61saat spor servisi/ Son yıllarda kademeli bir gerileme içerisinde bulunan ve bu kötü tablodan kurtulmaya çalışan Trabzonspor'da takımın gol yükünü sırtlayabilecek bir forvet eksikliği son tam 4 sezondur giderilebilmiş değil.

2011/2012 sezonunda Burak Yılmaz'ın sadece ligde tam 32 gol atması ile gol kralı olmasından sonra, Trabzonspor adeta gole hasret kaldı.

Henrique hayal kırıklığı

Burak'ın gidişinin ardından takımın baş forvetleri haline gelen Halil Altıntop ve Paolo Henrique'nin skora katkı anlamında kısır bir grafik çizmeleri
kötü gidişatın ilk belirtileri olmaya başlamıştı. Halil Altıntop Trabzonspor kariyerindeki en üretken döneminde ligde sadece 7 gol atabilme başarısı göstermişti.

Diğer bir forvet oyuncusu Henrique ise, Altıntop'a göre daha iyi bir grafik yakalasa da sadece 13 gol atabilmişti.

Cardozo umut oldu

Paraguaylı yıldız Oscar Cardozo Trabzonspor'a transfer olduğu ilk sezonda,  tam 17 gol atarak Trabzonsporlu taraftarları adeta eski günlere taşımıştı. Fakat Cardozo da bu başarılı grafiğine rağmen 20 gol barajını geçememişti. Bir sonraki sezon ise yaşadığı sakatlık ve forma şansı bulamamasından dolayı sadece  8 gol atabilen Cardozo, buna rağmen takımın en skorer oyuncusu olmayı başarmıştı. 


Muhammet Demir de ilaç olmadı

Bordo Maviler'in son yıldız forveti ise Muhammet Demir olurken, o da beklentilerin çok uzağında kaldı. Yeni sezonda yeni bir yapılanma içine giren Trabzonspor'da, oynana 5 maçta sadece 3 gol atılabilmesi ve bu gollerin de yine ortasaha oyuncularından gelmesi; fırtınanın gol yollarında yine benzer sıkıntıları çekeceğinin işaretcisi oldu.