadan gelen Pereira sert bir şut çıkardı. Ancak aut!

42' Sağ kanattan atağa kalkmak isteyen bordo mavililer kapanan Konyaspor'u geçmek için pas yaptı.

41' Konyaspor, Trabzonspor sahasına etkili gelmek istedi. Ancak bordo mavililerin savunması etkili oldu.

40' DOKUNAMADI! Trabzonspor yine aynı hücum aksiyonuyla tehlikeli oldu. Nwakaeme sol tarafta topla buluştu ve ceza sahasına kavisli bir orta yolladı fakat bu kez arka direkteki Sörloth topa yetişemedi.

39' Sol kanatta topla buluşan Nwakaeme şık bir hareketle önünü boşalttı ve ardından ortasını yaptı. Ceza sahasında iyi yer tutan Sörloth şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara göndermeyi başardı ve bu sezon ligdeki 10. golünü kaydetti.

39' Goooooooool Sörloth!

36' Tedavisinin ardından Novak oyuna veam etti.

35' Novak, rakibine yaptığı kritik müdahale sonrasu sakatlandı.

35' Konyaspor, Trabzonspor orta alanından çok rahat geldi. Milosevic topu ayağından kaçırdı.

33' Geride kalan bölümde Trabzonspor'un topla oynama oranlarında net bir üstünlüğü bulunurken topla en çok buluşan isim Jose Sosa oldu.

31' DİREĞİN DİBİNDEN DIŞARI! Sol tarafta topla buluşan Milosevic ceza sahasına yaklaştı ve sağ ayağıyla şutunu attı ama top direğin dibinden dışarı gitti. 

30' Konyaspor tehlikeli geldi! Alper, Pereira'yı rahat geçti. Alper ceza alanının içinde topu Bajic'e gönderdi. Boşboş pozisyonda Bajic topu auta gönderdi.

29' Konyaspor, Milosevic ile Trabzonspor ceza alanına girmek istedi. Hüseyin Türkmen atağı engelledi.

27' Karşılaşma iki takımın orta alandaki mücadelesiyle devam ediyor.

24' Trabzonspor, Konyaspor sahasında gol arıyor.

24' Sosa'nın serbest vuruşunda topu kaleci Serkan tek yumrukla uzaklaştırdı.

24' Konyaspor'un deneyimli savunmacısı Ali Turan, sol kanattan topla son çizgiye inmek isteyen Sörloth'a yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü ve konuk ekip tehlikeli olabilecek bir noktadan serbest vuruş kazandı.

23' Ali Turan'ı geçmek isteyen Sörloth'a sert müdahele! Sarı kart Ali Turan

21' Sarı Kart Ömer Ali Şahiner

20' Rakibinden topu kapmak isteyen Hüseyin Türkmen yerde kaldı. Tedavisinin ardından oyun devam etti.

19' Konyaspor, Trabzonspor'un orta alanını geçmeye çalışıyor.

16' Karşılaşma iki takımın baskılı oyunuyla devam ediyor.

14' Topla hareket halinde olan Abdulkadir Parmak ceza sahasına girerken kendini yerde buldu ve faul bekledi ama hakem oyunu devam ettiriyor.

12' DIŞARI ATTI! Novak'ın ortasında savunmanın karşıladığı topu önünde bulan Nwakeme sol çaprazdan sağ ayağıyla sert vurdu fakat vuruşunda isabet sağlayamadı.

11' Konyaspor, Trabzonspor sahasına etkili geldi. Uğurcan Çakır'dan üst üste kurtarışlar. Hadziahmetovic'in ara pasıyla savunma arkasına sarkan Milosevic sağ çaprazdan sert vurdu fakat kaleci Uğurcan topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı. 

9' Konyaspor ani gelişen bir hücumda rakip kalede ciddi bir tehlike yarattı fakat pozisyonun başında ofsayt tespit eden yardımcı hakem bayrağını kaldırdı. 

8' Trabzonspor müsabakaya Obi Mikel, Sosa ve Abdulkadir'den oluşan üçlü bir orta saha yapısıyla başladı. Nwakaeme sol kanatta görev yaparken Sturridge sağ tarafta mücadele ediyor.

7' Abdüilkadir'in ceza alanına yaptığı ortaya Sörloth yükseldi ancak vuramadı.

5' Karşılaşmanın ilk bölümlerinde konuk Trabzonspor çok adamla rakip sahada boşluk arıyor. 

3' Trabzonspor maçın henüz ilk dakikalarında rakip kaleye tehlikeli geldi. Sol tarafta topla buluşan Sörloth son çizgiden ceza sahasına ortaladı. Arka direkte topla buluşan Sturridge iyi bir kontrolün ardından şutunu attı ancak Konyaspor savunması kritiik bir hamleyle topun kaleye gitmesine izin vermedi. 

2' Sörloth'un ortasında Sturridge şutunu çekti, top savunmadan geri döndü

1' Karşılaşma Trabzonspor'un vuruşuyla başladı.

MAÇ ÖNCESİ

Her geçen gün şampiyonluk yarışında heyecan artarken, geçtiğimiz hafta Süper Lig’in devleri beklenmedik kayıplar yaşamış, Trabzonspor’a altın tepside bir fırsat sunmuştu. Beşiktaş, Yeni Malatya’ya 2-0, Fenerbahçe de lider Sivas’a 3-1 kaybederken, Başakşehir, Konya ile 1-1, Galatasaray da Ankaragücü ile 2-2 berabere kalmıştı.

Denizli ile kozlarını paylaşan Fırtına ise fırsatı değerlendirememiş ve Horozlar’a 2-1 mağlup olmuştu. Hata yapmamakta kararlı Benzer bir fırsat yine Karadeniz devinin ayağına geldi. Bu kez Galatasaray, Göztepe’ye 2-1 yenildi, Sivas, Gençlerbirliği deplasmanında 2 puan bıraktı. Fenerbahçe ile Beşiktaş ise birbiriyle oynadı.

Hata yapmamakta kararlı olan Trabzonspor bu akşam Konya ile kozlarını paylaşacak. 20.00’de başlayacak mücadele Beinsports 1’den naklen yayınlanacak. Bordo-Mavili ekip, böylesine kritik bir haftada galibiyetten başka bir sonuç düşünmüyor.

Bu istatistiğe dikkat!

Bordo-Mavililer, ligde Konyaspor ile oynadığı son 6 karşılaşmada rakip fileleri havalandırdı. Fırtına, bu maçlarda yenilgi yüzü görmezken 3 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti.

11'ler

Konyaspor

Serkan - Skubic Ali, Selim, Alper, Hadziahmetovic Jönsson Volkan Milosevic, Ömer,  Bajic

Yedekler: Ertuğrul Taşkıram, Mücahit Atalay - Ali Yaşar - Jevtovic, Hurtado, Miya - Shengelia, Erdon Daci - Mücahit Can Akçay

Trabzonspor

Uğurcan, Pereira, Hüseyin Türkmen, Campi, Novak, Obi Mikel, A. Parmak, Jose Sosa, Nwakaeme, Sturridge, Sörloth

 Erce, Kamil Ahmet, Ivanildo, Abdurrahim, Doğan, Onazi, Fıratcan, Yusuf, Avdijaj, Ekuban