Trabzon’da futbol için elverişli olmayan oldukça kötü bir zeminde oynanan maçta mücadele eden her iki takım oyuncularını da kutlayarak sözlerine başlayan Baydar, “Futbolda zeminlerin sporcu sağlığı ve güzelliklerin daha fazla sergilenmesi adına ne kadar önemli olduğu bu maçta bir kez daha ortaya çıktı. Adeta tarlayı andıran zeminde ayakta durmakta zorluk çekenkonhaber oyunculardan futbolcumuz Amir Hadziahmetovic sakatlanarak sahayı terk etmek zorunda kaldı. Bu kadar yüksek rakamların döndüğü, önemli futbolcuların ülkemize geldiği, kalitesini arttırmak istediğimiz futbolumuzun artık böyle zeminlerde oynanmaması en büyük arzumuz.  

Böyle bir zeminin üzerinde bir de yağmur eklenince iki takımda top kontrolünün zor olduğu şartlarda mücadele etti. Ama bakıldığında ilk yarıda yakaladığımız 3 net fırsatı değerlendirebilmiş olsak maçı koparma imkanımız vardı. İkinci yarıda da aynı mücadele verdi. Ama mücadelenin dozu hakemin verdiği kararlarla kaçtı. Özellikle Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın oyundan atılmasının ardından inanılmaz bir hakem izledik sahada. Kalemize yakın her pozisyonda çalınan fauller, oluşturulan pozisyonlar. Bunlar kesinlikle mağlubiyetimize bir kılıf değil.

Nitekim uzatma dakikalarında böyle bir pozisyonda golü kalemizde gördük. Tabiki de mücadelemizin karşılığını alamadığımız için son derece üzgünüz. Oyuncularımızı ve teknik heyetimizi mücadelelerinden dolayı kutluyoruz. Trabzon gibi uzak bir deplasmanda bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

Baydar, yoğun maç temposunun devam ettiğini de belirterek, “Takımımız ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyor. 1 haftada hem ligde hem de Avrupa’da güçlü takımlarla önemli maçlara çıkıyoruz. Bunun fiziksel ve zihinsel anlamdaki temposuna alışmak biraz zaman alıyor. Biz takımımıza her zaman güvendiğimizi ifade ettik. Bu yoğun ve yorucu tempodan en iyi sonuçlarla çıkmak istiyoruz. Önce Perşembe günü deplasmanda UEFA Avrupa Ligi’nde KAA Gent ardından da 2 Ekim Pazar günü sahamızda Adanaspor ile oynayacağız. İki maçtan da en iyi sonuçları alıp Milli Takım arasına iyi girmek istiyoruz” dedi.