Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında oynanan Atiker Konyaspor - Trabzonspor maçını yöneten hakem Halis Özkahya ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı! Atiker Konyaspor'un sahasında Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldığı maçın ardından Halis Özkahya ile Konyaspor medya sorumlusu Seyit Ali Gülcan'ın arasında bir tartışma yaşandı. Yaşanan tartışma sonrası ortaya çıkan diyalog dikkat çekti etti.

Mücadele karşılıklı gollerle 2-2 sona ererken, Konyaspor cephesinden maçın hakemi Halis Özkahya'ya büyük tepki vardı.

Atiker Konyaspor'un sakinliğiyle bilinen teknik direktörü Aykut Kocaman, maçın son bölümlerinde yaşanan penaltı pozisyonun ardından çok öfkelendi.

Maçın son dakikalarında Konyasporlu Adis Jahovic ile Trabzonsporlu Jose Sosa arasında yaşanan pozisyonda yeşil beyazlı ekip penaltı bekledi.

Ancak maçın hakemi Halis Özkahya, faulü bordo-mavili ekip lehine verdi.

Bu karara çok sinirlendiği gözlenen Aykut Kocaman adeta çılgına döndü.

Maçın hakemi Özkahya'ya sert itirazlarda bulunan Kocaman, son düdükle birlikte hakemin yanına giderek tepki gösterdi.

Kocaman, maç sonrası yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

''Son dönemler artık kapışmalar sahada olmuyor. Ne yazık ki. Bugün de böyle. Aslında burada oturup da yorum yapması gereken Suat Arslanboğa (VAR hakemi) ile Halis Özkahya (orta hakem). Niye göre karar veriyorlar? Duygularıyla anlayabilmek mümkün değil. Bırakın. Gol yiyecekse gol yiyelim. Sana ne, niye müdahale oluyorsun. Olmayan penaltıyı, penaltıya çeviriyorsun. Olan penaltıyı görüp vermiyorsun. 'VAR'a gitmek zorundamıyım diyor? Gitmesi gerek. Ben bu insanlara gerçekten çok hayret ediyorum."

Öte yandan, Konyaspor - Trabzonspor maçının ardından Konyaspor Medya Sorumlusu Seyit Ali Gülcan karşılaşmanın hakemi Halis Özkahya'ya 'Bravo bu maçın ardından zirvede hakemliği bırakabilirsin' dedi.

Hakem Halis Özkahya ise Seyit Ali Gülcan'a "Senin ağzını burnunu kırarım" diye karşılık verdiği iddia edilirken Konyaspor cehpesi bu iddia için uzun bir açıklama da yayınladı.