Demirören Öğrendi

Haziran ayının başında UEFA’dan Fenerbahçe kulübüne ve bilgi için Trabzonspor’da bir yazı geldi. Yazıda UEFA’nın 17 Temmuz’da şike ile ilgili yeni bir değerlendirme yapacağı bildirildi. Bunun üzerine TFF Başkanı Yıldırım Demirören gizlice UEFA’ya gitti ve ayrıntı almaya çalıştı. İddiaya göre aldı ve aldığı ayrıntılar onu da korkuttu.

UEFA PTT 1.Lig Diyor

UEFA’nın Fenerbahçe’yi PTT 1.lige düşürme konusunda kararlı olduğu ancak TFF’ nin puan silme ile işin içinden çıkmak için bastırdığı gelen bilgiler arasında. TFF ve Fenerbahçeli yetkililer ise şike ile küme düşmek istemiyor ve lige -12 puanla başlamayı kabul ediyor. Ancak UEFA yetkilileri ise, ‘Biz size söylediğimizde puan silmeyi yapmadınız şimdi bizim yapacaklarımızı bekleyin’ mesajını verdi.

Delegeleri İstediler

UEFA’nın eğer ikna olmazsa Feneri küme düşüreceği ve Trabzonspor’un da şampiyonluktan doğan haklarının verilmesi konusunda TFF’ye telkinde bulunacağı, TFF’nin yasaklanma korkusuyla acilen toplanarak durum değerlendirmesi yaptığı bilgileri geliyor. TFF, mali genel kurul için kulüplere ‘ 23 Haziran’a kadar delegelerinizi bize bildirin’ yazısı gönderdi.